Køb rejseforsikring


Vi træffer automatiske afgørelser ifm. dit online køb og udfører opsøgende telefonopkald for at garantere kvaliteten. Læs mere i vores Håndtering af personoplysninger

Få op til 15 % rabat NU!
 1. Privat
 2. Forsikringer
 3. Rejseforsikring

Få hjælp på rejsen med en rejseforsikring.

Med en rejseforsikring kan du fx få hjælp hvis du mister din bagage, bliver syg eller skal transporteres hjem efter en skade. 

Rejseforsikringen er et vigtigt supplement til det blå EU-sygesikringskort på rejser i EU/EØS-landene. Rejser du uden for Europa, er du kun dækket af din private rejseforsikring. 

Se de forskellige rejseforsikringer og dækninger i skemaet herunder. 


 • Få hjælp 24 timer i døgnet

  Med vores rejseforsikring får du hjælp af vores danskbemandede, 24 timers-vagtcentral, som bl.a. hjælper dig hjem eller på det rigtige hospital.​

 • Erstatningsrejse ved sygdom

  Hvis du bliver akut syg eller er indlagt i mere end halvdelen af din planlagte ferierejses længde, kan du få en ny ferierejse via Rejse Plus.

 • Dækker længere rejser

  En rejseforsikring hos os dækker altid hele husstanden på rejser af op til 30 dages varighed, mens Rejse Super dækker helt op til 60 dages rejse.

Sammenlign dækninger Rejse Super
Inkl. afbestilling
Rejse Plus
Inkl. afbestilling
Rejse

Sygdom og tilskadekomst

Rejseforsikringen dækker de rimelige og nødvendige udgifter, du har til fx behandling på et hospital eller hos en autoriseret læge, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade på ferierejsen i udlandet.​

checkmark checkmark checkmark
Sygetransport og hjemtransport

Rejseforsikringen dækker rimelige og nødvendige udgifter til transport, fx hvis du bliver akut syg eller kommer til skade, og du skal transporteres med ambulance til et behandlingssted eller hjem til Danmark.​

checkmark checkmark checkmark
Tilkaldelse

Rejseforsikringen dækker op til 3 personer tilkaldt fra Danmark, hvis du er blevet akut alvorlig syg.

checkmark checkmark checkmark
Sygeledsagelse

Rejseforsikringen dækker ekstraudgifter til kost, logi mm. for op til 2 sygeledsagere, hvis de bliver hos dig, fordi du er blevet akut alvorligt syg, er kommet alvorligt til skade eller dør.

checkmark checkmark checkmark
Overfald og krisehjælp

Bliver du overfaldet på ferien og kommer til skade, udbetaler rejseforsikringen en erstatning, som svarer til det beløb, gerningsmanden ifølge dansk lov skulle have givet dig, op til 300.000 kroner.

Rejseforsikringen dækker også, hvis du får brug for krisehjælp på feriestedet efter fx røveri, overfald, ulykke eller en naturkatastrofe.​

checkmark checkmark checkmark
Evakuering og/eller ufrivilligt ophold

​Rejseforsikringen dækker dine ekstraudgifter til evakuering og/eller ufrivilligt ophold, hvis en dansk offentlig myndighed opfordrer til evakuering under din rejse.

Rejseforsikringen dækker også, hvis de lokale myndigheder opfordrer til evakuering fra det sted, hvor du opholder dig eller de ufrivilligt tilbageholder dig.

checkmark checkmark checkmark
Ansvar for skade på lejet bolig

Rejseforsikringen dækker, hvis du som privatperson pådrager dig et juridisk ansvar for skade på inventar og/eller bygningsdele i en lejet feriebolig.​

checkmark checkmark checkmark
Sikkerhedsstillelse og kaution

Rejseforsikringen dækker dine omkostninger til advokat, fx i forbindelse med en privat uenighed som ender i retten eller hvis de lokale myndigheder rejser krav mod dig.

checkmark checkmark checkmark
Eftersøgning og redning

​Rejseforsikringen dækker udgifter til eftersøgning og redning af dig inden for en radius af 50 km fra det sted, hvor du sidst er blevet set.

checkmark checkmark checkmark
Ødelagte feriedage

Rejseforsikringen kompenserer for ødelagte feriedage (rejsens pris pr. dag), fx hvis du kommer på hospitalet eller bliver hjemtransporteret, og dermed får ødelagt under halvdelen af din ferie.

