Hundeforsikring

Køb nu og få op til 15 % rabat

Vi behandler personoplysninger i overensstemmelse med gældende databeskyttelses- og forsikringslovgivning (GDPR). Yderligere information om behandling af personoplysninger findes i vores persondatapolitik

 1. Hundeforsikring

En hundeforsikring er ikke bare en nødvendighed i Danmark, det er også en måde, hvorpå du kan sikre menneskets – og din egen – bedste ven​.

I Danmark er det lovpligtigt at have en hundeforsikring med ansvarsdækning, når du ejer en hund.

Med den obligatoriske ansvarsforsikring dækker vi de skader, din hund måtte forvolde på andre mennesker, dyr og ting, men vi tilbyder også en opgraderet udgave i form af Hund-Xtra, som dækker hunden selv i tilfælde af sygdom og skader.​​


 • Ingen selvrisiko på ansvarsskader

  Du betaler 0 kr. i selvrisiko ved ansvarsskader, og kun 25 % af dyrlægeregningen ved sygdom (min. 500 kr.).

 • 3 forsikringer i én

  Med Hund-Xtra får du den lovpligtige ansvarsforsikring, samt en livsforsikring og en sygeforsikring til din hund.​​

 • Maxi Zoo anbefaler

  Danmarks førende detailhandelskæde med alt til kæledyr anbefaler Ifs hundeansvarsforsikring til din hund.

Sammenlign dækninger Hund-Xtra Ansvar
Lovpligtig hundeansvarsforsikring

Den lovpligtige hundeansvarsforsikring dækker dit erstatningsansvar, hvis din hund forvolder skade på andre mennesker, deres ting eller dyr.

Sygeforsikring

Hundeforsikringen dækker de nødvendige dyrlægeudgifter til undersøgelse, behandling og laboratorieundersøgelser ifm. sygdom eller tilskadekomst. Du får også dækket den medicin og forbindingsmateriale, som dyrlægen anvender i klinikken.

Livsforsikring

Hundeforsikringen dækker, hvis hunden enten dør eller må aflives pga. alvorlig sygdom eller tilskadekomst. Livsforsikringen dækker også, hvis hunden løber bort.


TILVALG til hundeforsikring

For dig, som træner din hund eller går til konkurrencer

Dette tilvalg til hundeforsikringen dækker i tilfælde af, din hund forårsager skade på et menneske, der frivilligt udsætter sig selv for fare, fx i klub- eller foreningsøjemed.

Det kunne fx være en hundetræner eller dommer ved en hundekonkurrence.

HUSK HUNDEFORSIKRINGEN

Der er mange fordele ved at sikre din hund med en hundeforsikring hos os.

Du vælger selv om du vil have en:

 • Hundeansvarsforsikring
 • Hund-Xtra, som inkluderer en hundeansvarsforsikring, hundesygeforsikring og hundelivsforsikring.

Derudover kan du tilkøbe en Udvidet hundeansvarsforsikring, hvis du fx går til figurant- eller angrebstræning med din hund.


MAXI ZOO ANBEFALER IFS HUNDEANSVARSFORSIKRING

Det er rigtig vigtigt at have en hundeansvarsforsikring til din hund. Ikke bare fordi det er lovpligtigt i Danmark, men også fordi det kan blive rigtig dyrt for dig, hvis din hund fx ødelægger en anden persons dyre sko eller skræmmer en cyklist, som derefter vælter og ødelægger sin cykel.

Maxi Zoo, Danmarks førende detailhandelskæde med alt til kæledyr, anbefaler Ifs hundeansvarsforsikring til din hund.


FORDELE VED EN HUNDEFORSIKRING, SOM DÆKKER ANSVAR

Det er lovpligtigt at have en hundeansvarsforsikring i Danmark, når du har en hund. Denne forsikring sikrer menneskene omkring jer, samt deres ting og dyr, hvis din hund kommer til at gøre skade på dem.

