Coronavirus: Vi har samlet en række spørgsmål og svar om situationen i forbindelse med rejser – Læs mere her

Rejseforsikring


Vi træffer automatiske afgørelser ifm. dit online køb og udfører opsøgende telefonopkald for at garantere kvaliteten. Læs mere i vores Håndtering af personoplysninger

 1. Privat
 2. Forsikringer
 3. Rejseforsikring

Få hjælp på rejsen med en rejseforsikring.

 • Få hjælp 24 timer i døgnet

  Med vores rejseforsikring får du hjælp af vores danskbemandede, 24 timers-vagtcentral, som bl.a. hjælper dig hjem eller på det rigtige hospital.​

 • Erstatningsrejse ved sygdom

  Hvis du bliver akut syg eller er indlagt i mere end halvdelen af din planlagte ferierejses længde, kan du få en ny ferierejse via Rejse Plus.

 • Dækker i 60 dage

  Med Rejse Super er hele husstanden altid dækket de første 60 dage af rejsen.


Med en rejseforsikring kan du fx få hjælp, hvis du mister din bagage, bliver syg eller skal transporteres hjem efter en skade. 
Rejseforsikringen er et vigtigt supplement til det blå EU-sygesikringskort på rejser i EU/EØS-landene. Rejser du uden for Europa, er du kun dækket af din private rejseforsikring. 
Se de forskellige rejseforsikringer og dækninger i skemaet herunder. 

Sammenlign dækninger Rejse Super
Inkl. afbestilling
Rejse Plus
Inkl. afbestilling
Rejse

Sygdom og tilskadekomst

Rejseforsikringen dækker de rimelige og nødvendige udgifter, du har til fx behandling på et hospital eller hos en autoriseret læge, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade på ferierejsen i udlandet.​

checkmark checkmark checkmark
Sygetransport og hjemtransport

Rejseforsikringen dækker rimelige og nødvendige udgifter til transport, fx hvis du bliver akut syg eller kommer til skade, og du skal transporteres med ambulance til et behandlingssted eller hjem til Danmark.​

checkmark checkmark checkmark
Tilkaldelse

Rejseforsikringen dækker op til 3 personer tilkaldt fra Danmark, hvis du er blevet akut alvorlig syg.

checkmark checkmark checkmark
Sygeledsagelse

Rejseforsikringen dækker ekstraudgifter til kost, logi mm. for op til 3 sygeledsagere, hvis de bliver hos dig, fordi du er blevet akut alvorligt syg, er kommet alvorligt til skade eller dør.

checkmark checkmark checkmark
Overfald og psykologisk krisehjælp

Bliver du overfaldet på ferien og kommer til skade, udbetaler rejseforsikringen en erstatning, som svarer til det beløb, gerningsmanden ifølge dansk lov skulle have givet dig, op til 300.000 kroner.

Rejseforsikringen dækker også, hvis du får brug for krisehjælp på feriestedet efter fx røveri, overfald, ulykke eller en naturkatastrofe.​

checkmark checkmark checkmark
Evakuering og/eller ufrivilligt ophold

​Rejseforsikringen dækker dine ekstraudgifter til evakuering og/eller ufrivilligt ophold, hvis en dansk offentlig myndighed opfordrer til evakuering under din rejse.

Rejseforsikringen dækker også, hvis de lokale myndigheder opfordrer til evakuering fra det sted, hvor du opholder dig eller de ufrivilligt tilbageholder dig.

checkmark checkmark checkmark
Ansvar for skade på lejet feriebolig

Rejseforsikringen dækker, hvis du som privatperson pådrager dig et juridisk ansvar for skade på inventar og/eller bygningsdele i en lejet feriebolig.​

checkmark checkmark checkmark
Sikkerhedsstillelse og kaution

Rejseforsikringen dækker dine omkostninger til advokat, fx i forbindelse med en privat uenighed som ender i retten eller hvis de lokale myndigheder rejser krav mod dig.

checkmark checkmark checkmark
Eftersøgning og redning

​Rejseforsikringen dækker udgifter til eftersøgning og redning af dig inden for en radius af 50 km fra det sted, hvor du sidst er blevet set.

checkmark checkmark checkmark
Afbestilling

Rejseforsikringen dækker, hvis du ikke kan rejse, fordi du bliver indlagt på hospitalet pga. akut sygdom eller ulykke, eller hvis du dør. Derudover dækker rejseforsikringen udgifter svarende til rejsens pris pr. dag for hver af de personer, som afbestiller rejsen og som er dækket af din rejseforsikring.

checkmark checkmark
Ødelagte feriedage

Rejseforsikringen kompenserer for ødelagte feriedage (rejsens pris pr. dag), fx hvis du kommer på hospitalet eller bliver hjemtransporteret, og dermed får ødelagt under halvdelen af din ferie.

Du er også dækket, hvis du bliver syg, uden at komme på hospitalet og en læge ordinerer, at du skal ligge i sengen.

checkmark checkmark
Erstatningsrejse

Rejseforsikringen giver dig ret til en ny ferierejse, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade og bliver indlagt på hospitalet i mere end halvdelen af ferien. Eller hvis du bliver akut syg og en læge ordinerer, at du skal ligge i sengen i mere end halvdelen af ferien.

