Engagering af medarbejdere i bæredygtighed

Bæredygtighed er ikke bare noget, vi taler om i If – det er del af alt, hvad vi gør. Vores bæredygtighedsorganisation er et netværk af medarbejdere i forskellige roller, der aktivt bidrager til bæredygtighedsinitiativer rundt om i virksomheden. Men bæredygtighed er også en fælles forpligtelse, der giver genklang i hele If.

Ifølge Eeva Norros fra Intern Kommmunikation har vi "en masse entusiastiske personer i If, der er virkelig interesserede i bæredygtighed. De ønsker ikke kun at lære mere om vores arbejde, men vil også gerne udfordre og blive udfordret ved at indføre nye vaner. Vi engagerer vores medarbejdere i bæredygtighedsarrangementer, der tjener som platforme til at fremme diskussioner, øge bevidstheden, støtte trivslen og opmuntre til bæredygtig adfærd".

Se vores udvalg af bæredygtighedsarrangementer i 2023 for at finde ud af, hvordan vores medarbejdere har gjort en indsats for at minimere deres CO2-aftryk.

Earth Hour - 25. marts 2023

Kontor i fokus:

Tallinn (Estland)

Fakta:

 • If har været involveret i Earth Hour siden 2010.
 • I 2023 slukkede vi lyset i 35 If-kontorer i Norden og Baltikum.
 • Vi organiserede et kontorarrangement i 10 kontorer.

Earth Hour er en årlig global begivenhed, der tjener som en påmindelse om, hvor vigtigt det er at passe på vores planet. At slukke lyset i en time er blot en symbolsk gestus, det er dét, vi gør hver dag, der betyder virkelig noget. I år fokuserede vi på at diskutere energibesparelser med vores medarbejdere, dele tips og vise, hvad vi laver som virksomhed. En specifik handling, vi foretog, var at regulere kontortemperaturen i Finland, så den faldt fra 22 til 21 grader om vinteren og steg til 23 grader om sommeren.

I Tallinn havde vi Toomas Kärner, der er ekspert i energi, som gæstetaler. Han fortalte om det bredere energilandskab og gav eksempler på intelligent og bæredygtigt energiforbrug. Toomas Kärner fortalte om sin rejse med at nedbringe sit forbrug i hjemmet til tæt på nul ved at kombinere viden inden for energi og IT.

"Vi fik praktiske tips til at spare på strømmen i dagligdagen, og Toomas fortalte om de værktøjer, han bruger til at overvåge forbruget. Fordi det bliver mere og mere populært at installere solpaneler i Estland, hørte vi om, hvordan man beregner rentabiliteten af investeringen og vælger det bedst mulige sted. Vi lærte også, at den mest betydningsfulde investering i hjemmet er i vinduer af god kvalitet og smart ventilation for at forhindre energitab," fortæller Eva-Grete Aljas fra Ifs kommunikationsteam i Estland.

Sustainability Walking Tours - 19. april 2023

Kontor i fokus:

Vækerø (Norge)

Fakta:

 • 8 ture
 • 5 kontorer
 • 4 lande
 • 100+ deltagere

Vores Sustainability Walking Tours samlede vores medarbejdere for at fejre udgivelsen af Ifs Bæredygtighedsrapport 2022. Inspireret af de hyggelige byvandringer, vi nyder på ferierne, ønskede vi at skabe en levende oplevelse for både det organiserende team og deltagerne. Vandreturene gav et nærmere kig på de håndgribelige bæredygtige praksisser og løsninger, der er blevet implementeret på tværs af vores kontorer, og som dækker aspekter som energiforbrug, fødevarer, genbrug, møbler og leverandørvalg.

På vores kontor i Vækerø i Norge fungerede Jon indre Isaksen fra Group Services som vores turguide. Han ledte medarbejderne gennem kontoret og understregede, hvordan vi får noget af vores energi fra solpaneler og en varmepumpe i Oslo fjord, hvordan næsten alt vores affald bliver genbrugt til at opvarme bygningen, og hvordan vores tæpper er flot fremstillet af gamle fiskenet.

"Jeg afslørede også, at vores ’marmorborde’ faktisk er fremstillet af genbrugsplast, der er fundet i havet. Det var et godt initiativ, for folk går ofte forbi disse ting til daglig uden at tænke nærmere over det. Under turen brugte deltagerne endda et øjeblik på at mærke på 'marmorbordpladerne' for at finde ud af, om de føltes som plast eller ej. Jeg fremviste også vores kunstværker, der er skabt af affald indsamlet på vores kunders skadesteder. Vandreturen gjorde et stort indtryk på vores medarbejdere, og nogle foreslog endda at gøre den slags ture til en del af vores onboardingproces."

