Det her er John.

På papiret er han analytiker.
I virkeligheden er han tømrer supporter.

Bli Johns kollega

Efter studier I teknisk fysik og finansiel modellering var flere karrieremuligheder åbne for John. Han valgte at søge ind på Ifs Nordiske trainee program for analytikere og indså i løbet af det første interview, at analyse inden for forsikringsbranchen er meget bredere, end han forestillede sig. At det ikke er begrænset til det matematiske, men også tilbyder muligheden for at engagere sig i de risici, som er en del af det virkelige liv, vakte Johns interesse.

“Arbejdet som analytiker I If handler om meget mere end finansiel risiko. Det handler om at forstå samfundet og om, hvordan vi lever vores liv. Vi estimerer og forudser hvordan skader og risici forandrer sig over tid. Og det gør vi for kundernes skyld – så vi kan tilbyde dem den rigtige beskyttelse og være ved deres side. Det føles godt at være I stand til at bidrage til den tryghed.”

Vi vil være best in risk så vi kan hjælpe mennesker og virksomheder

– Det var full speed fra dag ét, fortæller John, imens han tænker tilbage på kick-off’en til trainee programmet. Jeg begyndte mit arbejde i et Nordisk team, der var ansvarligt for prissætning af erhvervsforsikringer. Det er motiverende at fokusere på den slags analyser ud fra et kundeperspektiv.

Johns job kan fx være at forudse hvilke risici en tømrer møder i sin professionelle hverdag. Baseret på en analyse udvikler han forsikringen så den møder de specifikke behov. På den måde kan tømreren, i fred og ro, koncentrere sig om at bygge terrasser – trygt forsikret.

- I If er analyse så meget mere end kurver og grafer, fastslår John. Vi vil være ’best in risk’ så vi kan hjælpe mennesker og virksomheder når uheldet er ude. Det føles godt at kunne gøre den forskel.  

Du bliver opfordret til at komme med nye ideer og føre dem ud i livet.

For at kunne forstå kundernes liv og forsikringsbehov har vi brug for en masse data. Og det er afgørende at være på forkant, når samfundet forandrer sig.

- Allerede I løbet af trainee programmet blev vi opfordret til at komme med nye ideer og føre dem ud i livet, fortæller John. På andet halvår som trainee var jeg involveret i udviklingen af en helt ny model for prissætning af vores køretøjsforsikringer.

I dag arbejder John bl..a med at udforske en ny maskinlæringsmodel for at se, hvordan den, sammen med de rette data, kan gøre analyserne endnu mere akkurate. Som altid foregår arbejdet i et tæt samarbejde med kolleger fra hele organisationen.

- Det var nemt at opbygge et godt netværk inden for If, fortæller John. Os trainees var i tæt kontakt med hinanden. Vi mødtes til seminarer rundt omkring i Norden og fulgte jævnligt op over en kop kaffe.  

Men det, der virkelig fik mig involveret i virksomhedens måde at tænke og agere på var, at vi med det samme blev en naturlig del af forretningen.  

Som analytiker I If sidder du ikke bare i et hjørne for dig selv og regner. Her arbejder alle virkelig sammen mod et fælles mål – at gøre livet tryggere for vores kunder.