Det her er Rafael.

Nogle ville kalde ham underwriter.
Hos os er han også kranførernes skytsengel.

Bli Rafaels kollega

I rollen som underwriter hos If arbejder Rafael med ejendomsforsikringer inden for forretningsområdet industri. Kunderne er store virksomheder, som ofte har komplekse forsikringsbehov. Og kommer de ud for en skade er det ikke bare de økonomiske interesser, der rammes:

”Som forsikringsselskab bidrager vi til, at den enkelte ansatte kan beholde sig arbejde selv om arbejdsgiveren rammes af en omfattende skade. For mig handler jobbet som underwriter også om at gøre noget godt for samfundet.”

Vores fælles mål er større end mit eget

Følelsen af at bidrage til trygheden på individ-niveau - for kranførere, ingeniører og lagerarbejdere - er noget, der motiverer Rafael.

- Jeg har en baggrund inden for bankverdenen, men under finanskrisen besluttede jeg mig for at skifte bane, fortæller Rafael. Jeg ville gerne arbejde med noget som føltes meningsfuldt og efter nogle år i flere af de store forsikringsselskaber fandt jeg det helt rigtige her i If.

Ikke nok med, at det er tilfredsstillende at få lov til at arbejde med et produkt, som gør en forskel for så mange. Hos If får Rafael også muligheden for at gøre det i et team, som besidder alle spidskompetencerne inden for området.

- Da jeg kom til If blev jeg virkelig imponeret over det faglige niveau. Ikke bare på underwriter-området men inden for samtlige forretningsområder, fortæller Rafael. Her er alle super dedikerede. Det tror jeg hænger sammen med at vi har et stærkt mandat og føler, at vi kan påvirke Ifs resultat. Alle har deres portefølje at tage hånd om, men vi hjælper hinanden, når der er brug for det. Atmosfæren er præget af både glæde og fokus. Man deler informationer med hinanden og stræber efter et fælles mål, som rækker langt ud over én selv.

Når verden forandrer sig må forsikringsbranchen følge med

Rafaels kunder har det tilfælles, at de alle er store virksomheder med global tilstedeværelse. Men de opererer inden for mange forskellige sektorer og på forskellige markeder. Og frem for alt har de vidt forskellige forsikringsbehov. Et mix der passer ham rigtig godt.

- Det er et komplekst job, og det er blandt andet derfor, at jeg holder så meget af det, siger Rafael. Det er umuligt at kede sig. Ingen cases minder om hinanden. Og i takt med at omverdenen forandrer sig, må vi i forsikringsbranchen følge med. Mange af vores kunder inden for industri er for eksempel meget påvirkede af klimaforandringer og naturkatastrofer. Det er afgørende hele tiden at sikre, at kunderne har de rette forsikringer i forhold til lige præcis deres risici, uden at glemme Ifs interesser og strategier.

Som underwriter må Rafael dykke dybt ned i kundens produktionsprocesser for at identificere de svage punkter, hvor den rette forsikringsbeskyttelse er afgørende. Hans rolle er at oversætte den tekniske dialog med ingeniørerne til cifre og skadeforebyggende anbefalinger, som kunden herefter kan forholde sig til. 

- Vi kan for eksempel komme med input til, hvordan et nyt sprinklersystem på en fabrik bør udformes, fortæller Rafael. Det kan faktisk redde mange jobs, hvis der nu skulle udbryde en brand i lokalerne. Når jeg får kunden til at se på sin virksomhed ud fra et risikoperspektiv føler jeg virkelig, at jeg gør en forskel.