Sådan tilpasser du siderne på websitet

Ændre tekststørrelse

I de fleste moderne browsere ændrer du tekststørrelse ved at holde Ctrl-tasten nede og dreje på musehjulet. Hvis det ikke fungerer, så kan du ændre tekststørrelsen ved at ændre indstillingerne i din browser:

Firefox

Vælg menupunktet Vis og derefter Tekststørrelse. Du kan også bruge Ctrl-tasten sammen med + eller -.

Internet Explorer

Vælg menupunktet Vis og derefter Tekststørrelse.

Opera

Vælg menupunktet Vis og derefter Zoom. Du kan også anvende tasterne + og -.

Safari til Mac

Vælg menupunktet Vis og derefter Forøg tekst eller Formindsk tekst for at forøge eller formindske tekststørrelsen. Du kan også bruge kommando-tasten (Apple-tasten) sammen med tasten + og -.

Ændre farver og skifttype

Du kan selv ændre skrifttype og farver i din browser. Neden for beskriver vi, hvordan du gør det i:

Firefox

Vælg Værktøj og derefter Indstillinger i menuen. Klik på Indhold.

Ændre farver

Klik på knappen Farver og sæt flueben i Lad sider anvende egne farver, i stedet for indstillingerne ovenfor. Nu kan du ændre farver på tekst og baggrund ved at klikke på de respektive knapper. Vælg den ønskede farve i farveskemaet. Når du har den klar med dine valg, så klik på knappen OK.

Ændre skrifttype

Klik på knappen Avanceret og sæt flueben i Lad sider anvende egne skrifttyper, i stedet for ovenstående. Klik OK. Ændre til ønsket standardskrifttype og -størrelse.

Klik på OK for at gemme dine nye indstillinger.

Internet Explorer

Vælg i menuen Funktioner og derefter Internetindstillinger. Klik på knappen Hjælp til handicappede og vælg hvad du ønsker at ændre.

Under overskriften Formatering vælger du hvilke indstillinger vil ændre, ved at sætte flueben udfor mulighederne – farver, skrifttyper og skriftsstørrelser. Klik på knappen OK for at bekræfte dine valg.

Nu kan du ændre farver og skrifttype.

Ændre farver

Klik på knappen Farver. Sæt flueben i Brug Windows-skrivebordsfarver. Du ændrer farver ved at klikke på knapperne.

Eksempel:

Klik på Tekst og du får en farvevælger frem. Vælg den ønskede farve og klik OK.

Ændre skrifttype

Klik på knappen Skrifttyper og du kan ændre til den ønskede skrifttype ved Skrifttype til websider. Klik på OK, når du er færdig.

Når du har foretaget dine ændringer, klikker du på knappen OK i fanebladet Generelt i dialogboksen Internetindstillinger for at lukke den.