HVIS DIT SYGE BARN SKAL INDLÆGGES

Styr på børneforsikringen? Ellers kan du købe én her!

Det er alle forældres værste mareridt, at se sine børn blive alvorligt syge og indlagt. Men faktum er, at der i Danmark indlægges ca. 60.000 børn hvert år. Det kan være for både stort og småt.

Som forælder kan du dog i høj grad hjælpe dit barn gennem en indlæggelse, fx ved selv at være til stede.​


Gør en ubehagelig oplevelse så god så muligt

Hvert 2. barn oplever på et tidspunkt i sit liv at skulle indlægges, og du bør derfor som forælder forholde dig til risikoen for, at dit barn kan blive sygt og skal indlægges.

For at være så godt rustet som muligt, kan det være en god idé at sætte sig ind i forholdene og hvordan man bedst hjælper sit barn under en indlæggelse.

For det syge barn kan oplevelsen være ganske ubehagelig, og det er derfor forældrenes ansvar, at gøre oplevelsen så god så muligt.

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Beregn Børneforsikring

Læs mere om vores Børneforsikring og beregn din pris her!

Beregn pris

Gør hospitalsindlæggelse til en bedre oplevelse for barnet

 1. Læs om hospitaler på forhånd
  Der findes mange gode børnebøger om hospitaler og indlæggelser, som I kan læse sammen, enten før eller under indlæggelsen. Så har barnet også nogle forbilleder at se op til.

 2. Leg jer igennem indlæggelsen
  Leg er en god indgangsvinkel, og der findes forskellige lægesæt børnene kan lege med, så instrumenterne ikke er ukendte for dem ved undersøgelserne på hospitalet.

  Du må dog ikke forvente, at børnene dermed ikke er bange ved de rigtige undersøgelser, da det kan være en skræmmende oplevelse for dem.

 3. Vær hos barnet
  Som forælder bør du være så meget som muligt hos dit syge barn på hospitalet. I dag kan man blive indlagt sammen med sit syge barn, og kan dermed være hos barnet hele døgnet.

  Det kan være en kostelig affære at skulle tage fri, men for det indlagte barn kan det være altafgørende at have en forælder der.

 4. Tal om barnets følelser
  Mange børn kommer heldigvis hurtigt og trygt igennem et ophold på sygehuset, men ved længere indlæggelse af børn, er det vigtigt at lade barnet udtrykke sine følelser.

For forældrene er det svært nok at skulle forholde sig til, at ens barn er sygt og skal indlægges, en helt anden bekymring er tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med længerevarende indlæggelse af ens barn eller ved børn med kronisk sygdom.

Der findes en del kommunale tilbud til forældre med kronisk eller langvarigt syge børn, men dette varierer fra kommune til kommune.


Få ro og overskud med en børneforsikring

Hvis du ønsker et tilbud på en børneforsikring, kan du beregne din pris online eller kontakte vores kundeservice på telefon 70 12 12 12.

Senest opdateret den 5. februar 2017.

3 fordele ved en Børneforsikring

 • Økonomisk førstehjælp og hurtig udbetaling af et engangsbeløb på 100.000 kroner ved visse diagnoser.

 • Hospitalskompensation på 300 kroner dagligt, ved mindst 8 dages sammenhængende indlæggelse.

 • Dækning i tilfælde af varige mén, og i alvorlige tilfælde udløses dobbelterstatning​​.

Værd at vide

 • 68 % tror, at en ulykkesforsikring også dækker ved sygdom, men den dækker kun ulykker (YouGov, 2015).

 • Mange sygehuse kræver 90-200 kroner i døgnet for forplejning til medindlagte forældre, selvom de er essentielle for barnets bedring.

 • I 2012 blev det forbudt for kommuner at forsikre børn i skoler og daginstitutioner, selvom der dagligt sker ca. 130 ulykker i skolegården.