BEREGN PRISEN PÅ DIN BILFORSIKRING ONLINE

Find din pris på 30 sek!

Der er rigtig mange ting at overveje, både når du køber en ny bil, men også når du køber en ny bilforsikring. I Danmark går købet af bil og bilforsikring oftest hånd i hånd, da det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring til bilen.

Danskerne er prisbevidste

I Danmark er vi meget pris- og kvalitetsbevidste, især når det kommer til de dyrere højinteressekøb såsom tasker, sko og særligt biler, som på den ene eller anden måde er med til at repræsentere os som individer.

Derfor giver det også god mening, at passe rigtig godt på dem, når man først har anskaffet sig disse produkter efter megen research og pengeopsparing – bl.a. ved hjælp af forsikringer.

Pris og kvalitet hænger sammen

Det er dog ikke kun ved lidt større indkøb, at vi danskere gennemresearcher markedet for at finde den bedste pris. Vi går også meget efter kvalitet og pris, når vi vælger produkter og serviceydelser som forsikringer og lignende.

Ligesom med alle andre typer af produkter, er det dog nødvendigt at huske, at der oftest er en sammenhæng mellem pris og kvalitet, og man sjældent får mere, end hvad man betaler for. Her er prisen på bilforsikringer ingen undtagelse.

Beregn din bilforsikring online

Den nemmeste måde at finde sin bilforsikrings pris på, er ved at beregne forsikringen online. Her på hjemmesiden skal du bare indtaste din bils nummerplade, besvare nogle grundlæggende spørgsmål om dig, din bil og din bopæl. Så får du straks præsenteret flere forskellige priser, én for hver af de bilforsikringer vi tilbyder.

Beregn din pris på bilforsikring her

Du kan derefter selv justere priserne, bl.a. ud fra hvilken størrelse selvrisiko du ønsker til din bilforsikring.

På mange andre online sider, både hos forsikringsselskaber og sammenligningsservices, skal du typisk igennem 10-30 spørgsmål, og det kan tage lang tid, før priserne på bilforsikringerne er færdigloadet, så du kan se dem.

Nogle steder får du ikke engang priserne præsenteret online, men må vente på at de forskellige forsikringsselskaber tager direkte kontakt til dig, før du får bilforsikringens pris oplyst.

Læs mere om vores bilforsikringer her

Parametre der påvirker din bilforsikrings pris

Når du starter jagten på en ny bilforsikring, så tænker du sikkert:

Jeg vil gerne have en god bilforsikring, hvor jeg kun betaler for, hvad jeg har brug for – hvad koster det?”.

Det er desværre et rigtig svært spørgsmål at besvare. Bl.a. fordi estimatet ”god” varierer fra person til person, og fordi man hver især har forskellige behov og ønsker til en bilforsikring.

For at beregne netop din bilforsikrings pris, er der flere ting, du skal vurdere. Visse af tingene kan du selv påvirke, mens andre er mere låst fast, men fælles for dem er, at de er med til at determinere prisen på din bilforsikring.

Prisen på din bilforsikring afhænger bl.a. af:

 • Din biltype
 • Mængden du kører
 • Din selvrisikos størrelse
 • Din alder
 • Din adresse
 • Din skadeshistorik
 • Din profil

Din biltype

Din bilforsikrings pris afhænger bl.a. af din bils type, fx er ældre biler billigere at forsikre end mange andre typer biler. Dette skyldes bl.a., at disse ofte holder stille i garagen, og at de i det hele taget kører få kilometer om året og bliver passet ekstra godt af deres ejere.

I den anden ende af skalaen findes de dyre eller specialfremstillede biler, foruden biler med store motorer, som ofte er dyre at reparere, bl.a. fordi reservedelene i sig selv er dyre. Dette får bilforsikringens pris til at stige markant.

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Beregn bilforsikring

Beregn prisen på din bilforsikring på 30 sekunder!

Beregn pris

Mængden du kører

Jo mere du kører i din bil, jo højere er risikoen for, at den får udvendige skader såsom ridser og buler – både når du kører, men også når bilen holder stille på offentlige steder. Derudover er kørslen ligeledes med til at slide på bilen, hvilket højner chancen for indvendige skader.

