BØRNEFORSIKRING:

Inklusiv ulykke og sygdom

Styr på børneforsikringen? Ellers kan du købe én her!

Når det kommer til forsikringer, er de danske børn desværre de dårligst stillede i Norden. Mange forældre tror nemlig, at en ulykkesforsikring er nok, og at den foruden ulykker, også dækker varige mén som følge af sygdomme – dette er dog ikke tilfældet.

Hvis børnene skal dækkes i tilfælde af sygdom, skal du som forælder købe en decideret Børneforsikring, som indeholder både en ulykkes- og en sygdomsforsikring.


Få danske børneforsikringer ift. vores nabolande

I Danmark er kun 4 % af børnene dækket i tilfælde af varige mén som følge af sygdom, hvilket er et meget lavt tal ift. de lande, vi normalt sammenligner os med.

  • 4 % af de danske børn er dækket ved sygdom og ulykke
  • 35 % af de finske børn er dækket ved sygdom og ulykke
  • 50 % af de norske børn er dækket ved sygdom og ulykke
  • 70 % af de svenske børn er dækket ved sygdom og ulykke

Der kan dog være flere grunde til, at der er så få børneforsikringer i Danmark i forhold til de øvrige lande.


Usikkerhed om forskellen på en ulykkes- og en børneforsikring

En af hovedårsagerne til at der er så få sygdomsforsikrede børn i Danmark, er, at mange forældre mener, at deres børn er dækket i tilfælde af sygdom ved hjælp af en almindelig ulykkesforsikring.

Dette er formentlig også en af grundene til, at hele 83 % af forældrene har valgt at købe en børneulykkesforsikring – desværre dækker denne ikke lige så godt som en If Børneforsikring, og den dækker kun skader som følge af ulykker.

Ifølge en undersøgelse If foretog i 2015 i samarbejde med YouGov, tror hele 68 % af de danske forældre med hjemmeboende børn, at deres børn er dækket ved varige mén som følge af sygdom, hvis bare de har en børneulykkesforsikring.

Desuden mener hver tredje forælder, at barnets Ulykkesforsikring dækker, hvis deres barn bliver alvorligt syg og må indlægges. Det er dog den sygdoms- og ulykkesdækkende Børneforsikring, som dækker dette.

Med en Børneforsikring hos os får du ret til erstatning ved en méngrad på mindst 5 % ved både sygdom og ulykke, foruden et engangsbeløb på 100.000 kroner som økonomisk førstehjælp ved visse sygdomme.

Derudover modtager du som forælder hospitalskompensation i form af 300 kroner om dagen, hvis dit barn er indlagt i mindst 8 dage.

Så kan du være hos dit barn, uden at skulle spekulere på udgiften til dine måltider og overnatninger.

Det er altså vigtigt at skelne mellem skader forårsaget af ulykker og skader forårsaget af sygdom.

Hvor vores Børneforsikring dækker begge typer skader, dækker en Ulykkesforsikring kun den førstnævnte type.

Læs mere om Børneforsikring​

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Beregn Børneforsikring

Læs mere om vores Børneforsikring og beregn din pris her!

Beregn pris

Børneforsikringer er relativt ukendte i Danmark

Mens ulykkesforsikringer er et relativt velkendt produkt i Danmark med over 40 års eksistens, har danskerne kun haft mulighed for at købe de nyere og mere moderne børneforsikringer fra omkring år 2010.

I sammenligning har børneforsikringer været tilgængelige i Finland siden midten af firserne, siden 1990 i Norge og siden 70’erne i Sverige.

Børneforsikringer er altså stadig et relativt nyt område for danskerne.


Pengene til en Børneforsikring er godt givet ud

Hvis dit barn bliver alvorligt syg, og du ikke har købt en Børneforsikring, kan du som forælder risikere at stå med dobbelte bekymringer; dels er du selvfølgelig bekymret for dine børn, men oven i det, får du måske også pengebekymringer.

Forældre får nemlig ikke dækket de udgifter, der er relateret til deres barns sygdom. Du får fx ikke hospitalskompensation i form af 300 kroner om dagen, hvis dit barn er indlagt i mindst 8 sammenhængende dage.

Dette kan desværre hurtigt blive en dyr post – en post, som 62 % af de adspurgte ikke umiddelbart mener, at deres økonomi kan bære uden større omprioriteringer.

Samtidig tror de danske forældre ikke, at det offentliges økonomiske støtte til forældre med alvorligt syge børn vil stige inden for de kommende år – faktisk er det kun 8 %, der tror på en forhøjet støtte, mens 80 % af forældre med hjemmeboende børn tror, at de og deres børn i høj grad er overladt til sig selv.

Der er således flere gode grunde til at investere i en Børneforsikring, hvis man vil sikre sine børn og sin familie bedst muligt. ​

Senest opdateret den 17. marts 2016.

3 fordele ved en Børneforsikring

  • Økonomisk førstehjælp og hurtig udbetaling af et engangsbeløb på 100.000 kroner ved visse diagnoser.

  • Hospitalskompensation på 300 kroner dagligt, ved mindst 8 dages sammenhængende indlæggelse.

  • Dækning i tilfælde af varige mén, og i alvorlige tilfælde udløses dobbelterstatning​​.

Værd at vide

  • 68 % tror, at en ulykkesforsikring også dækker ved sygdom, men den dækker kun ulykker (YouGov, 2015).

  • Mange sygehuse kræver 90-200 kroner i døgnet for forplejning til medindlagte forældre, selvom de er essentielle for barnets bedring.

  • I 2012 blev det forbudt for kommuner at forsikre børn i skoler og daginstitutioner, selvom der dagligt sker ca. 130 ulykker i skolegården.