En hundeforsikring er især god at have, hvis:

 • Din hund er skyld i en bilulykke
  Din hund løber fra dig og lige ud foran en bil. Bilisten drejer kraftigt for at undgå din hund, men kommer i stedet til at køre ind i et træ.

  Her dækker hundeansvarsforsikringen skader på både bilisten og hans ting – og hvis ikke bilisten har en kaskoforsikring til sin bil, dækker forsikringen også skaderne på bilen.

 • Din hund starter et slagsmål
  Din hund starter et slagsmål med en kat, der ikke tilhører din husstand. Begge kommer til skade og må indlægges på et dyrehospital.

  Her dækker hundeansvarsforsikringen udgifterne til kattens ophold – dyrlæge, indlæggelse og medicin. Udgifterne til din hunds pleje skal du selv stå for, medmindre du har købt en hundesygeforsikring.

 • Din hund går til figurant- eller angrebstræning
  Hvis du går til figurant- eller angrebstræning med din hund, kan du desuden udvide din hundeforsikring med tilvalgsdækningen Udvidet hundeansvar. Dit behov for denne dækning afhænger primært af klubben og træneren, så hør disse, om du skal have en Udvidet hundeansvarsforsikring.


HUND-XTRA: ANSVARSFORSIKRING, SYGDOM/ULYKKESFORSIKRING OG LIVSFORSIKRINGEN I ÉT

FORDELE VED EN ULYKKES- OG HUNDESYGEFORSIKRING

Hundesygeforsikringen dækker udgifterne til dyrlægens undersøgelser, behandlinger, samt medicin og forbindingsmaterialer, som dyrlægen behandler hunden med på klinikken.

Hundesygeforsikringen dækker desuden udgifter til nødvendige:

 • røntgenfotograferinger
 • elektrokardiografi
 • ultralydsscanninger
 • laboratorieprøver.

Ikke alle hunde kan forsikres mod sygdom og ulykke. Hundens alder og helbred er afgørende, om vi kan tilbyde hundesygeforsikringen. Sygdom/ulykkesdækningen ophører automatisk dét år, hunden fylder 10 år.

Hund-Xtras hundesygeforsikring er især god at have, hvis:

 • Din hund får kræft
  Din hund har fået en knude, som skal undersøges. Dyrlægen anbefaler en operation, og der bliver taget prøver fra knuden, som undersøges på laboratoriet. Det viser sig at være kræft, og hunden skal have en speciel kræftbehandling for at blive rask.

  Med en hundesygeforsikring får du dækket udgifterne til undersøgelse, operation og pleje, samt laboratorieundersøgelser. Medicinen, som du skal give hunden efter hjemkomsten, skal du selv betale.


FORDELE VED EN LIVSFORSIKRING

Dør din hund eller anbefaler dyrlægen, at den skal aflives pga. sygdom eller alvorlig tilskadekomst, får du udbetalt erstatning via hundens livsforsikring.

Erstatningen svarer til prisen på en hvalp af samme race. Er din hund en fører- eller handicaphund, får du værdien af en voksen, færdigtrænet hund. Livsforsikringens dækning ophører automatisk dét år, din hund fylder 7 år.

Hund-Xtras livsforsikring er især god at have, hvis:

 • Din hund løber bort
  Din hund løber bort og ikke bliver fundet inden 3 måneder, selvom du har efterlyst hunden hos politiet og i den lokale avis. Vi kan desværre ikke finde hunden til dig, men vi kan gøre det næstbedste; give dig en kontanterstatning, så du kan købe en hvalp af samme race.


FÅ DET HELE MED HUND X-TRA

Om din hund bliver syg, kommer til skade, løber bort, dør eller må aflives, så er Hund-Xtra den rette hundeforsikring. Hund-Xtra dækker en lang række situationer, som andre hundeforsikringer normalt ikke dækker.

Du kan købe Hund-Xtra, fra din hund er 6 uger gammel og helt frem til, den fylder 5 år.