Du er også dækket, hvis du i første halvdel af ferien bliver transporteret hjem eller rejser hjem på grund af hjemkaldelse uden at vende tilbage til feriestedet.​

checkmark checkmark
Hjemkaldelse

Rejseforsikringen dækker de ekstraudgifter, du har til transport til Danmark, hvis du fx bliver kaldt hjem, fordi én i din nærmeste familie er blevet akut syg eller er død.

checkmark checkmark
Hjemtransport af din bil

Rejseforsikringen dækker de ekstraudgifter, du har til at få bilen transporteret hjem til Danmark eller til det sted, hvor du befinder dig efter endt hospitalsindlæggelse eller evakuering, hvis du har været nødsaget til at efterlade din bil på et feriested i Europa.

checkmark checkmark
Transportforsinkelse og forsinket fremmøde

​Rejseforsikringen dækker dine ekstraudgifter til transport, kost og logi, hvis dit planlagte offentlige transportmiddel til feriestedet eller Danmark er forsinket mere end 4 timer.

checkmark checkmark
Bagageforsinkelse

​Rejseforsikringen dækker de rimelige og nødvendige udgifter du har til beklædning og personlig pleje, hvis din indskrevne bagage er forsinket i mere end 4 timer efter din ankomst til et feriested udenfor Danmark.

checkmark checkmark
Ferieboligsikring

Rejseforsikringen dækker de ekstraudgifter du har til leje af en tilsvarende feriebolig, hvis du ikke kan benytte din feriebolig pga. en skade.

checkmark checkmark
Formålsrejse

​Rejseforsikringen dækker, hvis dine feriedage ødelægges ved at du bliver akut syg eller kommer til skade på ferien, og det betyder, at du ikke er i stand til at udøve de planlagte aktiviteter.

Det kan fx være, hvis du brækker din hånd på en cykelferie og derfor ikke kan gennemføre turen. Da formålet med ferien var at cykle, vil du modtage erstatning for de dage, du ikke kunne cykle, foruden udgifterne til den lejede cykel.

checkmark
Lægelig fejlbehandling

Rejseforsikringen dækker, hvis du får varige mén efter en læges fejlbehandling i direkte forbindelse med en dækket skade.

checkmark
​Ekstra godtgørelse til køb af ny ferie

​​Rejseforsikringen giver dig ekstra godtgørelse til køb af en ny ferie, hvis du eller en rejseledsager kommer til skade eller bliver akut syg i mere end halvdelen af rejseperioden.

checkmark
Erhvervsarbejde

​Rejseforsikringen dækker deltagelse i bl.a. messer, møder med forretningspartnere og konferencer i op til 2 dage, så længe hovedformålet med rejsen er en privat ferierejse.

checkmark
Medrejsende under 18 år

Dækker op til 2 personer under 18 år, som ikke bor i din husstand, men som du har med på rejsen – hvis de ikke har egen rejseforsikring. Det kan fx være børnenes venner.

checkmark
Selvrisikodækning ved lejet af bil m.m. i udlandet

Rejseforsikringen dækker evt. selvrisiko med op til 20.000 kroner pr. rejse, ved kaskoskade på en lejet personbil, autocamper, motorcykel eller knallert i udlandet, når køretøjet er sædvanligt ansvars-, tyveri- og kaskoforsikret.

checkmark
Psykologisk krisehjælp til pårørende i Danmark

Rejseforsikringen dækker krisehjælp til dine pårørende i Danmark, hvis der skulle sker dig noget på feriestedet, fx efter røveri, overfald, ulykke​ eller en naturkatastrofe.

checkmark
Dækker op til 60 dages rejse

Rejseforsikringen dækker op til 60 dages rejse, og gælder fra det tidspunkt, hvor du forlader din bopæl for at begynde rejsen.

checkmark
Farlig sport

Rejseforsikringen dækker farlig sport, såsom:

Boksning, karate og andre kampsportsgrene.
Elastikspring, paraglidning (faldskærm efter båd), parasailing, hanggliding (drage- eller sejlflyvning), faldskærmsudspring og svæveflyvning.
Jetski og vandscooter.
Dykning med anvendelse af dykker- eller frømandsudstyr.
Træning eller deltagelse i enhver form for motorløb, cykelløb eller hestevæddeløb.
Triatlon eller andre tilsvarende ekstremsportsgrene.​​​

checkmark

Tilvalg til rejseforsikring

For dig, som vil være på den sikre side

Få billigere forsikringer med vores fordelsprogram

Når du har din bil, dit indbo eller dit hus forsikret hos os, bliver du automatisk del af If Fordelsprogram, hvor du bl.a. får 10 % rabat på alle forsikringer, foruden 100 kroner indsat på en særlig selvrisikoopsparing for hvert skadefrit år.

Hvis du samler din bil- og indbo- eller husforsikring hos os, får du hele 15 % rabat på alle forsikringer, foruden en selvrisikoopsparing på 200 kroner – og hvis du desuden forsikrer dig selv, din partner eller barn hos os, stiger selvrisikoopsparingen til 500 kroner, og I får mulighed for vores forsikringsservice.

Læs mere om If Fordelsprogram


Skal du også forsikre erhversrejser?

Du kan forsikre rejser ifm. erhverv her: Erhvervsrejseforsikring

Saml dine forsikringer

Få op til 15 % rabat
 1. Privat
 2. Forsikringer
 3. Rejseforsikring