Dækning i forbindelse med Corona-virus

Hvis du har behov for at afbestille din rejse, kan du benytte vores online skadeanmeldelse til at anmelde din skade/situation. Ved afbestilling af en rejse kan vi først tage stilling til dækning 3 dage før planlagt afrejse. Du kan se nedenfor, hvilken dokumentation du skal sende sammen med din anmeldelse. Vi kontakter dig, når vi har behandlet din skade.

Opdatering af rejsevejledninger

Udenrigsministeriet opdaterer hver fredag deres rejsevejledninger og det betyder, at der kan ske ændringer fra uge til uge. Rejsevejledningerne er opdelt i regioner for EU/EØS landene og et land kan derfor både have gule regioner og orange regioner. Det er derfor vigtigt at du holder dig opdateret om rejsevejledningen for din rejsedestination, da det har betydning for hvordan du er dækket af din rejseforsikring.

Du finder rejsevejledningerne her. 

Rejser til et grønt eller gult område/land

  • Rejseforsikringen på dit Mastercard dækker på rejsen som normalt. Forsikringen dækker også hvis du bliver syg med Corona. Du kan læse, hvad din forsikring dækker her.
  • Rejseforsikringen på dit Mastercard dækker ikke afbestilling af din rejse med henvisning til Corona/Covid-19 eller fordi du ikke har lyst til at rejse eller er utryg ved at rejse.

Rejser til et orange eller rødt område/land

Vi anbefaler, at du altid følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. 

Vælger du at rejse til et land eller område, der er orange (alle ikke-nødvendige rejser frarådes) eller rødt (alle rejser frarådes) skal du være opmærksom på, at vores muligheder for at sikre dig den bedste og korrekte hjælp kan være meget begrænset.

Rejseforsikringen på dit Mastercard dækker afbestilling af din rejse som følge af de ændrede rejserestriktioner, hvis rejsen er købt før Udenrigsministeriet ændrede rejsevejledning til orange. Forsikringen dækker som normalt for øvrige afbestillingsårsager.

Rejser inden for EU/EØS fra 1. marts 2021

  • Rejseforsikringen på dit Mastercard dækker som normalt. Forsikringen dækker også behandling, hvis du bliver syg med Corona.

Rejseforsikringen på dit Mastercard dække ikke udgifter til:

  • Evakuering/hjemrejse, der direkte eller indirekte skyldes Corona/Covid-19
  • Karantæne, der skyldes landes krav, anbefalinger eller andet, medmindre der er tale om karantæne grundet din egen sygdom opstået på rejsen.
  • Covid-19 test

 

Rejser udenfor EU/EØS

  • Rejseforsikringen på dit Mastercard dækker ikke skader som direkte, eller indirekte relatere sig til Covid-19/Corona. Fx lægebehandling, hospitalsindlæggelse, karantæne, hjemtransport, flyforsinkelse mv.

 

Ofte stillede spørgsmål og svar