Velkommen hos If

Rolig, vi hjælper dig

På disse sider kan du lære If bedre at kende som organisation, som samfundsstøtte og som arbejdsplads

  1. Om If
 
Hver dag passer vi på dig og resten af vores 3,6 mio. kunder i Norden og Baltikum, og vi står klar, både når du har spørgsmål eller hvis skaden er sket.


Hos If fokuserer vi på det enkelte menneske, og vi sørger for at forsikre dét, der er værdifuldt i livet: dig, din familie, dine dyr, din bolig, din bil og dine ting - også de ting, som ikke nødvendigvis er meget værd økonomisk, men som har affektionsværdi for dig.

Vi sørger også for, at virksomheder får forsikret deres værdier og aktiviteter, så de kan fungere som normalt, også selvom de skulle få en skade. ​​​​


Presse hos If

Presserum

Her finder du Ifs nyheder, pressemeddelelser, pressefotos og pressekontakter

Besøg presserum
Miljø, ansvar, CSR og If i samfundet

If i samfundet

Vi bidrager til udviklingen af et samfund, hvor alle mennesker kan leve trygt.

Læs mere
Job Hos If

Arbejde hos If

Ønsker du en karriere hos os? Her finder du en oversigt over alle ledige jobs

Se ledige stillinger


Fakta om If

Kort om If

​Vi hjælper dig ved at forsikre de vigtigste ting i dit liv: din familie, dyr, bolig, bil og ejendele. Vi sørger også for, at virksomheder får forsikret deres værdier og aktiviteter, så de kan fungere som sædvanligt, selvom de bliver ramt af skader. Vi tilbyder en bred vifte af tingskadeforsikringsløsninger til alle, både privatpersoner, mindre organisationer og store globale virksomheder.​

Hos If ved vi det meste om risici og ulykker - og om hvordan du kan undgå dem. Vi er altid klar til at hjælpe dig, både når du køber en forsikring hos os og hvis uheldet er ude.

If er ejet af den finske finanskoncern Sampo, og er Nordens førende skadeforsikringsselskab med 3,6 millioner kunder i de nordiske lande og Baltikum. Takket være vores 6.800 dygtige medarbejdere fordelt i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Baltikum og Rusland, kan du og resten af vores kunder føle jer trygge med visheden om, at I får den hjælp I behøver, hvis noget skulle ske.​​​

​Fakta om If

Hovedkontor

If Skadeförsäkring AB
Postadresse: If, SE - 106 80 Stockholm
Barks Väg 15, Bergshamra, Stockholm
Adm. direktør
Torbjörn Magnusson
Ejerskab:
If ejes af Sampo Abp, som er noteret på
NASDAQ OMX Helsinki
Antal ansatte:
6.800
Markedsposition
Størst i Norden
Præmieindtægt:
37 milliarder SEK 2010
Kunder:
3 millioner privatkunder, 320.000 erhvervskunder
Antal Skadesager

Vi får 1,4 millioner skadesager ind hvert år og behandler over halvdelen af dem inden for 24 timer. 9 ud af 10 kunder, som har haft en skade, giver os topkarakterer for vores skadeshåndtering.

Myndighed ​If er underlagt det svenske Finanstilsyn (Finansinpektionen)
Grundlagt ​1999
​​​​​​​​​​​​​​
Læs mere om vores forretningsområder:
Privat

Privat er Ifs største forretningsområde med 56 procent af de samlede præmieindtægter.

Vi tilbyder selskabets kunder et komplet udvalg af tingskadesforsikringer i Norden, hvor vi i dag er markedsledende med 3 millioner kunder. Selskabet arbejder med flere varemærker – If (hele Norden), Europeiske (rejseforsikringer i Norge) og forskellige bilmærkeforsikringer i samarbejde med bilproducenter og bilmærkeværksteder.

Standardprodukter og skræddersyede pakker
Inden for forretningsområdet Privat tilbyder vi kunderne skadesforsikringer inden for områderne indbo og bil og sundhed – såsom børne-, voksen-, livs- og ulykkesforsikringer.


Effektiv skadeshåndtering
En af nøglerne til Ifs fremgang er en hurtig skadeshåndtering af høj kvalitet. Omkring 60 procent af skaderne håndteres inden for 24 timer. Flere og flere skader kan rapporteres af vores kunder direkte på internettet, hvilket øger muligheden for hurtig skadeshåndtering. Vi er meget stolte over, at ca. 90 procent af selskabets kunder giver os karakteren 4 eller 5 ud af 5 for skadeshåndteringen i kundetilfredshedsmålinger.

