ID-SIKRING

En del af din indboforsikring!

Styr på indboforsikringen? Ellers kan du købe én her!

Det er rigtig uhyggeligt og ubehageligt at blive udsat for identitetstyveri, og ofte ved man slet ikke, hvad man skal gøre, for at komme ovenpå igen - kan politiet gøre noget, må du selv gøre noget og hvad hvis identitetstyven tømmer din konto?

Hvis du har en familie- eller indboforsikring hos os, får du automatisk dækningen ID-sikring med - det betyder, at vi hjælper og rådgiver dig, hvis du skulle blive offer for identitetstyveri.​


​​Identitetstyveri - hvad er det?​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Identitetstyveri sker, når nogen misbruger dine personlige oplysninger, fx i form af pas, sundhedskort, kørekort eller CPR-nummer, oftest for økonomisk vindings skyld.

Identitetstyveriet kan fx ske ved, at nogen udgiver sig for at være dog, hvorefter de hæver en masse penge, optager et lån eller køber dyre varer i dit navn.

Er du sikret ved identitetstyveri? Ellers kan du blive det via en indboforsikring hos os. Find selv din pris i vores webshop​ her.


Risikoen for identitetstyveri stiger

Identitetstyveri er et stort problem for dem der udsættes for det. Man skal nemlig selv bevise sin uskyld, og der er ikke meget hjælp at hente fra myndighederne.

Omkring 70.000 danskere rammes årligt af identitetstyveri, hvilket er en stigning på 80 % i forhold til 2009, og risikoen for identitetstyveri vil stige fremover i takt med den teknologiske udvikling.


Du får ID-sikring som en del af din forsikring

Hvis du har en familie- eller indboforsikring hos os, får du automatisk ID-sikring med som en del af pakken, uden at du skal betale ekstra - så er der altid hjælp at hente, hvis du bliver offer for identitetstyveri.

Hele din husstand dækkes, og forsikringen giver professionel hjælp, hvis du bliver udsat for identitetstyveri.

Læs mere om vores indboforsikring​​​

Artiklen fortsættes nedenfor

1. Forebyggende råd

 • Vi har 24 timers call center (70 12 12 12)
 • Brug os til at få svar på dine spørgsmål, store som små
 • Vi rådgiver dig om, hvordan du mindsker risikoen for identitetstyveri

2. Ved mistanke om identitetstyveri

 • Vi hjælper dig med at vurdere om du har været udsat for identitetstyveri
 • Vi vejleder dig i at fremfinde de udskrifter og regninger der er brug for
 • Vi hjælper dig med at gennemgå materiale​

3. Begrænsning af identitetstyveri

 • Vi står til rådighed, hvis du skal have hjælp til at lave en politianmeldelse
 • Vi hjælper dig med at afvise fx regninger/abonnementer
 • Bistand til at undgå registrering hos RKI og lignende registre

4. Advokatbistand

 • Vi tager kontakt til kreditorerne
 • Dækning af udgifter til eventuel advokatbistand

Vi hjælper med advokatbistand

ID-sikringen dækker nødvendige udgifter til advokatbistand i bestræbelserne på at stoppe identitetstyveriet. Den samlede dækning er på op til 35.000 kroner, og derudover er der mulighed for videreformidling til indbo- eller familieforsikringens retshjælp.


Hvor galt kan identitetstyveri gå?

Bliver du udsat for identitetstyveri, kan du risikere, at der bliver købt benzinkort, telefonabonnementer, optaget lån eller købt dyre varer på nettet med dit kreditkort.

For nogle kommer det så vidt, at de bliver registreret som skyldnere i RKI, og kan få problemer med lån til fx bolig eller bil i fremtiden.


Et frustrerende og tidskrævende oprydningsarbejde

Der opstår et tidskrævende oprydningsarbejde, når du bliver ramt af identitetstyveri. Pludselig kommer der regninger, rykkere og inkassoskrivelser i en lind strøm. Det er både svært og frustrerende at skulle ringe rundt til kreditorerne og bevise sin uskyld – og det er svært at vide, hvornår problemet stopper.


Overlad alt besværet til os

Sker det, at dine personlige oplysninger bliver misbrugt, er det værdifuldt med ID-sikring - her overlader du besværet til os.

Vi kender procedurerne overfor kreditorer og de forskellige instanser, og kan stoppe regninger og rykkere. Du sender ganske enkelt alle inkassobreve og fejlagtige regninger videre til os, så tager vi os af bøvlet med at kontakte kreditorerne og forklare din uskyld. ​

Senest opdateret den 1. maj 2016.

Vilkår

ID-sikring er en del af din familie- eller indboforsikring, og vilkårene finder du her:

Læs vilkår

Tag ID-testen

Hvor bevidst er du om risikoen for at nogen stjæler din identitet?

Tag testen