Du er også dækket, hvis du bliver syg, uden at komme på hospitalet og en læge fraråder dig at opholde dig udendørs.

checkmark checkmark
Erstatningsrejse

Rejseforsikringen giver dig ret til en ny ferierejse, hvis du bliver akut syg eller bliver indlagt på hospitalet i mere end halvdelen af ferien.

Du er også dækket, hvis du i første halvdel af ferien bliver transporteret hjem eller rejser hjem på grund af hjemkaldelse uden at vende tilbage til feriestedet.​

checkmark checkmark
Hjemkaldelse

Rejseforsikringen dækker de ekstraudgifter, du har til transport til Danmark, hvis du fx bliver kaldt hjem, fordi én i din nærmeste familie er blevet akut syg eller er død.

checkmark checkmark
Hjemtransport af din bil

Rejseforsikringen dækker de ekstraudgifter, du har til at få bilen transporteret hjem til Danmark eller til det sted, hvor du befinder dig efter endt hospitalsindlæggelse eller evakuering, hvis du har været nødsaget til at efterlade din bil på et feriested i Europa.

checkmark checkmark
Transportforsinkelse og forsinket fremmøde

​Rejseforsikringen dækker dine ekstraudgifter til transport, kost og logi, hvis dit planlagte offentlige transportmiddel til feriestedet eller Danmark er forsinket mere end 4 timer.

checkmark checkmark
Bagageforsinkelse

​Rejseforsikringen dækker de rimelige og nødvendige udgifter du har til beklædning og personlig pleje, hvis din indskrevne bagage er forsinket i mere end 4 timer efter din ankomst til et feriested udenfor Danmark.

checkmark checkmark
Ferieboligsikring

Rejseforsikringen dækker de ekstraudgifter du har til leje af en tilsvarende feriebolig, hvis du ikke kan benytte din feriebolig pga. en skade.

checkmark checkmark
Afbestilling

Rejseforsikringen dækker, hvis du ikke kan rejse, fordi du bliver indlagt på hospitalet pga. akut sygdom eller ulykke, eller hvis du dør. Derudover dækker rejseforsikringen udgifter svarende til rejsens pris pr. dag for hver af de personer, som afbestiller rejsen og som er dækket af din rejseforsikring.

checkmark checkmark
Formålsrejse

​Rejseforsikringen dækker, hvis dine feriedage ødelægges ved at du bliver akut syg eller kommer til skade på ferien.

Det kan fx være, hvis du brækker din hånd på en cykelferie og derfor ikke kan gennemføre turen. Da formålet med ferien var at cykle, vil du modtage erstatning for de dage, du ikke kunne cykle, foruden udgifterne til den lejede cykel.

checkmark
Konkursdækning

Rejseforsikringen dækker, hvis rejse- eller flyselskabet går konkurs inden din planlagte afrejse.

checkmark
Lægelig fejlbehandling

Rejseforsikringen dækker, hvis du får varige mén efter en læges fejlbehandling i direkte forbindelse med en dækket skade.

checkmark
​Ekstra godtgørelse til køb af ny ferie

​​Rejseforsikringen giver dig ekstra godtgørelse til køb af en ny ferie, hvis du eller en rejseledsager kommer til skade eller bliver akut syg i mere end halvdelen af rejseperioden.

checkmark
Erhvervsarbejde

​Rejseforsikringen dækker deltagelse i bl.a. messer, møder med forretningspartnere og konferencer i op til 2 dage, så længe hovedformålet med rejsen er en privat ferierejse.

