1. Bilforsikring

Bliv godt kørende med en bilforsikring med den bedste dækning. Vi har flere forskellige bilforsikringer at vælge imellem. Her kan du vælge den forsikring, som passer dig bedst.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Ansvarsforsikringen er lovpligtig – Den skal du have, men den sikrer dig ikke mod skader på dig selv og din bil! En Kaskoforsikring sikrer dig derimod mod skader på din bil. Og med Bil Super får du optimal dækning ved bl.a. totalskade, motorskade og tyveri.​​​


 • If Autohjælp

  Med If Autohjælp​ får du hjælp, hvis bilen ikke kan starte eller er gået i stykker. ​

 • Erstatningsbil

  Kan du undvære din bil, når den er til reparation, eller hvis den bliver stjålet? Hvis ikke så er erstatningsbil en vigtig dækning. ​

 • Bilmærkeaftale

  Op til 20 % årlig rabat med vores Bilmærkeaftale, og på andre privat forsikringer.

Sammenlign dækninger Bil Super Kasko Plus Kasko Delkasko Ansvar
Dækker skader på mennesker, deres ting og køretøjer

Vi dækker de skader, du som fører af din bil laver på andre mennesker, deres ting og køretøjer. Fx hvis du rammer en cyklist, så dækker forsikringen erstatning til cyklisten.

Tyveri og røveri af bilen og af bildele

Dækker skader på bilen ved tyveriforsøg, samt tab af køretøj ved tyveri og røveri.

 
Skade på bilens frontrude

Der er ikke bonustab og selvrisiko på bilens frontrude ved stenslag, som kan repareres. Kan frontruden ikke repareres, kan du som If-aftale- og Bilmærkekunde få udskiftet ruden uden bonustab og med en selvrisiko på kun kr. 1.500.

 
Brand, lynnedslag, eksplosion og kortslutning

Dækker skader på grund af brand, lynnedslag, eksplosion eller kortslutning.

 
Retshjælp

Kommer du ud for en uenighed, der må afgøres ved retten, kan du i mange tilfælde opnå retshjælpsdækning. Med en retshjælpsforsikring betaler If dine advokatomkostninger og øvrige omkostninger i forbindelse med at føre sagen.

 
Redningshjælp i udlandet

Vi dækker redningshjælp i udlandet via SOS Internationals "rødekort"-ordning. Dækningen omfatter fx merudgifter til hjemtransport, uforudsete hotelophold på uheldsstedet, bugsering, fremskaffelse af reservedele mv.

 
Erstatningsbil (Når If anviser et værksted)

Vi stiller en erstatningsbil til rådighed, mens din egen bil er til reparation.

 
Ekstraudstyr (op til 20.000 kr.)

Dækker ekstraudstyr for op til 20.000 kr., der ikke er fabriksmonteret. Det gælder fx alarm, barnestol og stereoanlæg.

 
Skader, der påføres bilen, fx sammenstød, påkørsel, parkeringsskade eller eneuheld

Dækker hvis din bil bliver udsat for fx sammenstød/påkørsel, parkeringsskade, eneuheld eller totalskade.

   
If Autohjælp

Med If Autohjælp får du hjælp, hvis bilen ikke kan starte, går i stykker el.l. Vi tilbyder Autohjælp i samarbejde med SOS Dansk Autohjælp. If Autohjælp er omfattet af Ifs almindelige kaskoforsikring købt efter 25. oktober 2014, men omfatter ikke køb foretaget gennem Den Blå Avis, BilBasen, GulogGratis.dk eller Autobutler.dk. Køb foretaget før 25. oktober 2014 omfatter dermed ikke If Autohjælp, men kan tilkøbes via if.dk/selvbetjening

   
Førerpladsdækning

Førerpladsdækningen dækker personen, som sidder bag rattet i bilen, hvis der sker en eneulykke – dvs. ved skader, hvor der ikke er en ansvarlig modpart (fx du rammer et vejtræ). I visse tilfælde er Førerpladsdækningen og friskade ved påkørsel af dyr (dvs. Kasko Plus) ikke en del af Bil Super. Det kan være tilfældet på bilmærkeforsikringer og forsikringer købt via Den Blå Avis, BilBasen, GulogGratis.dk og Autobutler.dk. Har du Kasko Plus og Bil Super som en del af din bilforsikring, vil det fremgå af din police.​​

     
Friskade ved påkørsel af dyr

Ingen stigning i præmie og selvrisikoreduktion ved påkørsel af større dyr. Kasko Plus dækker dig ligeledes ved påkørsel af større dyr, så du ikke bagefter får fald i trin og prisregulering. Din selvrisiko reduceres endvidere med op til 3.000 kr. I visse tilfælde er førerpladsdækningen og friskade ved påkørsel af dyr (dvs. Kasko Plus) ikke en del af Bil Super. Det kan være tilfældet på bilmærkeforsikringer og forsikringer købt via Den Blå Avis, BilBasen, GulogGratis.dk og Autobutler.dk. Har du Kasko Plus og Bil Super som en del af din bilforsikring, vil det fremgå af din police.​​

     
Erstatningsbil ekstra

If stiller en erstatningsbil til rådighed, mens din egen bil er til reparation. Kan din bil ikke repareres har du en erstatningsbil til rådighed i op til 14 dage. Ved tyveri eller røveri stilles erstatningsbil til rådighed indtil bilen findes. Erstatningsbilen er maksimalt til rådighed i 35 dage.

