Påkørsel af dyr

Pas på Bambi, din bil, dig selv og din pengepung

Styr på bilforsikringen? Hvis ikke, kan du købe én her:

Mange bilister oplever hvert år at påkøre dyr i trafikken. I en del tilfælde efterlader sammenstødet ikke de store skader på bilen – i det mindste ikke ved første øjekast. Men tag ikke fejl, bilen kan have taget alvorligt skade, selvom skaderne ikke er umiddelbart synlige.

Derfor er det altid vigtigt, at have en god bilforsikring


Sådan kan du undgå påkørsel af dyr

Det er især i efterårsmånederne, at større dyr som hjorte krydser de danske veje. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelse, modtog de i september 2015 613 opkald om påkørsler af hjorte, mens tallet måneden efter lå på hele 985 påkørte hjorte - svarende til 32 påkørsler om dagen.  

 • Sæt farten ned, når du kører i mørke eller i områder, hvor der skiltes med risiko for dyr på vejene.
 • Vær særligt opmærksom på veje med højt græs i kanten og steder, hvor træer eller buske vokser tæt på vejen.
 • Blænd ned for det lange lys, hvis du ser små blink fra genskær i dyre-øjne i skovbryn og grøftekant.
 • Mange dyr er flokdyr – derfor følges et dyr ofte af flere, også på vejene.


Vær ekstra opmærksom i myldretiden

Hjortene færdes især på vejene på de mørke tidspunkter af dagen, umiddelbart før solopgang, efter solnedgang og i løbet af natten. Så det er især i mørket, hvor hjortene desuden er sværere at se og der er mange biler på vejene, at du skal passe ekstra godt på. 


Hvis du påkører et dyr

Hvis du påkører et dyr, er det vigtigt, at du ikke kører videre. Kontakt øjeblikkeligt en fagmand, så du kan få skadens omfang vurderet. Du kan evt. kontakte If Autohjælp, hvis du har dette tilknyttet din bilforsikring. Gør du ikke det, kan en tilsyneladende uskyldig skramme udvikle sig til en større skade – en såkaldt følgeskade – og den vil ikke være dækket af din forsikring.

Sådan gør du:

 1. Ring til If Autohjælp på 70 12 12 42. Hvis du er døv, kan du sende en SMS på døvenummeret 20 79 25 69 med en beskrivelse af, hvad der er sket og hvad der er galt med bilen. Herefter modtager du en SMS med opfølgende spørgsmål.
 2. Ring til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral på 1812, så dyret kan få den rette hjælp. Du kan også ringe via vagtcentralens app, som udover opkaldet også sender din geografiske placering til Dyrenes Beskyttelse. 


Bedre stillet med Kasko Plus

Med Kasko Plus er du bedre stillet i tilfælde af du påkører et dyr. Dit bonustrin bliver ikke berørt og din selvrisiko reduceres med 3.000 kroner.

Læs mere om Kasko Plus​

Senest opdateret den 27. oktober 2016.

Kontakt If Autohjælp

Vi tilbyder autohjælp i samarbejde med SOS Dansk Autohjælp.

Du er dækket ved:

 • Bugsering
 • Starthjælp
 • Hjulskifte
 • Brændstofudbringning
 • Døroplukning
 • Bjærgning eller fritrækning
 • Fortsættelse af rejse.

Ring 70 12 12 42, hvis du har brug for assistance fra If Autohjælp.

Er du døv, kan du sende en SMS på døvenummeret 20 79 25 69 med en beskrivelse af, hvad der er sket og hvad der er galt med bilen. Herefter modtager du en SMS med opfølgende spørgsmål.

3 fordele ved vores bilforsikring

 • Dækker ekstraudstyr op til 20.000 kr.
  Med en bilforsikring hos If får du automatisk dækket din bils ekstraudstyr indtil 20.000 kr., når du har Delkasko, Kasko, Kasko Plus eller Bil Super-dækning.​​

 • Bilens passagerer dækkes altid
  Ligegyldigt hvilken type bilforsikring du vælger hos os, er bilens passagerer på passager- og bagsædet altid dækket. ​

 • Rabatter og fordele
  Med en bil kaskoforsikring hos os får du mindst 10 % rabat på alle dine forsikringer hos os. Du får mere rabat og flere fordele jo flere forsikringer du samler hos os - som en del af If Fordelsprogram.