checkmark
Medrejsende under 18 år

Rejseforsikringen dækker op til 2 personer på under 18 år, som ikke bor i din husstand, men som du har med på rejsen, fx børnenes venner. De er dækket på samme vilkår, som du selv er dækket.

checkmark
Selvrisikodækning ved lejet af bil m.m. i udlandet

Rejseforsikringen dækker evt. selvrisiko med op til 20.000 kroner pr. rejse, ved kaskoskade på en lejet personbil, autocamper, motorcykel eller knallert i udlandet, når køretøjet er sædvanligt ansvars-, tyveri- og kaskoforsikret.

checkmark
Krisehjælp til pårørende i Danmark

Rejseforsikringen dækker krisehjælp til dine pårørende i Danmark, hvis der skulle sker dig noget på feriestedet, fx efter røveri, overfald, ulykke​ eller en naturkatastrofe.

checkmark
Dækker op til 60 dages rejse

Rejseforsikringen dækker op til 60 dages rejse,og gælder fra det tidspunkt, hvor du forlader din bopæl for at begynde rejsen.

checkmark
Farlig sport

Rejseforsikringen dækker farlig sport, såsom:

Boksning, karate og andre kampsportsgrene.
Elastikspring, paraglidning (faldskærm efter båd), hanggliding (drage- eller sejlflyvning), faldskærmsudspring og svæveflyvning.
Jetski og vandscooter.
Dykning med anvendelse af dykker- eller frømandsudstyr.
Træning eller deltagelse i enhver form for motorløb, cykelløb eller hestevæddeløb.
Triatlon eller andre tilsvarende ekstremsportsgrene.​​​

checkmark

TILVALG til rejseforsikring

For dig, som vil være på den sikre side

Dette tilvalg til forsikringen dækker din bagage, fx kufferter og tøj, som du medbringer på ferierejser i udlandet.

Dækker i op til 3 måneder fra afrejsedatoen.

Du kan vælge en sum på 50.000 kroner eller 100.000 kroner pr. rejsende.​​

Når du køber vintersport-tillægget, udvides din rejseforsikring til også at omfatte skader, der er opstået i forbindelse med udøvelse af vintersport på skiferien.

Ved vintersport mener vi, når du står på ski, snowboard, kælker eller udfører anden lignende form for vintersport​.​​​

FÅ BILLIGERE FORSIKRINGER MED vores FORDELSPROGRAM

Når du har din bil, dit indbo eller dit hus forsikret hos os, bliver du automatisk del af If Fordelsprogram, hvor du bl.a. får 10 % rabat på alle forsikringer, foruden 100 kroner indsat på en særlig selvrisikoopsparing for hvert skadefrit år.

Hvis du samler din bil- og indbo- eller husforsikring hos os, får du hele 15 % rabat på alle forsikringer, foruden en selvrisikoopsparing på 200 kroner – og hvis du desuden forsikrer dig selv, din partner eller barn hos os, stiger selvrisikoopsparingen til 500 kroner, og I får mulighed for vores forsikringsservice.

Læs mere om If Fordelsprogram


SKAL DU OGSÅ FORSIKRE ERHVERVSrejser?

Du kan forsikre rejser ifm. erhverv her: Erhvervsrejseforsikring


Dækninger

Hvad dækker en rejseforsikring?

Når du køber en rejseforsikring hos os, vælger du mellem forskellige dækninger:

 1. Først og fremmest skal du vælge, hvorvidt din nye rejseforsikring kun skal gælde rejser i Europa eller rejser i hele verden. 

  Hvis du aldrig rejser uden for Europas grænser, har du ikke brug for en rejseforsikring til hele verden, mens du på rejser til USA eller Asien altid bør have en verdensrejseforsikring.

 2. Derudover kan du selv vælge, hvor omfattende din rejseforsikring skal være - det gør du ved at vælge mellem dækningerne Rejse, Rejse Plus eller Rejse Super. 

