Ejerskifteforsikring ifm. Frida Forsikring

Ring på 70 70 78 79​ eller send en mail på ejerskifte@fridaforsikring.dk

 1. Privat
 2. Forsikringer
 3. Ejerskifteforsikring

Du skal vælge en ejerskifteforsikring, hvis du vil sikre dig mod uforudsete udgifter til reparation af skjulte skader eller fejl, som sandsynligvis kan medføre skade på dit nye hus.

Med en ejerskifteforsikring får du dækket de skjulte skader, som huset havde, da du overtog det, men som ikke er omtalt i husets tilstands- eller el-eftersynsrapport.​


 • Slip for bekymringer

  Med en ejerskifteforsikring er du sikret mod de skjulte fejl og mangler​, som ikke er nævnt i husets rapporter.​

 • Du vælger selv

  Du bestemmer selv, om ejerskifteforsikringen skal dække i 5 eller 10 år efter du overtager huset.​​​​

 • Sælger betaler halvdelen

  Hussælger betaler halvdelen af det tilbud, som hussælger har vedlagt. Ønsker du en bedre dækning, skal du selv betale forskellen​.​

​​​​HVEM KAN OPRETTE EN EJERSKIFTEFORSIKRING?

Når du opretter en ejerskifteforsikring, vælger du selv, hvorvidt ejerskifteforsikringen skal dække i 5 eller 10 år fra overtagelsesdagen.

Du kan få et tilbud på en ejerskifteforsikring, både hvis du er køber eller sælger af huset .

​Hvis du ønsker en ejerskifteforsikring, er du velkommen til at kontakte vores samarbejdspartner Frida Forsikring Agentur A/S.


HVORDAN OPRETTER JEG EN EJERSKIFTEFORSIKRING?

Hvis du ønsker et tilbud på en ejerskifteforsikring, kan du ringe direkte til Frida Forsikring på 7070 7879​ ​eller skrive en mail til ejerskifte@fridaforsikring.dk.

Husk, at du skal ​indsende tilstandsrapporten og el-eftersynsrapporten, som er udarbejdet til det hus, du ønsker at købe eller sælge.

Husk at oplyse: ​ ​

 • Salgspris
 • Overtagelsesdato
 • Dit telefonnummer, så Frida Forsikring kan kontakte dig for eventuelle spørgsmål
 • Navn og adresse
 • Dit CPR-nummer (hvis du har adgang til at sende en krypteret mail)
 • At du er henvist af If


​I SAMARBEJDE MED

​​​​​Frida Forsikring


Yderligere information

Skade og skaderisiko​

Med en ejerskifteforsikring sikrer du dig som huskøber mod uforudsete udgifter til reparation af både skjulte skader og andre ting, som med stor sikkerhed kan medføre skade på dit nye hus.

Skjulte skader er de skader, som huset havde, da du overtog det, men som ikke er omtalt i tilstands- eller el-eftersynsrapporten.

Ifølge loven i Danmark, skal dækningsperioden være på mindst 5 år, men ejerskifteforsikringen kan også opgraderes til at gælde i hele 10 år.

Der er ingen krav om, at du som huskøber skal købe en ejerskifteforsikring. Det er dog en god idé at gøre, da du ellers står med hele regningen selv, hvis det viser sig, at det hus, du har købt, har skjulte skader eller problemer, der kan udvikle sig til skader.

Selvom både tilstands- og/eller el-eftersynsrapporten er flotte og huset umiddelbart ser tiptop ud, kan du aldrig være helt sikker.

Rapporterne fortæller nemlig kun om de fejl og mangler, som den byggesagkyndige har opdaget, og nævner selvfølgelig ikke dem, som ikke blev opdaget.

Du skal derfor grundigt overveje ejerskifteforsikringens indhold og ikke kun, hvad den koster.

Hvis du vil vide mere om forsikring ved køb af hus - fx ejerskifteforsikring, husforsikring og indboforsikring - så kontakt os gerne.