FÅ BILLIGERE FORSIKRINGER MED VORES FORDELSPROGRAM

Når du har din bil, dit indbo eller dit hus forsikret hos os, bliver du automatisk del af If Fordelsprogram, hvor du bl.a. får 10 % rabat på alle forsikringer, foruden 100 kroner indsat på en særlig selvrisikoopsparing for hvert skadefrit år.

Hvis du samler din bil- og indbo- eller husforsikring hos os, får du hele 15 % rabat på alle forsikringer, foruden en selvrisikoopsparing på 200 kroner – og hvis du desuden forsikrer dig selv, din partner eller barn hos os, stiger selvrisikoopsparingen til 500 kroner, og I får mulighed for vores forsikringsservice.

Læs mere om If Fordelsprogram


Dækninger

Hundeforsikring med ansvarsdækning

I Danmark er det lovpligtigt at have en hundeforsikring med ansvarsdækning, hvis du ejer en hund.
Med denne type hundeforsikring får du nemlig dækket de skader, som din hund måtte forvolde andre mennesker, deres ting eller dyr, så udenforstående altid er sikrede.

Den almindelige hundeansvarsforsikring dækker også, hvis din hund går til hvalpetræning og lignende. Hvis I går til figurant- eller angrebstræning, skal du desuden have en Udvidet hundeansvarsforsikring.

En hundeforsikring udelukkende med ansvarsdækning dækker dog ikke din egen hund, hverken ved skader eller sygdom.

Hvis du gerne vil sikre din egen hund i tilfælde af sygdom, tilskadekomst eller død, skal du vælge hundeforsikringen Hund-Xtra, som giver dig en omfattende dækning af din hund.


Hundeforsikring med Hund-Xtra

Med hundeforsikringen Hund-Xtra er I godt dækkede, hvis din hund bliver syg, kommer til skade, løber bort eller, endnu værre, må aflives eller dør. Derudover dækker Hund-Xtra-hundeforsikringen en lang række situationer, som normale hundeforsikringer ikke dækker.

Du kan købe en hundeforsikring med Hund-Xtra, fra din hund er 6 uger og helt frem til hunden fylder 5 år.
Hvis dette er din første hundeforsikring, er der en karenstid på 20 dage, hvor skader og sygdomme fra før hundeforsikringen er købt og til karenstiden er udløbet, ikke er dækket.

Hvis du i stedet har overført din eksisterende hundesygeforsikring fra et andet forsikringsselskab, er der ingen karenstid og hundeforsikringen dækker allerede fra dag 1.


Tilvalgsdækningen Udvidet hundeansvar

Dyrker du og din hund figurant- eller angrebstræning i klub- eller foreningsregi, kan tilvalgsdækningen Udvidet hundeansvar være en god idé at tilkøbe din hundeforsikring.

Visse klubber og hundetrænere kræver, at du som hundeejer køber en Udvidet hundeansvarsforsikring til din hund, så både trænere, dommere etc. er dækkede i tilfælde af skader.

Forskellen på den normale, lovpligtige hundeansvarsforsikring og den udvidede hundeansvarsforsikring er ganske enkel:

 • Hundeansvarsforsikringen dækker, hvis din hund skader en uskyldig, som ikke selv har medvirket til skaden.
 • Den Udvidet hundeansvarsforsikring dækker alle mennesker, også selvom skadelidte er medvirkende til skaden. Fx en dommer, som tjekker hundens tænder eller en figurant, som provokerer hunden til angreb.

Hvis du og din hund kun dyrker hvalpetræning og lignende, er det nok med en almindelig hundeansvarsforsikring. Dyrker I derimod noget voldsommere som angrebs- og figuranttræning, bør I tjekke med jeres klub, om I også skal have en Udvidet hundeansvarsforsikring.

Spørgsmål & svar

Hvad betyder "selvrisiko"?