  Med dækningen Rejse får du en helt grundlæggende rejseforsikring, mens både Rejse Plus og Rejse Super har endnu flere dækninger, så din ferie er ekstra sikret.

 3. Du kan også selv vælge, om du vil have din bagage dækket, eller om rejseforsikringen skal inkludere skiferiens vintersportsudfoldelser. 

  Hvis du altid nøjes med håndbagage, behøver du ikke have en forsikring til indtjekket bagage, og hvis du aldrig står på ski, behøver du ikke vintersportsdækning.

Det er vigtigt, at du ikke bare vælger den billigste rejseforsikring, men vælger dén forsikring, som passer til netop dine behov. Selvom du med en billig rejseforsikring sparer penge her og nu, kan du risikere, at regningen bliver så meget desto højere senere, hvis du bliver syg eller kommer til skade på en ferierejse, og din dækning ikke er tilstrækkelig.

Fx hjælper en billig rejseforsikring med Europadækning ikke meget, hvis du får dårlig mave i Asien eller kommer til skade i USA – her bør du i stedet investere i den lidt dyrere verdensrejseforsikring, som dækker i de relevante lande.


Rejseforsikring til Europa

Når du har en rejseforsikring med Europadækning hos os, er du dækket under ferierejser i alle EU/EØS-lande – Danmark inklusiv - foruden Grønland, Færøerne, Andorra, Isle of Man, San Marino, Schweiz og Vatikanstaten.

Denne rejseforsikring er især en fordel, hvis du aldrig rejser uden for Danmark eller uden for Europa.


Rejseforsikring til hele verden

Med en rejseforsikring med verdensdækning hos os, er du dækket på alle ferierejser, ligegyldigt hvilke lande du besøger. Denne rejseforsikring er altså rigtig god, hvis du fx rejser til USA eller Asien.

De lande, som det danske Udenrigsministerium eller Statens Seruminstitut fraråder indrejse i, er dog undtaget.


Rejseforsikring med grunddækningen Rejse

Hvis du vælger en rejseforsikring med grunddækningen Rejse, får du bl.a. dækket dine udgifter til læge- og hospitalsbehandling, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade under rejsen.

Rejseforsikringen sørger også for, at du bliver transporteret hjem til Danmark igen, hvis du er så syg eller tilskadekommen, at du ikke kan fortsætte din ferie.

Med rejseforsikringen Rejse er du dækket på ferierejser, der varer op til 30 dages varighed. Desuden dækker rejseforsikringen udgifter til fx eftersøgning og redning af dig inden for en radius af 50 km fra det sted, hvor du sidst er blevet set.


Rejseforsikring med Rejse Plus

Med en Rejse Plus-rejseforsikring får du det samme som med Rejse, foruden den vigtige afbestillingsforsikring, så du har mulighed for at afbestille ferierejsen pga. sygdom eller tilskadekomst.

Derudover sørger din rejseforsikring med Rejse Plus for, at du får en erstatningsrejse, hvis du har været syg i mere end halvdelen af din ferie. Andre praktiske dækninger, som fx forsinket bagage, er også omfattet af rejseforsikringen med Rejse Plus.

Ligesom rejseforsikringen med grunddækningen Rejse, dækker Rejse Plus rejser, der varer op til 30 dage.


Rejseforsikring med Rejse Super

En rejseforsikring med Rejse Super inkluderer alle de dækninger, som Rejse og Rejse Plus tilbyder, men indeholder desuden ekstra dækninger.

Det er fx godtgørelse, hvis du bliver fejlbehandlet i udlandet og refundering af billetter, hvis dit rejse- eller flyselskab går konkurs.

Rejseforsikringen dækker også en evt. selvrisiko, som du måtte blive opkrævet ved leje af bil, knallert m.m. i udlandet.

Med Rejse Super får du også dækket formålsrejser, fx hvis du skal dyrke farlig sport på din rejse eller ønsker ekstra dækning til at købe en ny rejse.