       
Motor- og maskinskade

Dækker skader som følge af pludselige skader på motor og bilens mekaniske dele, der gør at din bil ikke kan køre. Dækningen omfatter motor inkl. elektronisk styring, gearkasse/transmission, brændstofsystem, bremser samt det komplette styretøj.

       
Ekstra dækning ved totalskade

Er din bil under 3 år gammel, får du erstatning til en ny tilsvarende bil. Er bilen over 3 år, får du din bils handelspris + 15 % ekstra.

       

Tilvalg

For dig som vil være på den sikre side

Ekstraudstyr

Tilvalgsdækningen Ekstraudstyr dækker ekstraudstyr ud over de 20.000 kr., som kaskoforsikringen som standard dækker. Det kan fx være fælge, bagageboks, musikanlæg, DVD-anlæg, PlayStation og navigationsudstyr. Du kan købe tilvalgsdækningen Ekstraudstyr til din Delkasko, Kasko, Kasko Plus eller Bil Super. ​

Udvidet If Vejhjælp

Hvis du har købt din bilforsikring før d. 25 oktober 2014, har du mulighed for at tilkøbe Udvidet If Vejhjælp. Med tilvalgsdækningen Udvidet If Vejhjælp får du bl.a. hjælp til transport fra synshal. Kører du med campingvogn eller trailer hvis bilen bryder sammen, er de også omfattet. Bliver du eller en medpassager akut syg under kørsel, hjælper vi jer og bilen frem. Du kan købe tilvalgsdækningen Udvidet If Vejhjælp til din Kasko, Kasko Plus eller Bil Super​​​

DET SIGER KUNDERNE OM OS

Dækninger

Ansvar
Ansvarsforsikringen er lovpligtig og dækker skader på andre mennesker, deres ting og ejendele.

Delkasko
Delkasko dækker blandt andet brand, tyveri, frontrude, retshjælp og redningshjælp i udlandet. Men fx ikke skader du selv er skyld i. Delkasko bruges normalt til lidt ældre biler med en lille salgsværdi.

Kasko
Kaskoforsikringen dækker udover delkasko desuden ved skader, som du selv eller andre er skyld i - fx hærværk. Hvis der er pant (fx lån) i bilen, forlanger panthaver (fx banken) typisk, at du har en kaskoforsikring på din bil.

Kasko Plus
Med Kasko Plus får du udover Kaskoforsikringen også en førerpladsdækning. Dækningen er ikke del af den lovpligtige ansvarsforsikring, så uden Kasko Plus er der ved eneulykker ingen, som kan gøres ansvarlig for skader på dig, der kører bilen (fx du rammer et vejtræ). Som Kasko Plus kunde kan du desuden vælge Bil Super.

Kasko Plus kan tilkøbes til Kasko.

Bil Super
Bil Super er vores bedst dækkende Bilforsikring. Her får du en helt suveræn dækning til en fornuftig pris. For at købe Bil Super, skal du i forvejen have Kasko Plus.

Højere erstatning
Bil Super giver dig større økonomisk frihed til at købe en ny bil efter en totalskade eller hvis din bil bliver stjålet. Vi giver dig nemlig en højere erstatning end normalt:

 • Hvis din bil bliver stjålet, erstatter vi den til handelsprisen plus 15 % ekstra.
 • Hvis din bil bliver totalskadet, får du udbetalt erstatning til en ny bil, hvis din bil er under tre år. Er den mere end tre år, erstatter vi den til handelsprisen plus 15 % ekstra.
 • Normalt får du gratis erstatningsbil, hvis din bil skal repareres. Bliver din bil stjålet, giver Bil Super en gratis erstatningsbil i op til 5 uger, indtil din bil er fundet.
 • Kan motoren ikke repareres, bliver den udskiftet, blot den gamle har været normalt vedligeholdt.
 • Bil Super dækker også uforudset motor- eller maskinskade, der forhindrer bilen i at køre, elektronisk styring, gearkasse, bremser og brændstofsystem.
Bil Super gælder indtil bilen er syv år eller har kørt over 150.000 km.

Har du købt Bil Super før 1. juli 2010?
Har du købt din Bil Super-dækning før 1. juli 2010, er Kasko Plus IKKE en fast del af dækningen. Du kan dog købe Kasko Plus for 37 kr. om måneden/439 kr. årligt online eller via vores Kundecenter.

