Tips og råd til iværksætteri

Ønsker du at komme i gang som iværksætter, så er der flere muligheder for hjælp. Vi giver dig 5 tips til, hvordan du får en god start som iværksætter.

1. Iværksætter ideer & iværksætter inspiration

Går du allerede med drømmen om, hvad din virksomhed skal tilbyde, eller savner du inspiration og ideer til hvilken slags virksomhed, du ønsker som iværksætter?

Vi har her listet nogle muligheder, som du kan anvende, hvis du ønsker inspiration til iværksætter ideer:

Du har også muligheden for at læse mere på følgende hjemmesider om iværksætter ideer:

Besøg Iværksætteren eller Studerende online.

2. Iværksætterhjælp & iværksætterrådgivning

Ønsker du hjælp og rådgivning til iværksætteri, er det muligt uden en masse omkostninger. Du kan b.la. hente hjælp fra mange hjemmesider eller iværksætter bøger, skrevet af folk som er specialister i iværksætteri. Du har også mulighed for at deltage i iværksætterkurser.

Få hjælp og rådgivning til iværksætteri herfra:

Iværksætter hjemmeside

Iværksætter bog

Iværksætterkursus

Iværksætterfonde og fundraising

Du kan på Startvækst læse om, hvor du kan få sparring ved opstart.

3. Iværksætterydelse & iværksætter tilskud

Det er ikke længere muligt at søge iværksætter tilskud eller iværksætterydelse. Det har ikke været muligt af få iværksætterydelse siden 1997.

Muligheden for andre former for iværksætterstøtte som fx rådgivning, kan i nogle tilfælde være omkostningsfrie. Dette kan du læse mere om under punkt 2. Iværksætterhjælp & iværksætterrådgivning.

Vil du vide om du kan få økonomisk hjælp og støtte,  kan du benytte Startvæksts - Find støtte, hvor du kan få overblik over offentlige støtteordninger. Søg fx på økonomisk tilskud.

4. Iværksætterkonto & etableringskonto

Som lønmodtager kan du få en etableringskonto eller iværksætterkonto i dit pengeinstitut. På denne etableringskonto kan du spare op til at starte din egen virksomhed. Fordelen ved en etableringskonto eller iværksætterkonto er, at du kan trække dit indskud fra i skat.

På kontoen kan du indsætte 250.000 kroner, eller hvad der svarer til 60 % af din nettoløn. Du skal minimum indsætte 5.000 kroner om året. Hvis du ønsker at hæve fra din etableringskonto eller iværksætterkonto, kan det ske, når du starter din virksomhed.

Kravene til en etableringskonto eller iværksætterkonto varierer alt efter hvilken type virksomhed du driver, fx om det er en personligt ejet virksomhed eller om det er et aktieselskab.

Du kan læse meget mere om etableringskonto ogr iværksætterkonto hos SKAT.

5. Iværksættertesten

Startvækst giver dig muligheden for at teste dig selv og blive klogere på dine evner som iværksætter.

Prøv Iværksættertesten hos Startvækst​.

Vi forsikrer din virksomhed

Indhent et uforpligtende tilbud på erhvervsforsikringer til din virksomhed.