Sælgers ansvar dækkes – købers økonomi beskyttes​

En ejerskifteforsikring er til gavn for begge parter i en hushandel:

 • Køberen af huset dækkes økonomisk ved skjulte skader, fejl og mangler, og får samtidig en professionel vurdering af ejendommens sundhedstilstand i tilstands- og el-eftersynsrapporten.

 • Sælgeren af huset frigøres for sit økonomiske ansvar i forbindelse med skjulte skader, fejl og mangler ved huset.

Det er huskøber, der vælger, hvor længe ejerskifteforsikringen skal gælde. Hos os kan du vælge mellem minimumskravet på 5 og op til 10 år.

Selvrisikoen ligger på 5.000 kroner for hver skade, dog højst 50.000 kroner i hele ejerskifteforsikringsperioden.​​

Er du ved at købe hus?

Når du handler fast ejendom, kan du købe en ejerskifteforsikring for at sikre dig mod skjulte fejl og mangler.

Hvis du køber en lejlighed eller andelsbolig, bør du overveje, om det er udgiften og besværet værd. Til gengæld er en ejerskifteforsikring rigtig god at have, hvis du køber et hus.


Værd at vide, når du køber hus

Der er mange praktiske ting, der skal være i orden, når du køber hus, fx finansiering, forsikringer og købsaftale.

 • Finansiering
  Du bør mindst tale med en bank om realkredit- og boliglån. Hvor du selv normalt skal stå for mindst 5 % af købesummen, må realkreditinstituttet højst belåne op til 80 %, mens banken typisk tilbyder et boliglån på op til 15 %.

  Hvor meget du kan låne, baseres bl.a. på dit budget, lønsedler, anden gæld og årsopgørelse fra SKAT. Det er vigtigt, at du belåner mest muligt med realkreditlån, da disse er billigst og sikrest.

  Køber du en eksisterende ejendom, kan du typisk genbruge pantebrevet i ejendommen og dermed spare oprettelsesudgifter.

  Som sikkerhed for lånene opretter pengeinstitutterne pantebreve i din ejendom som sikkerhed for deres udlånte penge - dette kaldes ”pant”.

 • Forsikringer
  For at kunne låne penge i banken, skal du have en husforsikring. Husforsikringens branddækning gør nemlig, at banken er sikret sine penge (panten), selvom huset brænder ned. Husforsikringen er også en stor fordel for dig, da du ellers risikerer at stå uden hjem og med en sort gæld til pengeinstituttet for den tabte pant. Foruden husforsikringen, kan det være en stor fordel at have en ejerskifteforsikring.

  Ejerskifteforsikringen dækker de skjulte fejl og mangler, som ikke fremgår af husets tilstandsrapport eller el-eftersynsrapport, dvs. skader, som er opstået før din husforsikring trådte i kraft. Disse skader udbedres af ejerskifteforsikringen, mens nye skader på huset, som sker efter, du har overtaget det, dækkes af jeres husforsikring.

  Uanset om du bor i hus eller lejlighed, ejer, lejer eller andel, så er det også en god idé at have en indboforsikring, som dækker fx skadedyrsangreb og vandskader.

 • Købsaftale
  Når du byder på drømmehuset med en købsaftale, skal det ofte gå så hurtigt, at du ikke har tid til at snakke med hverken jeres bankrådgiver eller advokat. Købsaftalen er gældende, når sælger har skrevet under på den, og det er derfor vigtigt, at du inkluderer et bank- og et advokatforbehold i købsaftalen.

  På denne måde kan du fortryde købsaftalen, hvis én af dine rådgivere fraråder dig at købe huset.

  Det er dog bedst at blive forhåndsgodkendt i din bank, så du præcist ved, hvor meget du kan byde, og processen med bankens godkendelse lettes.


Bygger du nyt hus?

Hvis du bygger nyt hus, er forløbet lidt anderledes. Her kan du nemlig ikke købe en ejerskifteforsikring. I stedet skal du købe en byggeskadeforsikring, som dækker de fejl og mangler, som entreprenøren har lavet under byggefasen.

SAML DINE FORSIKRINGER

Få op til 15 % rabat
 1. Privat
 2. Forsikringer
 3. Ejerskifteforsikring