Din indboforsikring dækker ikke virksomheden

Ofte tror iværksættere og enkeltmandsvirksomheder, at indboforsikringen også dækker virksomheden. Det er imidlertid ikke tilfældet.

Du kan læse mere herunder, du kan tage vores guide til at kortlægge dine forsikringsbehov, eller du kan bestille et uforpligtende tilbud.

Har du kontor i hjemmet? Så kan det blive forvirrende!

Det er vigtigt for dig som selvstændig erhvervsdrivende at vide, at din indboforsikring ikke dækker det, der tilhører din virksomhed. Mange konsulenter eller iværksættere med hjemmekontor tror, at den computer der bruges i arbejdet, er dækket af indboforsikringen. Det er ikke korrekt.

Det er vigtigt at have den rigtige forsikring, da det kan true hele virksomheden, hvis der f.eks. opstår en ulykke. Enkeltmandsvirksomheder hvor avancen er lille, er særligt udsatte. Dyre arbejdsredskaber eller maskiner kan blive stjålet, eller der kan være juridiske sager i forskellige sammenhænge, hvilket kan være meget dyrt for virksomheden.

Husk at det, du har købt til din virksomhed og trukket fra i momsfradrag, ikke er dækket af indboforsikringen.

Marlene Henriksen , forsikringsrådgiver hos Ifs Erhvervscenter

Hvilken forsikring dækker?

Ifølge en If-undersøgelse er kun 3 ud af 4 virksomheder forsikret. For de resterende virksomheder betyder det, at alt hvad virksomheden bruger og skaber, ikke er beskyttet af en forsikring.

Nedenfor er nogle eksempler på situationer, hvor misforståelser kan forekomme. Vi forklarer hvilken forsikring der gælder.

Det er hyggeligt at arbejde fra eget hjem, men du er ikke dækket af indboforsikringen
Mange små enkeltmandsvirksomheder er baseret i ejerens eget hjem, men de er ikke dækket af indboforsikringen af den grund.

Situationer hvor der kan opstå misforståelser

Eksempler På arbejdet behøves I fritiden behøves
Du spilder kaffe på din laptop
Løsøreforsikring Indboforsikring
Du mister bagagen på rejsen
Erhvervsrejseforsikring Indboforsikring
Du havner i en juridisk tvist
Retshjælpsforsikring Indboforsikring