Desuden udvides rejseperioden fra 30 dage til 60 dages varighed med denne rejseforsikring.

Spørgsmål & svar

Hvad koster en rejseforsikring hos If?

Når du beregner din rejseforsikrings pris hos os, vil du opdage, at der findes mange forskellige priser på vores rejseforsikringer. Din pris afhænger nemlig af mange ting, fx hvorvidt rejseforsikringen kun skal dække i Europa, eller om den skal dække i hele verden.

Derudover afhænger din rejseforsikrings pris af, hvor omfattende forsikringen skal være, om du ønsker dækningen Rejse, Rejse Plus eller Rejse Super.

Desuden er der flere tilvalgsforsikringer at vælge imellem – du bestemmer altså i høj grad selv prisen på din rejseforsikring.

Beregn din pris her


Hvilke lande inkluderer rejseforsikringen til Europa?

Rejseforsikring Europa dækker i Danmark og alle EU/EØS-landene:

Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Irland, Italien, Island, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

Vi betragter ikke oversøiske kolonier som en del af EU, og disse dækkes derfor ikke af denne rejseforsikring - her skal du have vores rejseforsikring med verdensdækning.

Hvis et EU/EØS-lands status ændres, ændres dækningsområdet tilsvarende på denne rejseforsikring.

Udover ovenstående lande, er Andorra, Grønland, Færøerne, Isle of Man, San Marino, Monaco, Schweiz og Vatikanstaten også inkluderet i rejseforsikringen til Europa.

Se på kort


Hvilke lande inkluderer rejseforsikringen til hele verden?

Når du har en rejseforsikring med verdensdækning, er du dækket på ferierejser i hele verden, om du så besøger Kina, USA eller vores naboer i Norden.

Du skal dog huske på, at de områder Udenrigsministeriet fraråder at tage til, fx på grund af krig eller epidemi, aldrig er omfattet.


Hvem og hvor længe dækker en rejseforsikring?

Med en rejseforsikring hos os, er hele din husstand dækket året rundt, uanset hvor mange gange om året I rejser - dog må rejsernes længde ikke være længere end henholdsvis 30 og 60 dage, alt afhængig af om du vælger Rejse, Rejse Plus eller Rejse Super.

Det er desuden værd at bemærke, at vores rejseforsikringer også dækker, selvom alle i husstanden ikke tager samme sted hen - fx kan børnene tage til London, mens de voksne tager til en græsk ø.


Dækker rejseforsikringen erhvervsrejser?

Rejseforsikringen dækker kun private ferierejser, dvs. rejser, hvis formål er ferie- eller studierejse.

Undtaget er:

 • Erhvervsrelaterede studierejser i forbindelse med et studie, der relaterer sig til dit erhverv, fx meritgivende eller som giver et uddannelsesbevis, der kan anvendes i erhvervssammenhæng.
 • Erhvervsrejse: Rejse med aktiviteter, der relaterer til erhverv eller formål, der kan sidestilles med erhverv – eller hvor du modtager en form for løn eller vederlag.
 • Frivilligt/gratis arbejde: Nødhjælpsarbejde, frivilligt arbejde, praktik, arbejdssøgning eller ulønnet arbejde.
 • Behandlingsrejse: Rejser hvor du modtager behandling for lidelser, der ikke er akut opstået.


Hvad er forskellen på en rejseforsikring og det blå sygesikringskort?

Fra den 1. august 2014 har du ikke længere kunnet bruge det gule sygesikringskort uden for Danmark, da dette er erstattet af det blå sygesikringskort.

Det betyder, at hvis du kommer til skade eller bliver syg i Europa, skal du bruge det blå sygesikringskort eller en privat rejseforsikring. Med en rejseforsikring hos os, har du desuden mulighed for at få dækket de udgifter, som du ikke kan få refunderet via det blå EU-sygesikringskort.

