Køb forsikring til sommerhuset

Kontakt os og få et tilbud på en sommerhusforsikring

Med en fritidshusforsikring hos os får du dækket dit sommerhus og alt dets faste indbo - også i de perioder, hvor du ikke bor i huset.

Hvis du ejer et sommerhus eller anden type fritidshus, er det vigtigt, at du sikrer huset ved hjælp af en fritidshus- eller sommerhusforsikring. Med en sommerhusforsikring er du dækket, hvis der pludselig opstår skader på selve huset eller dit indbo, og du behøver derfor ikke bekymre dig om andet end at nyde ferien.​​


 • Flere forsikringer i én

  Med både indbo-, bygning-, ansvar-, og retshjælpsforsikring i ét, får du en god, bred dækning.​

 • Omfattende dækning

  Med en fritidshusforsikring hos os, får du dækket alle de ting og indbo, som fast hører til i dit fritidshus.​​

 • Få en If Aftale

  Har du fx din hus- og indboforsikring hos os, får du 15 % rabat på alle dine privatforsikringer.​​​​

Fritidshusforsikringen indeholder Fritidshusforsikring
Husejeransvarsforsikring

Forsikringen dækker dit erstatningsansvar for skader på andre personer og deres ejendele, når du har erstatningsansvaret som ejer af ejendommen.

Indboforsikring

Indboforsikringen dækker det indbo, som fast hører til i fritidshuset, fx møbler og køkkenudstyr. Den dækker mod de mest almindelige skader, fx brand- og vandskader, og skader forårsaget under tyveri.

Bygningsforsikring

Bygningsforsikringen dækker selve fritidshuset mod skader fra fx storm og brand, men også pludselige skader, fx forårsaget af et væltet træ.

Restværdiforsikring

Hvis dit fritidshus bliver så skadet, at en reparation vil koste over 50 % af det nyopførte sommerhus, kan du i stedet vælge at få et nyt fritidshus opført.

Huslejetabsforsikring

Vi erstatter tabet, hvis du får en skade på dit fritidshus, som gør, at du mister lejeindtægt.

​Retshjælpsforsikring

​​​​Kommer du ud for en uenighed, der må afgøres ved retten, kan du i mange tilfælde opnå retshjælpsdækning.

Med en retshjælpsforsikring betaler vi dine advokatomkostninger og øvrige omkostninger i forbindelse med at føre sagen.​

Pludselig skade

Forsikringen dækker fx påkørsel, snetryk, væltende eller nedstyrtende genstande, der skader dine bygninger.


TILVALG

For dig som vil være på den sikre side

Fritidshusforsikringen dækker brud på glas, der er monteret som en bygningsdel.

Det gælder fx vinduer, fastmonterede spejle, glaskeramiske kogeplader, håndvaske, WC-kummer og badekar.​​

Fritidshusforsikringen dækker de skader, der forårsages af svampeangreb eller træødelæggende insekter og som påvirker dit træværks funktionsevne.

Vi dækker også bekæmpelsen af husbukke.​​​​

Fritidshusforsikringen dækker utætheder i skjulte rørinstallationer og fejl i skjulte elkabler til opvarmning af rum, fx ved skade på gulvvarmen.

Desuden omfatter fritidshusforsikringen de stikledninger, du har vedligeholdelsespligten for, fx til vand, varme og kloak.​​​​​​​

FÅ EN SOMMERHUSFORSIKRING HOS If

Hos If har vi valgt at kalde vores forsikring af sommerhuse for Fritidshusforsikring​, netop fordi den dækker alle typer fritidshuse, og ikke kun sommerhuse. Mange mennesker kalder dog denne forsikring for Sommerhusforsikring, da man især kan bruge forsikringen til sit sommerhus. Sommerhusforsikringen dækker hele huset, både udvendigt og indvendigt, så du er dækket ved langt de fleste skader.

Sommerhusforsikringen inkluderer:

 • En indboforsikring
 • En bygningsforsikring
 • En restværdiforsikring
 • En huslejetabsforsikring
 • En husejeransvarsforsikring
 • En retshjælpsforsikring
 • Pludselige skader


Foruden sommerhusforsikringens grunddækninger har du mulighed for at tilkøbe tre tilvalgsforsikringer, så du er yderligere dækket. Disse er:

 • Glas og kumme, som dækker brud på vinduer, håndvask, toilet mv.

