Dækning i forbindelse med Corona-virus

Hvis du har behov for at afbestille din rejse, kan du benytte vores online skadeanmeldelse  til at anmelde din skade/situation. Ved afbestilling af en rejse kan vi først tage stilling til dækning 3 dage før planlagt afrejse. Du kan se nedenfor, hvilken dokumentation du skal sende sammen med din anmeldelse. Vi kontakter dig, når vi har behandlet din skade.

Opdatering af rejsevejledninger

Udenrigsministeriet opdaterer hver fredag deres rejsevejledninger og det betyder, at der kan ske ændringer fra uge til uge. Rejsevejledningerne er opdelt i regioner for EU/EØS landene og et land kan derfor både have gule regioner og orange regioner. Det er derfor vigtigt at du holder dig opdateret om rejsevejledningen for din rejsedestination, da det har betydning for hvordan du er dækket af din rejseforsikring.

Vi anbefaler, at du altid følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. 

Vælger du at rejse til et land eller område, der er orange (alle ikke-nødvendige rejser frarådes) eller rødt (alle rejser frarådes) skal du være opmærksom på, at vores muligheder for at sikre dig den bedste og korrekte hjælp kan være meget begrænset.

Du finder rejsevejledningerne her. 

Rejser til et grønt eller gult område/land

  • Rejseforsikringen på dit Mastercard dækker på rejsen som normalt. Forsikringen dækker også hvis du bliver syg med Corona. Du kan læse, hvad din forsikring dækker her.
  • Rejseforsikringen på dit Mastercard dækker ikke afbestilling af din rejse med henvisning til Corona/Covid-19 eller fordi du ikke har lyst til at rejse eller er utryg ved at rejse.

 

Rejser til et orange område/land

Afbestilling

Rejseforsikringen på dit Mastercard dækker afbestilling af din rejse som følge af at Udenrigsministeriets rejsevejledningen er orange eller rød 3 dage før afrejse, hvis rejsevejledningen var grøn eller gul på købstidspunktet. For øvrige afbestillingsårsager, såsom sygdom, dækker forsikringen som normalt.

For vaccinerede og tidligere smittede og medrejsende børn under 18 år betragter vi et orange land/område som gult i perioden fra 14 dage til 180 dage fra 2 vaccine eller positiv test. For rejser købt i denne periode (tidligst fra 1. maj 2021) med både ud og hjemrejse i samme periode dækker forsikringen afbestilling, hvis Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser eller alle rejser til destinationen for vaccinerede og tidligere smittede 3 dage før afrejse.

Forsikringen dækker ikke afbestilling som følge af lokale indrejserestriktioner. Det er derfor vigtigt, at du undersøger, om der er lokale indrejserestriktioner før du køber din rejse.

Rejse

Rejseforsikringen på dit Mastercard dækker som normalt inklusiv behandling af Corona.

Udgifter til Evakuering/hjemrejse, Karantæne, der skyldes myndighedernes krav, anbefalinger eller lignende og Covid-19 test er ikke dækket af forsikringen.

 

Rejser til et rødt område/land i EU/EØS/Storbritannien

Fra 1 marts 2021 dækker rejseforsikringen på dit Mastercard dækker som normalt inklusiv behandling af Corona.

Udgifter til Evakuering/hjemrejse, Karantæne, der skyldes myndighedernes krav, anbefalinger eller lignende og Covid-19 test er ikke dækket af forsikringen.

 

Rejser til et rødt område/land uden for EU/EØS/Storbritannien

Rejseforsikringen på dit Mastercard dækker ikke skader som direkte, eller indirekte relatere sig til Covid-19/Corona. Fx lægebehandling, hospitalsindlæggelse, karantæne, hjemtransport, flyforsinkelse mv.

Ovennævnte udvidelser gælder ikke for lande/områder som er orange eller røde af andre årsager end Corona/Covid-19.

Senest opdateret d. 17-05-2021

Rejseguide til udlandsrejse

Coronasmitte.dk har netop lanceret en rejseguide, som kan findes her.  

Her kan du som rejsende klikke dig til vigtig information om, hvad der gælder for udlandsrejse - fx testkrav og isolation ved ud- og hjemrejse.

Ofte stillede spørgsmål og svar