Spørgsmål og svar

Hvis der er noget, du er i tvivl om, når du køber forsikringer i vores webbutik, kan du måske finde svaret herunder:

Generelle spørgsmål

Jeg ønsker hjælp til at fortsætte mit køb?

Jeg ønsker hjælp til at fortsætte mit køb?​

Du kan skrive til vores Internetsupport* på internet.salg@if.dk eller ringe til vores Internetsupport* på 70 12 12 53 på alle hverdage mellem 8.30 og 16.00.

 

Du opnår stadig internet- eller kampagnerabat, hvis du selv afslutter købet af dine forsikringer via vores webshop - Også selvom du har fået hjælp af vores Internetsupport undervejs.

 

* Vores Internetsupport rådgiver omkring forsikringerne, forståelse af spørgsmål og udfyldelse af felterne i webshoppen, men har desværre ikke mulighed for at yde teknisk support ift. din computers opsætning og funktionalitet.

Gemmer I mit CPR-nummer og anden personfølsom data?​

Gemmer I mit CPR-nummer og anden personfølsom data?​

Både nej og ja. 

Når du indtaster dit CPR-nummer i webshoppen, bruger vi det kun til at se, hvorvidt du allerede har forsikringer hos os, og om du dermed er berettiget til forskellige rabatter. 

Dit CPR-nummer og anden data du måtte oplyse i processen bliver ikke indsamlet eller gemt, så længe du blot beregner på dine forsikringer. Det er kun hvis du vælger at købe dine forsikringer, at vi gemmer dine oplysninger.

Hvor længe kan jeg fortryde mit køb?

Hvor længe kan jeg fortryde mit køb?​

Indtil 14 dage efter du har modtaget policen og forsikringsvilkårene med posten eller fra den dag forsikringen træder i kraft.

Hvad med opsigelse af mine eksisterende forsikringer?

Hvad med opsigelse af mine eksisterende forsikringer?

Vi opsiger dine tidligere forsikringer, når du har indtastet oplysninger om dit tidligere forsikringsselskab samt policenummer. Du kan vælge mellem to alternativer når du skal opsige din forsikring: 

 

1. Hurtigst muligt

Hvis du ønsker at flytte din forsikring til If hurtigst muligt, kan vi opsige din nuværende forsikring med mindst en måneds varsel til den 1. i en måned.

Dit nuværende forsikringsselskab vil ofte opkræve et mindre gebyr for en opsigelse, der ligger før hovedforfaldsdatoen (fornyelsesdatoen).

Du vil få tilbagebetalt de penge, der er betalt fra den dato hvor forsikringen er opsagt, og til den dag hvor den er betalt til. 
 

2. Til hovedforfald

En forsikring har altid en hovedforfaldsdato (fornyelsesdato), som er den dato, din forsikring i det andet forsikringsselskab gælder til. Denne dato kan du finde på din eksisterende police.

Vil du opsige din forsikring til denne dato, skal det ske med mindst 1 måneds varsel.

Du kan altid opsige din forsikring uden beregning med mindst 1 måneds varsel til hovedforfaldsdatoen.​

Bil

Følger der autohjælp med min bilforsikring?

Følger der autohjælp med min bilforsikring?

Ja:
Hvis du har købt din kaskobilforsikring hos os efter den 25. oktober 2014, har du automatisk If Autohjælp som en del af din bilforsikring. 

Hvis du har købt din bilforsikring før den 25. oktober 2014 og har tilvalgt If Vejhjælp, har du vejhjælp som en del af din forsikring. Hvis du er i tvivl, så tjek din police eller kontakt vores Kundecenter​

Nej:
Hvis du har købt din kaskobilforsikring før den 25. oktober 2014, eller via dba.dk, bilbasen.dk, junoforsikring.dk eller guloggratis.dk, har du ikke If Autohjælp inkluderet. Du kan dog nemt opgradere din bilforsikring med If Autohjælp eller Udvidet If Vejhjælp her: Køb vejhjælpsdækning​.

Optjent anciennitet i udlandet?

