Udfyldning af elektronisk helbredserklæring?

Når du modtager og udfylder den elektroniske helbredserklæring, kan der være ting, som du ikke synes er så lige til. Vi har derfor listet et par ting op, som vi håber besvarer dine spørgsmål. Hvis du ikke finder svar på dine spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores Helbredsgruppe på mail eller telefon.

Virker helbredserklæringen uanset hvilken browser jeg har?

En elektronisk helbredserklæring udfyldes bedst ved brug af browserne Internet Explorer 7 til 11 eller Mozilla Firefox. Det er lettest at anvende din mus til at hoppe fra spørgsmål til spørgsmål.

iPad, tablets og smartphones kan give udfordringer, så vi anbefaler at du benytter en computer.

Er der en tidsbegrænsning på den elektroniske helbredserklæring?

Ja, det er der af sikkerhedsmæssige hensyn. Fra du begynder at svare på spørgsmålene, til du har accepteret helbredserklæringen (side 2), må der ikke gå mere end 1 time.

Du skal ligeledes foretage dig noget aktivt på helbredserklæringen minimum hvert 20 min., dvs. enten skrive noget eller svare på et spørgsmål med musen.

Hvis ikke der sker noget aktivt i erklæringen hvert 20. minut, vil erklæringen af sikkerhedsmæssige årsager ikke kunne sendes til If.

Hvordan kommer jeg frem og tilbage i den elektroniske helbredserklæring?

For at bevæge dig frem og tilbage i din helbredserklæring, skal du benytte knapperne "forrige" og "næste" i selve den elektroniske helbredserklæring, og ikke din webbrowsers "tilbage" og "fremad"-knapper.

Kan jeg fortsætte udfyldningen senere?

Du har ikke mulighed for at gemme helbredserklæringen undervejs. Hav derfor alle nødvendige oplysninger klar inden du starter, fx adresser på hospitaler og klinikker hvor du er blevet undersøgt.

Linket i den mail jeg har modtaget virker ikke?

Hvis et eller flere links i den mail vi har sendt dig ikke fungerer, bedes du kontakte vores Helbredsgruppe, så hjælper de dig hurtigt videre.

Hvorfor er der flere link i min mail?

Mailen indeholder et link for hver helbredserklæring, der skal udfyldes. Fx er det meget normalt at samtlige familiemedlemmer køber forsikringer på samme tid. I det tilfælde, vil der derfor være et link for hver person, der skal have en forsikring.


Kan jeg videresende mailen?

Du kan sagtens videresende mailen, hvis fx en anden person også skal udfylde en helbredserklæring i den. Det vil typisk være andre familiemedlemmer.

Hvornår er helbredserklæringen sendt til If?

Den udfyldte helbredserklæring bliver først sendt til os, når du har accepteret erklæringen nederst på side 2, og du ser teksten "Tak, vi har nu modtaget helbredserklæringen".

Når du først har trykket "Accepter", kan du ikke længere benytte linket i mailen. Det kan tage lidt tid før du får denne besked efter du har trykket ”Accepter”, men undgå at trykke flere gange, da dette kan give fejl på siden.

Senest opdateret den 11. marts 2016.