Selvrisiko betyder, at du selv skal betale den første del af en udgift, fx dyrlægeregningen, selvom du har en hundeforsikring.

Når du har en hundeforsikring hos os, er der ingen selvrisiko på hverken ansvarsdækningen eller tilvalgsdækningen Udvidet Hundeansvar.

Hvis du vælger en hundeforsikring med Hund-Xtra, får du både sygdomsdækning og livsforsikring med. Her gælder en selvrisiko på 25 % af dyrlægeregningen, dog minimum 500 kroner.

Der opkræves en selvrisiko for hver behandlingsperiode, som varer maks. 100 dage regnet fra første dyrlægebesøg. Hvis din hund fx bliver opereret om mandagen, og du får en regning på 10.000 kroner, betaler hundeforsikringen de 7.500 kroner, mens du selv skal betale 25 %, altså 2.500 kroner.

Det specielle ved vores hundeforsikring er, at hvis din hund dør om torsdagen, får du hundens livsforsikring udbetalt, som minimum 3.000 kroner. Således får du noget kompensation for den tidligere betalte selvrisiko.


Hvornår dækker syge- og livsforsikringen fra?

Hvis du ikke har haft en hundeforsikring før, er der en karenstid på 20 dage for skader og sygdomme. Skader og sygdomme, som er sket inden hundeforsikringen er købt eller i de første 20 dage herefter, er ikke dækket af hundeforsikringen.


Hvad hvis hunden har medfødte eller arveligt betingede sygdomme?

Medfødte eller arveligt betingede sygdomme dækkes kun, hvis hundesygeforsikring oprettes hos os inden hunden fylder 4 måneder. Derudover skal du have en dyrlægeerklæring fra denne periode, som fortæller, at hunden er fuldstændig rask.


Hvad hvis jeg tager min hund med til udlandet?

Du kan roligt tage din hund med på ferie, da hundeforsikringen dækker i hele Norden og under korte ophold i forbindelse med ferier i resten af Europa.


Kan hundeforsikringen fortsætte ifm. ejerskifte?

Hvis hundens nye ejer kontakter os senest 20 dage efter ejerskiftet, kan hundeforsikringen fortsætte uden karensperiode.


Hvor længe løber hundens syge- og livsforsikring?

Hundeforsikringens livsforsikring udløber første forfaldsdato, efter hunden er fyldt 7 år, mens sygeforsikringen gælder til første forfaldsdato, efter hunden er fyldt 10 år.


Hvor høj er hundeforsikringens forsikringssum?

Den højeste erstatning for hundeforsikringens sygedækning ligger på 15.000 kroner pr. år. Dette beløb reduceres med 1.500 kroner pr. år, når hunden er fyldt 7 år.​


Hvordan skal jeg forholde mig, hvis min hund dør?

Hvis din hund dør eller skal sælges, kan du opsige din hundeforsikring ved at benytte vores online selvbetjening eller ved at kontakte vores Kundecenter.​​​​

Har du akut skade?

Ring til os på 70 12 12 12, hvis du har brug for akut hjælp.

Det vigtigste er, at du går i gang med at begrænse skaden med det samme.​​​​​​​​

Vilkår, købsvilkår og produktinfo

Vilkår for forsikringen

Vi henviser til de gældende vilkår for hundeforsikringen:

Vilkår - Hundeforsikring

Købsvilkår

Her finder du vores købsvilkår: 

Information ved køb af forsikring

Produktinfo

Læs mere om forsikringen i vores dokument med oplysninger om forsikringsproduktet: 

Produktinfo om hundeforsikring

Relaterede artikler

Læs mere om hunde og hundeforsikring

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig. Både med den rette hundeforsikring, men også med tips til hvordan du undgår skader i hverdagen.

I artiklerne til højre finder du mange hjælpsomme råd og informationer om hunde og hundeforsikringer.

God fornøjelse!

SAML DINE FORSIKRINGER

Få op til 15 % rabat
 1. Hundeforsikring