Forberedelser før rejsen

Før du tager afsted på ferie, er der flere ting du skal huske, for at din rejse bliver en succes.

Tjekliste før rejsen

Inden du tager af sted er det en god idé at tage kopier af dit pas, dit blå sundhedskort​, flybilletter og lignende. Tag kopierne med på din rejse, men opbevar dem et andet sted end originaldokumenterne.


Vaccination

På visse rejsemål findes der sygdomme, som du helst skal beskytte dig imod, hvis dette er muligt. Især malaria og hepatitis A og B er gode at blive vaccineret imod, men din læge kan guide dig i det specifikke tilfælde.


Pas

Det er vigtigt at sørge for, at dit pas er gyldigt indtil du igen er hjemme. Vær særligt opmærksom på, at flere lande kræver, at passet er gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejsedatoen. Du kan se, hvilke lande det drejer sig om på Udenrigsministeriets hjemmeside (nyt vindue). Husk også, at dine børn skal have deres eget pas.


Visum

Hvis du skal rejse udenfor EU og de nordiske lande, bør du undersøge, om det eller de lande du skal besøge, kræver visum. Det kan du gøre ved at kontakte det pågældende lands ambassade eller på Udenrigsministeriets hjemmeside (nyt vindue). Det kan tage flere uger at få udstedt et visum, så sørg for at bestille det i god tid.

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Billigste bilforsikring til 18-årige
Mikonomi erklærede i juli 2015, at If kan tilbyde den billigste kaskobilforsikring til 18-årige.​

Beregn rejseforsikring

Find den bedste rejseforsikring til dig og dine eventyr!

Få din pris

Har du spørgsmål?

Vi er klar til at hjælpe dig.
Ring til os på 70 12 12 12, chat eller skriv til os​ - eller få os til at ringe til dig​.​​​​​​​​​

Veksl penge hjemmefra

Det er ofte en god idé at veksle penge hjemmefra, så du altid har nogle kontanter på dig til kiosk, toiletbesøg og lignende. Husk, ikke at opbevare alle pengene det samme sted - på denne måde mister du ikke alle dine penge, hvis du bliver bestjålet under ferien.


Kørekort

Hvis du planlægger at leje bil eller motorcykel på din ferie, skal du huske at medbringe EU-kørekort eller internationalt kørekort uden for EU. I flere lande kræver udlejningsselskaberne, at kørekortet er gyldigt i en vis periode.


Det blå kort

Det blå EU-sygesikringskort giver dig ret til samme behandling, som borgerne i det land, du rejser i. Vær opmærksom på, at du er dækket forskelligt afhængigt af, hvor du rejser hen. Hvis du helt vil undgå egenbetaling, bør du tegne en rejseforsikring​.

Husk det blå kort


Årsrejsekort med kontaktoplysninger

Hvis du har en rejseforsikring hos os, kan du bestille eller printe et årsrejsekort med dit policenummer samt telefonnummeret til If Skade, som skal kontaktes i tilfælde af skade.

Print selv årsrejsekort her​

3 fordele ved en rejseforsikring

Få hjælp hele døgnet
Du får hjælp og rådgivning af vores døgnåbne, danskbemandede vagtcentral.​​​

Erstatningsrejse
Hvis du bliver akut syg eller indlagt i mere end halvdelen af din rejse, kan du få en ny ferierejse​​.

Dækker længere rejser
Hele husstanden dækkes på rejser af op til 30 dage, mens Rejse Super dækker helt op til 60 dage.​​​​​​​​

En tryggere hverdag

Vi ønsker, at du er så tryg så muligt. Derfor kan du bl.a. læse om hvordan du minimerer fremtidige skader på både din familie, dit hus, have eller bil, i vores Råd og tips-sektion.

Råd og tips