Optjent anciennitet i udlandet?​​

Hvis du har optjent skadefri kørsel i udlandet bedes du kontakte vores Internet Support på telefon 70 12 12 53.

Indboforsikring

Hvor mange personer dækker indboforsikringen?

Hvor mange personer dækker indboforsikringen?​

Indboforsikringen dækker både dig og din husstand, dvs. alle de mennesker, som er tilmeldt Folkeregisteret på adressen.

Rejse

Hvor mange personer dækker rejseforsikringen?

Hvor mange personer dækker rejseforsikringen?​

Rejseforsikringnen dækker hele husstanden hele året - uanset, hvor gange I rejser!

Pris, rabatter & betaling

Hvordan betaler jeg for mine forsikringer?

Hvordan betaler jeg for mine forsikringer?​

Alle forsikringer* bliver automatisk tilmeldt og betalt over Betalingsservice - på den måde bliver dine regninger betalt til tiden. Det koster 7,50 kroner pr. forsikring pr. år. Vi trækker ingen penge, før du modtager policen og forsikringen træder i kraft.

*Gælder ikke knallert (uden nummerplade). Her sker opkrævningen med girokort og koster 45 kroner.

Kan jeg betale med kreditkort?

Kan jeg betale mine forsikringer med kreditkort?​

Nej, du har ikke mulighed for at betale med kreditkort. Alle forsikringer* bliver derimod tilmeldt og betalt via BetalingsService.

*Undtagen Knallert (uden nummerplade). Opkrævning sker med girokort og koster 45 kroner.

Hvad er kampagnerabat?

Hvad er kampagnerabat?​​

Kampagnerabat er en rabat, som vi giver på udvalgte forsikringer i vores webshop i en given kampagneperiode. 

Kampagnerabatten gælder det første år af forsikringens løbetid, og som udgangspunkt kan du ikke få både kampagne- og internetrabat på én gang. 

Har du allerede forsikringer hos os, gælder rabatten kun nye forsikringer, som du ikke allerede har hos os. 

Kampagnerabatten fratrækkes den almindelige listepris eksklusiv afgifter til staten. Det vil altså sige, at du ikke får rabat på afgifterne til staten.​​

Se aktuelle kampagner og kampagnekoder her

Hvad er internetrabat?

Hvad er​ Internetrabat?​

Internetrabat er en selvbetjeningsrabat, som vi giver dig, når du køber forsikringer via vores webshop. 

Du kan få op til 500 kroner i rabat pr. forsikring, alt efter hvilken type der er tale om. Rabatten gælder det 1. år af forsikringens løbetid, og som udgangspunkt kan du ikke få både kampagne- og internetrabat på én gang. 

Har du allerede forsikringer hos os, skal du være opmærksom på, at rabatten kun gælder nye forsikringer, som du ikke allerede har hos os. Internetrabatten fratrækkes den almindelige listepris inklusiv afgifter til staten for den pågældende forsikring.

Se hvilke internetrabatter du kan opnå

Hvad er If Aftale-rabat?

Hvad er If Aftale-rabat?​

Du kan opnå If Aftale-rabat på to måder:

 

1. Du samler flere udvalgte forsikringer hos os. 

2. Du køber en kaskoforsikring til et af de bilmærker vi samarbejder med.

 

Du opnår automatisk If Aftale-rabatten, hvis du køber de ovenstående forsikringer på én gang i vores webshop. Rabatten gælder for alle de forsikringer, som indgår i din If Aftale og gælder hver eneste år i forsikringens løbetid. If Aftale-rabatten fratrækkes den almindelige listepris eksklusiv afgifter til staten. Det vil altså sige, at du får ikke rabat på afgifterne til staten.

 

Læs mere om If Aftalen her

Er prisen inklusiv afgifter til staten?

Er prisen inklusiv afgifter til staten?​

Ja, de priser vi oplyser i vores webshop er inklusiv alle afgifter til staten. Dvs. stempelafgift, statsafgift, miljøbidrag og stormflod.