Se hvordan du er dækket med en If kaskoforsikring

Bilmærkeaftale

Har du én af følgende bilmærker, kan du få en særlig bilmærkeaftale, der giver op til 20 % rabat på din kaskoforsikring og en række andre fordele. Samt rabat på dine andre privat forsikringer i If. Rabatten gælder hvert år.

Bilmærker
Skal du købe bil? - Få en attraktiv introforsikring
Hvis du køber din bil og forsikring hos en autoriseret bilforhandler, får du en helt unik Introforsikring med markedets bedste dækning.

Du får:
 • Ansvar
 • Kasko
 • Kasko Plus
 • Bil Super eller Leasing Super
Andre fordele

Udover 20 % rabat på din introforsikring, får du med en bilmærkeforsikring en masse andre fordele:

 • Op til 20 % rabat på alle dine andre If forsikringer (Hus-, Familie-, Fritidshus- og Ulykkeforsikring.)
 • Kun én selvrisiko
 • Gratis reparation af bilforrude
 • Ny bilforrude - uden tab af bonus
 • Erstatningsbil ved skader
 • Gratis Ulykkesforsikring til dit barn i barnets første leveår
 • Gratis underforsikringsgaranti

Sådan får du rabatten
​Rabatten får du automatisk, når du køber en Kaskoforsikring.​​​​​​​​​​​

Spørgsmål & svar

Jeg har solgt min bil - hvordan forholder jeg mig?
Normalt har den nye ejer 21 dage til at omregistrere bilen. Når omregistreringen er sket, får vi besked direkte fra SKAT, som står for motorregistret, og lukker derefter din forsikring pr. den dato, den nye ejer har omregistreret bilen.

Har du penge til gode hos os, får du pengene på din NEM-konto.

Jeg har ikke modtaget policen på min bil - hvornår får jeg den?
Omkring den 20. i måneden lige inden din bilforsikring starter hos os, får vi besked fra SKAT og kan derefter lave en police til dig. Starter din bilforsikring fx den 01-07-2013, så modtager vi besked fra SKAT omkring den 20-06-2013, hvorefter vi laver policen og sender den til dig.

Skal jeg bruge et forsikringsbevis til at omregistrere min bil?
Nej, du skal ikke længere bruge et forsikringsbevis for at omregistrere din bil. Du kan omregistre din bil direkte hos Motorregistret via NemID.

Læs om de nye regler

Hvorfor har jeg ikke If Autohjælp på min kaskoforsikring?
If Autohjælp er siden 25 oktober 2014 en fast del af din kaskoforsikring. Har du derimod købt din kaskoforsikring før 25 oktober 2014 – eller via dba.dk, bilbasen.dk, junoforsikring.dk eller guloggratis.dk, har du ikke If Autohjælp inkluderet. Du kan nemt opdatere din kaskoforsikring med If Autohjælp eller Udvidet If Vejhjælp.

Læs mere om If Autohjælp

Kan jeg bruge min optjente anciennitet/bonus fra et andet selskab hos jer?
Ja, du kan selvfølgelig bruge din bonus, som du har optjent i et andet forsikringsselskab hos os. Du skal blot oplyse fra hvilket forsikringsselskab, du har optjent bonus samt policenummeret på den bilforsikring, du har optjent bonus på.

Hvis du i en periode på over et år ikke har haft bilforsikring, mister du et års bonus pr. år, hvor du ikke har haft bilforsikring.

Kan jeg få fast pris på min bilforsikring hos jer?
Ja, du kan få fast pris, hvis du har en kaskoforsikring, er fyldt 30 år, har været elitebilist i min. 3 år, samt er samlekunde i If.

Jeg har fået en skade på min forrude - hvad skal jeg gøre?
Du skal kontakte Dansk Bilglas, men er du Bilmærkekunde, skal du kontakte det pågældende autoriseret bilforhandler af dit bilmærke.​​

Satellitovervågning og Sporingssystemer
Det er et krav for visse køretøjer, at de skal have installeret et "Satellit Tracking System", som er opkoblet til en af rigspolitiet godkendt kontrol/alarmcentral for at opnå tyveridækning i If

Læse mere om Satellitovervågning og Sporingssystemer


Vilkår & brochure

De beskrevne vilkår gælder forsikringer købt efter d.25/10-2014. Vi henviser til de gældende vilkår for forsikringen.​​​​​

Vilkår - Bilforsikring, nr. A-22
Brochure - Bilforsikring​​

Relaterede artikler

Hvis du er interesseret i at læse mere om bilforsikringer og biler generelt, kan du med fordel besøge en eller flere af de nedenstående artikler:

Saml dine forsikringer

Få op til 20 % rabat
 1. Bilforsikring