 • Svampe- og insekt, som dækker skader i tilfælde af, at huset angribes af træødelæggende svampe og insekter.

 • Skjulte rør og stikledninger, som dækker både de skjulte rør til vand, varme og afløb, foruden stikledninger med kloak, vand og lignende, som fører til dit sommerhus.

Ved at tilkøbe disse tilvalgsforsikringer, dækker din sommerhusforsikring langt de fleste ulykker, så du kan nøjes med at bekymre dig om, hvordan du bedst slapper af og nyder sommerferien.


VÆLG SELV DIN SELVRISIKO

En yderligere fordel ved Ifs sommerhusforsikring er, at du stort set selv kan vælge din selvrisiko. Den laveste selvrisiko er på 700 kroner, men du kan med fordel vælge en større – så bliver din årlige pris også tilsvarende lavere.

 

Du kan frit vælge selvrisiko mellem 700 – 7.000 kroner pr. skade, så hvis du er typen som selv vælger at tage sig af småskader, kan du spare mange penge ved at have en større selvrisiko.

DERFOR BØR DU FÅ EN SOMMERHUSFORSIKRING HOS os

Som nævnt kalder vi hos If vores sommerhusforsikring for Fritidshusforsikring, mest fordi den dækker alle typer fritidshuse, og ikke bare sommerhuse.

Med en Fritidshusforsikring hos os, er du sikret ved langt de fleste skader, og derudover kan du selv vælge at tilkøbe andre tilvalgsforsikringer, således at du er dækket mod det meste.​​


Dækninger

Find ud af hvordan vores fritidshusforsikring dækker dig og dit fritidshus:


Fritidshusforsikringen inkluderer en ansvarsforsikring

Med en fritidshusforsikring hos os, får du dækket personskader med op til 10 mio. kroner og tingskader med op til 2 mio. kroner, når du har det overordnede ansvar for skaden.

Vælter der fx et træ ind på naboens grund og skader personer eller ting under træfældningen, dækker din fritidshusforsikring, så du ikke selv skal betale den fulde erstatning til naboen.


Fritidshusforsikringen inkluderer en brandforsikring

Med vores fritidsforsikring får du dækket brandskader forårsaget af fx lynnedslag, pludselig tilsodning eller elskade på de faste elinstallationer i huset.


Fritidshusforsikringen inkluderer en indboforsikring

Fritidshusforsikringens indboforsikring dækker dit private indbo, fx møbler, tæpper, hårde hvidevarer osv.

Også havemøbler, haveredskaber, småbåde, kanoer og kajakker dækkes af fritidshusforsikringen - alt sammen mod brand, tyveri og hærværk.

Cykler er også dækket, dog ikke mod hærværk. Derudover dækker fritidshusforsikringen særligt indbo som antikviteter, radio, tv, kamera m.m.

 

Fritidshusforsikringen dækker øvrige skader

Dit fritidshusforsikring dækker bl.a. stormskader, vandskader i forbindelse med voldsomt skybrud eller tøbrud, frostsprængning af rør, samt tyveri og hærværk.

 

Fritidshusforsikringen inkluderer en retshjælpsforsikring

Kommer du som privat husejer ud for en uenighed, der må afgøres ved retten, kan du med visse begrænsninger få retshjælpsdækning gennem din fritidshusforsikring.

Det betyder, at vi betaler dine advokatomkostninger og øvrige omkostninger ved at føre sagen med op til 175.000 kroner.

Du skal selv betale 10 % af de samlede omkostninger, dog mindst 2.500 kroner.​​

Vilkår

Vi henviser til de gældende vilkår for fritidshusforsikringen:

Vilkår - Fritidshusforsikring, nr. 31-02

Vilkår - Retshjælpsforsikring​​

Relaterede artikler

Her kan du læse mere om fritidshuse og vores fritidshusforsikring:

Klargør d​it fritidshus til vinteren​​​

SAML DINE FORSIKRINGER

Få op til 20 % rabat