Din selvrisikos størrelse

Størrelsen på din selvrisiko er i høj grad med til at påvirke prisen på din bilforsikring, da en høj selvrisiko giver en billigere bilforsikring. Når du beregner prisen på din bilforsikring online i vores webshop, kan du selv justere selvrisikoen og se, hvordan den påvirker din bilforsikrings pris. Hos os kan du selv vælge en selvrisiko på 3.000-10.000 kroner i hele tusinder.

Når du vælger din selvrisiko, skal du huske på, at når du får en skade, skal du selv have råd til at betale selvrisikoen – det nytter altså ikke noget, at sætte selvrisikoen højere, end du har råd til.

Din alder

Når du ejer en bil, spiller din alder en forholdsvis stor rolle i forhold til bilforsikrings pris. Det skyldes bl.a., at jo yngre du er, jo mindre tid har du haft til at træne din bilkørsel, og dermed blive en erfaren bilist.

Der er altså, statistisk set, større sandsynlighed for, at unge og uerfarne bilister får skader, end at ældre og mere erfarne gør, hvilket afspejles i bilforsikringens pris.

Din adresse

Mange bilforsikringer varierer i pris, alt afhængigt af hvor i landet du bor. Visse områder anses for værende mere udsatte i forhold til skader og biltyverier, og prisen på bilforsikringer er derfor højere i disse områder.

Din skadeshistorik

Prisen på din bilforsikring påvirkes i høj grad af din skadeshistorik, og prisen vil derfor være lavere, jo færre skader du har oplevet. Dette ændres ikke ved at flytte forsikringsselskab, for at opnå en lavere forsikringspris, da ens skadeshistorik ligeledes flytter med.

Mange forsikringsselskaber ser desuden på årstallet for skaderne, og jo ældre skaderne er, jo mindre betyder de i forhold til din bilforsikrings pris. Ofte falder din forsikringspris, når du har oplevet hele år uden skader.

Din profil

En ofte overset faktor i forhold til bilforsikringer er, at du selv kan påvirke prisen. Hvis du for eksempel har klip i kørekortet, kan det visse steder påvirke prisen på din bilforsikring – dog ikke hos os.

En anden ting der kan påvirke prisen din bilforsikring er, hvis du står i RKI som dårlig betaler – så kan det ofte blive svært at få en forsikring, og det kan desuden hæve prisen.

Beregn bilforsikring online her

Du er mere end velkommen til at beregne prisen på din bilforsikring online i vores webshop, og dermed få et indblik i, hvad din bilforsikring vil koste hos os.

Beregn prisen på bilforsikring her

Vær opmærksom på, at du som fordelskunde hos os, får 10-15 % rabat på både din bilforsikring samt på alle dine øvrige og husstandens forsikringer. Derudover får du som fordelskunde 100-500 kroner indsat på en selvrisikoopsparing hvert eneste skadesfrit år.

Hvis du gerne vil være helt sikker på, hvad dine samlede forsikringer vil komme til at koste hos os, kan du læse mere om, hvordan du let bliver omfattet af If Fordelsprogram, eller kontakte vores Kundecenter.


Senest opdateret den 30. juni 2017.

Gode grunde til at købe en bilforsikring hos os:

 • Dækker ekstraudstyr op til 20.000 kr.
  Med en bilforsikring hos If får du automatisk dækket din bils ekstraudstyr indtil 20.000 kr., når du har Delkasko, Kasko, Kasko Plus eller Bil Super-dækning.​​

 • Bilens passagerer dækkes altid
  Ligegyldigt hvilken type bilforsikring du vælger hos os, er bilens passagerer på passager- og bagsædet altid dækket. ​
 • Rabatter og fordele
  Med en bil kaskoforsikring hos os får du mindst 10 % rabat på alle dine forsikringer hos os. Du får mere rabat og flere fordele jo flere forsikringer du samler hos os - som en del af If Fordelsprogram.

Fakta om biler i Danmark

 • Den 1. januar 2015 fandtes der over 2.330.000 personbiler i Danmark.
 • Det er især familier, der har bil i Danmark, og i starten af 2015 havde hele 1.777.250 familier mindst 1 bil. Kun 1.168.123 familier havde ikke bil.
 • I landområderne har 76 % af familierne bil, mens kun 30-50 % af familierne i København og Aarhus har bil.
 • Antallet af personbiler i Danmark svarer til, at ca. hver anden voksne dansker har en bil.
 • I 2013 var der 1.527 biluheld med personbiler som endte i en form for personskade, hvoraf den største andel skete i Region Midtjylland med hele 420 bilulykker, svarende til 27,5 %. ​​​