"Vi håndterer over en million skader hvert år. Vi kan trygt sige, at ingen har mere erfaring end vi har, når det drejer sig om at udbetale skadeserstatning og tilbyde den bedste kundeservice. Vores kunder er i gode hænder, hvis ulykken indtræffer." Morten Thorsrud, chef for forretningsområde Privat

Erhverv

If er markedsledende i Norden inden for forsikringer til virksomheder. Kunderne er små og mellemstore virksomheder med op til 500 ansatte.

Forretningsområde Erhverv har aktiviteter i Sverige, Finland, Norge og Danmark. I alt har forretningsområdet omkring 330.000 kunder og udgør 29 procent af Ifs samlede præmieindtægter. 

Standardløsninger og specialpakker
Hovedparten af kunderne består af små virksomheder, som efterspørger standardiserede løsninger, mens If tilbyder individuelt tilpassede forsikringer og rådgivning til større virksomheder.  Forretningsområde Erhverv tilbyder skadesforsikringer inden for ejendom, ansvar, motor, personale samt transport.  

Gunstige løsninger til risikobevidste virksomheder
Vi tilbyder alle risikobevidste virksomheder i Norden fleksible og gunstige forsikringsløsninger, og vi har et stærkt engagement i og et stærkt fokus på hver enkelt virksomhed og dens behov.  

"Vi forsikrer ikke bare virksomheder i hele Norden, men også virksomhedernes vigtigste aktiver – de mennesker, som arbejder der. Sammen skaber vi de bedste og mest fleksibele forsikringsløsninger til hver enkelt virksomhed", siger Ivar Martinsen, chef for forretningsområde Erhverv.

Industri

Forretningsområde Industri har ca. 1.300 kunder og udgør 13 procent af vores præmieindtægter. Kunderne er større virksomheder med et komplekst forsikringsbehov og en omsætning på over MSEK 500 og mere end 500 ansatte.

Forretningsområde Industri skræddersyr forsikrings- og risikostyringsløsninger til sine kunder, og hovedprodukterne er ejendoms-, ansvars-, arbejdsskade/ulykkes- og transportforsikringer.

Internationalt netværk
Vi er en førende aktør på det nordiske marked for industriforsikringer. Kunderne har base i Norden, men mange er også internationalt aktive. For at kunne tilbyde service internationalt har vi kontorer i Storbritannien, Frankrig, Holland og Tyskland. Derudover har If Industri et konkurrencedygtigt internationalt netværk af samarbejdspartnere.

"If forsikrer store virksomheder med aktiviteter i hele verden i konkurrence med de største forsikringsselskaber. Vi har nogle af de bedste eksperter, produkter og tjenester, hvilket betyder, at de største virksomheder kan føle sig trygge hos os." Niclas Ward, chef for forretningsområde Industri.​

Baltikum

I 2002 blev If introduceret på de baltiske markeder.

Siden 1. juli 2009 har virksomheden været organiseret i et fælles selskab, If P & C Insurance AS, som er registreret i Estland. Selskaberne i Letland og Litauen drives som filialer.

Vi er markedsledende i Estland med en markedsandel på 26 procent. I Litauen er markedsandelen 7 procent, og i Letland 11 procent. Antallet af kunder i Baltikum er 300.000.

"Baltikum blev hårdt ramt af finanskrisen, men er nu på vej tilbage med fuld kraft. If er en af de største aktører på det baltiske marked, og vi arbejder hele tiden med at udvikle innovative forsikringsløsninger til både privatkunder og virksomheder", siger Timo Vuorinen, chef for forretningsområde Baltikum.​

Strategi og vision

Strategi

Hos If udnytter vi de fordele, som automatisk forekommer, når man er en nordisk grænseoverskridende organisation. Det betyder bl.a., at vi kan anvende gennemprøvede og standardiserede arbejdsprocesser på tværs af lande, hvilket resulterer i lavere omkostninger i sammenligning med vores konkurrenter.

Ifs strategi er at styrke vores markedsposition, primært gennem organisk vækst og selektive erhvervelser i både Norden og Baltikum.


Investeringsstrategi
Ifs investeringsstrategi er at opretholde en balance mellem valutafordeling og varighed. Overskud geninvesteres med det formål at øge det samlede afkast.


Strategiske fokusområder

  • Kundeværdi
  • Fokuseret forsikringsekspertise
  • Nordisk forretningsplatform
  • Investeringsstrategi med balanceret risiko

Vision

If skal være Nordens og Baltikums førende forsikringsselskab med de mest tilfredse kunder og den største forsikringsekspertise.​

Forretningsidé

If tilbyder fordelagtige forsikringsløsninger, som giver kunderne tryghed og stabilitet i deres arbejde, bolig og hverdag.