Hvor det blå sygesikringskort kun gælder visse ting ved rejser i EU/EØS-lande, kan du selv vælge, om din rejseforsikring skal gælde i hele verden eller kun i Europa, og hvor omfattende den skal være.

Fordele ved en rejseforsikring:

 • Med vores rejseforsikring får du adgang til en danskbemandet, 24-timers alarmcentral, som kan hjælpe dig, når du er på rejse i udlandet. Dette er ikke omfattet af det blå EU-sygesikringskort.

 • Rejseforsikringen hjælper dig med at få den bedste akutte behandling i udlandet, uanset om det er på et privat eller offentligt hospital.

  Behandling på privathospitaler er ikke omfattet af det blå EU-sygesikringskort, men dækkes altså af rejseforsikringen.

 • Ved hjælp af vores rejseforsikring, kan du få hjælp til hjemtransporten til Danmark, hvis det bliver nødvendigt. Dette er ikke omfattet af det blå EU-sygesikringskort.

Læs mere om hvordan du er dækket i de enkelte lande på via det blå sygesikringskort på Patientombuddets hjemmeside.


Hvordan dækker rejseforsikringen sygdom før rejsen?

Hvis du er kronisk eller alvorligt syg, skal du i god tid inden afrejsen undersøge, om lægeregninger, sygehusophold mv. dækkes af din rejseforsikring, i tilfælde af du får behov for behandling under rejsen.

Vi kan i nogle tilfælde give et bindende forhåndstilsagn om dækning, hvilket betyder, at din rejseforsikring dækker den specifikke sygdom, som forhåndstilsagnet vedrører.

Vi foretager medicinske forhåndsvurderinger via SOS International, og hvis du gerne vil vide mere, er du velkommen til at ringe til os på telefon 70 12 12 12 eller sende en mail til rejse@if.dk.


Hvad er forskellen på en årsrejseforsikring og en enkeltrejseforsikring?

Hvor en årsrejseforsikring gælder hele året, om du så rejser om sommeren eller vinteren, dækker en enkeltrejseforsikring kun i en kort periode, som oftest kun henover en enkelt rejse – periodens længde og placering bestemmes i købsprocessen.

Når du har en årsrejseforsikring, er du altså altid klar til at rejse, mens du med enkeltrejseforsikringer skal købe en ny forsikring før hver rejse. Hvis du gerne vil kunne slappe af, også før ferieafrejsen, er det altså en god idé at have en årsrejseforsikring.

Da vi gerne vil sikre og hjælpe dig bedst muligt, tilbyder vi kun årsrejseforsikringer – så er du altid dækket, også på de spontane ferier.


Hvordan får jeg en afbudsforsikring?

Du kan nemt få en afbudsforsikring (også kendt som afbestillingsforsikring) hos os. Når du vælger enten Rejse Plus eller Rejse Super, får du automatisk en afbudsforsikring med i pakken af dækninger. Med afbudsforsikringen kan du nemt afbestille din rejse, fx hvis du skal opereres, er blevet gravid eller skal en tur i retten.

Din afbudsforsikring dækker i de samme lande, som resten af rejseforsikringen.

Vilkår, købsvilkår og produktinfo

Vilkår for forsikringen

Vi henviser til de gældende vilkår for rejseforsikringen: ​​

Købsvilkår

Her finder du vores købsvilkår: 

Information ved køb af forsikring

Produktinfo

Læs mere om forsikringen i vores dokument med oplysninger om forsikringsproduktet: 

Produktinfo om rejseforsikring

Relaterede artikler

Læs mere om rejser og rejseforsikring

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig. Både med den rette rejseforsikring, men også med tips til hvordan du undgår skader i hverdagen.

I artiklerne til højre finder du mange hjælpsomme råd og informationer om ferierejser og rejseforsikringer.

God fornøjelse!

SAML DINE FORSIKRINGER

Få op til 15 % rabat
 1. Privat
 2. Forsikringer
 3. Rejseforsikring