Sundhed og sygdom

Uanset hvor turen går hen, er det vigtigt at have den rette rejseforsikring.

Vælg din rejseforsikring

Rejseforsikringen sikrer dig, hvis uheldet er ude. Hvis du fx bliver syg eller kommer til skade undervejs på din ferie, erstatter rejseforsikringen dine udgifter til behandling hos læge eller på hospital. Bliver det nødvendigt med hjemtransport, dækker rejseforsikringen også disse udgifter, som let kan løbe op i flere hundrede tusind kroner.

Læs mere om vores rejseforsikring her

Europa eller Verde​n?
Uanset om du vælger en rejseforsikring som dækker i Europa eller Verden, er du også dækket på dine ferier i Danmark.

Europa
Rejseforsikring med dækning i Europa dækker landene i EU/EØS. Udover disse lande er Grønland og Færøerne også omfattet. Hvis der sker ændring i hvilke lande der er medlem af disse sammenslutninger, så ændres områderne tilsvarende for rejseforsikringen.

Se hvilke lande er omfattet af vores Europarejseforsikring

Vores rejseforsikring til Europa dækker i EU/EØS-landene, som består af Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Irland, Italien, Island, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig. Oversøiske kolonier betragtes ikke som en del af EU.

Hvis et EU/EØS-lands status ændres, ændres dækningsområdet tilsvarende på denne forsikring.

Udover ovenstående lande er Andorra, Grønland, Færøerne, Isle of Man, San Marino, Monaco, Schweiz og Vatikanstaten også omfattet.

Verden
Hvis du køber en Verdensrejseforsikring, er du dækket i hele verden.

Vær opmærksom på, at du med Rejse Super får en dækning på hele 60 dage – Mens vores almindelige Rejse og Rejse Plus dækker rejser i op til 30 dage. Begge forsikringer er årsrejseforsikringer, som automatisk fornys hvert år.


Rejseapotek

Selvom det ikke er sjovt at tænke på sygdom før din ferie, gør du klogt i at pakke og medbringe et lille rejseapotek.

Medbring fx:

  • Medicin, du tager af helbredsmæssige årsager (fx pillepas)
  • Almindelig smertestillende medicin (fx hovedpinepiller)
  • Transportsygepiller
  • Creme eller salve til behandling af solskoldning, betændelse og lignende
  • Middel mod diarré
  • Plaster og lignende

Det er vigtigt at medbringe livsnødvendig medicin i din håndbagage. Sørg for at opbevare den i den originale emballage sammen med recepten, bl.a. for at undgå problemer i tolden.

Hvis du bruger briller eller kontaktlinser, er det en god idé at medbringe ekstra, hvis de bliver stjålet eller ødelagt undervejs.

Læs også afsnittet om vaccination på denne side.

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Billigste bilforsikring til 18-årige
Mikonomi erklærede i juli 2015, at If kan tilbyde den billigste kaskobilforsikring til 18-årige.​

Beregn rejseforsikring

Find den bedste rejseforsikring til dig og dine eventyr!

Få din pris

Har du spørgsmål?

Vi er klar til at hjælpe dig.
Ring til os på 70 12 12 12, chat eller skriv til os​ - eller få os til at ringe til dig​.​​​​​​​​​

Kronisk eller eksisterende sygdom?

Hvis du har en kronisk eller eksisterende sygdom, der kan kræve behandling under din ferie, gælder der særlige regler. Din helbredstilstand kan betyde, at du ikke er dækket i forbindelse med din kroniske eller eksisterende sygdom.


Forhåndsgodkendelse ved kronisk eller eksisterende sygdom

Udgifter til behandling af en kronisk sygdom eller sygdom, som er opstået før afrejsen, dækkes kun, hvis det på afrejsetidspunktet ikke med rimelighed kunne forventes, at der ville blive behov for behandling i udlandet.

Hvis du er kronisk eller alvorlig syg, bør du derfor i god tid inden afrejsen undersøge, om lægeregninger, sygehusophold m.v. dækkes, hvis du får behov for behandling under rejsen.

Vi kan i nogle tilfælde give et bindende forhåndstilsagn om dækning, hvilket betyder, at du også vil være dækket af rejseforsikringen hos os for den specifikke sygdom, som forhåndstilsagnet vedrører.

Vi foretager medicinsk forhåndsvurdering via SOS International. Du kan også ringe til os på telefon 70 12 12 12 eller sende en mail til rejse@if.dk.


Pillepas

Hvis du har brug for at medbringe medicin på din ferie, som indeholder euforiserende stoffer, og du rejser til et Schengen-land eller et land, der er omfattet af pillepasordningen, skal du sørge for at få lavet et pillepas og selvfølgelig have det med på turen. Det vil oftest være medicin med advarselstrekant, der kræver pillepas.

Pillepasset er uden beregning og udstedes med gyldighed i max 30 dage. Pillepasset fås på dit lokale apotek, som skal bruge dit pas og 24 timer til at lave pillepasset, da de skal indsende oplysningerne til Schengen.

Se hvilke lande, der er omfattet af Schengen-aftalen


Vaccination

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt der er udbrud af smitsomme sygdomme i det land du skal rejse til, og om du har brug for vaccination, kan du kontakte din egen praktiserende læge eller Statens Serum Instituts hjemmeside.

Du kan også have brug for en International Vaccinationsattest, som skal medbringes på rejsen. Nogle lande kræver dokumentation for gul feber-vaccination, hvis du har opholdt dig i et gul feber-område eller bare været i transit.

Nogle vaccinationer skal udføres 6-8 uger inden afrejse, så det er vigtigt at kontakte din læge i god tid.​​

3 fordele ved en rejseforsikring

Få hjælp hele døgnet
Du får hjælp og rådgivning af vores døgnåbne, danskbemandede vagtcentral.​​​

Erstatningsrejse
Hvis du bliver akut syg eller indlagt i mere end halvdelen af din rejse, kan du få en ny ferierejse​​.

Dækker længere rejser
Hele husstanden dækkes på rejser af op til 30 dage, mens Rejse Super dækker helt op til 60 dage.​​​​​​​​

En tryggere hverdag

Vi ønsker, at du er så tryg så muligt. Derfor kan du bl.a. læse om hvordan du minimerer fremtidige skader på både din familie, dit hus, have eller bil, i vores Råd og tips-sektion.

Råd og tips