Velværeuger - 29. maj - 8. juni 2023

Kontor i fokus:

Espoo (Finland)

Fakta:

 • 5 velværewebinarer med gæstetalere
 • 8 velværemesser afholdt på If-kontorer
 • velværebingo og andre aktiviteter for medarbejderne
 • et arrangement med plogging (jogging + affaldsopsamling) til fejring af Verdens miljødag
 • cykelreparation på World Bicycle Day
Arttu Lazarev

Ifs Well-being Weeks er skabt til gavn for alle medarbejdere i If. Programmet er tilrettelagt af Ifs sundhedspartnere og fokuserer på at give viden og inspiration om trivselsemner som søvn, ernæring, meditation og motion.

Arttu Lazarev, der har base på vores Espoo-kontor i Finland, så ivrigt frem til dette års arrangement. Han blev inspireret til at ændre sine daglige vaner under Well-being ugerne i 2022 og er selv blevet en kilde til inspiration på tværs af virksomheden.

"Jeg har altid haft en aktiv livsstil, men det at få tvillinger for et par år siden ændrede mine rutiner. Ifs Well-being Weeks på kontoret kom på det helt rette tidspunkt for mig. Vi fik præsenteret forskellige serviceudbyderes tilbud, og jeg blev opfordret til at få lavet en kropsanalyse på en af standene. Resultaterne ramte mig virkelig – jeg indså, at jeg var nødt til at sætte et langsigtet mål for at få det bedre. To dage senere startede jeg med en kort øvelse før arbejde. Jeg justerede også min kost ved at lave mindre portionsstørrelser, springe desserten over og vælge sundere frokostmuligheder på arbejdet. Det var ikke nemt i begyndelsen, men jeg har genopdaget min kærlighed til sport, og nu føler jeg mig energisk både derhjemme og på arbejde."

International madspildsdag - 29. september 2023

Kontor i fokus:

Stamholmen (Danmark)

Fakta:

 • Konkurrence om madspild mellem 4 lande og 10 kontorer
 • Resultaterne pr. land var som følger:
  • Danmark: 17 gram pr. If-medarbejder (basisgennemsnit 34 g)
  • Sverige: 31,2 gram pr. If-medarbejder (basisgennemsnit 41,2 g)
  • Norge: 8,98 gram pr. If-medarbejder (basisgennemsnit 11,1 g)
  • Finland: 14,8 gram pr. If-medarbejder (basisgennemsnit 14,3 g)

If samarbejder aktivt med kantiner og leverandører af kaffe og snacks for at reducere madspild på vores kontorer. For at anerkende den internationale madspildsdag udfordrede vi vores medarbejdere i en venlig konkurrence om madspild mellem landene. Vinderen var det land, der kunne nedbringe madspildet mest i forhold til den sædvanlige mængde. Danmark kom på førstepladsen med en imponerende reduktion på 50 %.

Simon Krathus, If-medarbejder og chefkok på vores hovedkontor i Danmark, fortæller: "Vi serverer mad i små portioner for at mindske madspildet, og medarbejderne kan altid komme og bede om mere. Vores køkken stræber også efter at genbruge rester, og om fredagen kan medarbejderne købe overskydende mad, som de kan tage med hjem. Madspildet fra vores kontor sendes til biogasanlæg, hvor det bliver til fjernvarme, strøm og gødning."

Bæredygtighedsdag i de baltiske lande - 4. oktober 2023

Kontor i fokus:

 • Riga (Letland)
 • Vilnius (Litauen)
 • Tallinn (Estland)

Fakta:

 • 3 arrangementer i tre lande
 • 10 eksperter taler
 • 300 deltagere

Vores baltiske kontorer i Riga, Tallinn og Vilnius arrangerede en bæredygtighedsdag for medarbejderne. Det var en mulighed for at mødes og diskutere Ifs tilgang til bæredygtighed, globale udfordringer og hvordan man integrerer bæredygtighed i alles daglige arbejde og liv på en praktisk og meningsfuld måde.

Milda Lomsargienė, Head of Baltic Communications group, fremhæver nogle af diskussionerne:

"Bæredygtighed betyder noget forskelligt for forskellige mennesker. Så for første gang arrangerede vi en begivenhed for virkelig at forstå Ifs vision om bæredygtighed. Vi havde talere udefra i Letland og Litauen, som hjalp os med at udforske bæredygtighed, ikke bare som et koncept, men som en livsstil. Sammen opdagede vi, hvordan vi hver især kan gøre en forskel gennem små, men meningsfulde ændringer. I Estland lærte vi om vigtigheden af mobilitet, og om hvordan forsikringsbranchen påvirker bæredygtighed. Endelig indledte vi lokale drøftelser om de mange initiativer, der allerede er i gang på tværs af If."