Mål

Ifs mål er at opnå en bedre, langsigtet kundetilfredshed og lønsomhed end konkurrenterne, samt at have en høj kreditværdighed. ​​​​​

Kerneværdier og etik

Det er en grundlæggende forudsætning for os, at If opfattes på en positiv måde af selskabets kunder. For at sikre dette, arbejder vi alle hver dag ud fra de fire nedenstående kerneværdier, som samtidig afspejler kundernes forventninger til os: ​​​

Nemme at nå og forstå
"Det er nemt at komme i kontakt med If, og det er let at forstå medarbejderne, produkterne og tjenesterne."

Pålidelige
"If holder hvad de lover og hjælper mig, når det er nødvendigt."

Engagerede
"If tager initiativ og tager sig af mig."

Nyskabende
"If driver udviklingen fremad og skaber hele tiden nye forsikringsprodukter og tjenester."​​

Historie, marked og omverden

1999 – If grundlægges

Selskabet If, som vi kender det i dag, blev dannet i 1999 ved en sammenlægning af svenske Skandias og norske Storebrands skadesforsikringsaktiviteter. Formålet var, at etablere det førende skadesforsikringsselskab i hele Norden.

Navnet "If" kommer fra det engelske ord for "hvis" og hentyder til "hvis der sker noget". Selskabsnavnet kan nemt anvendes internationalt, hvilket er på linje med vores vision om at være til stede i hele Norden.

Ifs logo blev vist eksternt for første gang i forbindelse med If Stockholm Open i tennis, som vi stadig er hovedsponsor for. ​​


2001 – Sampo bliver en del af If

I 2001 bliver Sampos skadesforsikringsvirksomhed en del af If, og vi bliver dermed endegyldigt det største skadesforsikringsselskab i Norden. ​


2002 – Stabil ekspansion og ny administrerende direktør

I 2002 overtog vores nuværende administrerende direktør Torbjörn Magnusson roret, og samme år blev If introduceret på de baltiske markeder. Da Torbjörn Magnusson blev administrerende direktør, vendte Ifs resultat, og vi har siden været et af de mest stabile forsikringsselskaber. Vi har eksempelvis haft en samlet omkostningsprocent (Combined Ratio) på mellem 89,9 og 92,8 procent siden 2004. ​​​​


Marked og omverden

If er Nordens største tingskadesforsikringsselskab med en markedsandel på ca. 20 %. ​​

I Sverige, Norge og Finland tilhører If de førende tingforsikringsselskaber med en markedsandel på henholdsvis 19, 26 og 25 %. På det danske marked, som er mere fragmenteret, har If en markedsandel på godt 5 %.

Vores brede nordiske tilstedeværelse gør det muligt at tilbyde effektive løsninger på tværs af landegrænser, og Ifs internationale kunder betjenes gennem vores filialkontorer i Frankrig, Holland, Storbritannien og Tyskland.

"Vores brede nordiske tilstedeværelse gør, at vi på en enestående måde kan tilbyde vores kunder stor viden og effektive løsninger." - Torbjörn Magnusson, adm. direktør og koncernchef.

I 2002 blev Ifs varemærke introduceret på de baltiske markeder, i 2006 nåede vi Rusland og siden 2009 har vi været organiseret i et fælles selskab, If P & C Insurance AS, som er registreret i Estland. Selskaberne i Letland og Litauen drives som filialer. ​​​

Find If på de sociale medier

​If er på Facebook, fordi vi ønsker at være netop dér, hvor mange af vores kunder er. Vi bruger ikke Facebook som en salgs- eller ekspeditionskanal, men til at komme med gode råd og tips, spændende nyheder, attraktive konkurrencer og jobopslag, og ikke mindst til at have en dialog med vores kunder.

Ejere og ledelse

If Skadeförsäkring Holding ABs bestyrelse

Bestyrelsesformand:
Kari Stadigh, født 1955
CEO for Sampo
Bestyrelsesmedlem siden 2002

Medlemmer i bestyrelsen:
Torbjörn Magnusson, født 1963
VD og koncernchef If
Bestyrelsesmedlem siden 2008

Peter Johansson, født 1957
Økonomidirektør i Sampo
Bestyrelsesmedlem siden 2002

Patrick Lapveteläinen, født 1966
Leder af kapitalforvaltning hos Sampo Abp
Bestyrelsesmedlem siden 2002

Ifs juridiske struktur

If er en nordisk forsikringskoncern, som ejes af den finske finanskoncern Sampo, og er noteret på børsen i Helsingfors.​​​​

If struktur
​​​​​​

Ledelse


Se medlemmerne i Ifs ledelse

Mød vores ansatte

MØD VORES ANSATTE

Hos If har alle medarbejdere adgang til frisk frugt, kaffe og vand, så vi hele tiden har masser af energi, til at betjene vores kunder bedst muligt. Udviklingsmulighederne er store, og mulighederne for at gøre en forskel for andre mennesker, er endnu større!

Start din karriere hos os
  1. Om If