Cyberangreb og hacking

Hvis du mistænker et cyberangreb, gælder det om at handle hurtigt, for at få det bedst mulige overblik over situationen.  

Kontakt os så hurtigt som muligt for at få akut hjælp. Ring til os hverdage mellem kl. 8:30 - 16.

70 12 12 22 Læs mere om cyberforsikring

Tjekliste ved cyberangreb

 1. Kontakt If med det samme på telefon +45 70 12 12 22. Vi sidder klar døgnet rundt og sørger for at en ekspert fra Defendable kontakter dig. 

 2. Sørg for at samle interne ressourcer indenfor forskellige ansvarsområder, f.eks. beslutningstagere, krisehåndteringschef og driftschef.  

 3. Såfremt virksomheden anvender en ekstern leverandør til drift af IT-løsningerne, skal denne leverandør kontaktes, for at sikre bevis og indledende handling. Defendable bør sættes i direkte kontakt med din IT-leverandør.

 4. Implementér foranstaltninger i virksomhedens IT-infrastruktur (intern driftsorganisation eller ekstern leverandør) for at begrænse skaden: Isolér eller begræns adgangen til firewalls/antivirus/slutpunktsløsninger.

 5. Isolér klienter og/eller servere som er berørt af hændelsen,  men luk ikke dem. Dette skal gøres for at sikre, at vigtige beviser ikke går tabt. 

 6. Sørg for at sikre bevis, hvis virksomheden har viden og udstyr til at udføre en sådan bevisbeskyttelse (logdata, diskspejling, hukommelsesdump).

 7. Dokumentér begivenheden: Relevante oplysninger og begivenheder skal logges langs en tidslinje for at få den bedst mulige oversigt over forløbet.

 8. Indsaml så meget af følgende data som muligt: ​​Audit- og adgangslogfiler, netværkslogfiler fra routere og/eller switche, systemlogfiler fra Windows-systemer eller andre relevante systemer, proxy- og firewall-logfiler, antiviruslogfiler og/eller logfiler fra en anden slutpunktsløsning, e-mail-logfiler, spejling af disk og hukommelsesdump.

Samarbejde med Defendable

For korrekt og god håndtering af et cyberangreb er speciel ekspertise ofte behøvet. Derfor arbejder vi sammen med Defendable for at sikre, at kunder med cyberforsikring får hurtig og professionel hjælp, hvis virksomheden kommer ud for et cyberangreb. Hjælp og support fra Defendable's eksperter er inkluderet i vores cyberforsikring. 

Anmeld det også til politiet og slet ikke spor

 • Ring 114
 • Anmeld det til politiet​.
 • Slet ingen spor, da det kan være afgørende bevismateriale, som både vi og politiet har brug for.

Kontakt samarbejdspartner uden for normal åbningstid

Du kontakter vores samarbejdspartner, alt efter hvor stor omsætning din virksomhed har.