Gå til menu Gå til indhold

Beregn bilforsikring nu

Leder du efter en ny bilforsikring? Her giver vi dig vores bedste råd til, hvordan du sammenligner og beregner bilforsikringer.

Beregn din bilforsikring på under 30 sekunder!


Vi ringer muligvis til dig for at sikre korrekt forsikringsdækning. Læs mere om, hvordan vi håndterer personlige oplysninger.

Få en godt dækkende bilforsikring hos os, og tilpas den som du vil – du vælger selv selvrisiko, og kan tilpasse din forsikring med forskellige tilvalgsdækninger, så forsikringen passer dig og din bil bedst muligt.

Se dig ikke blind på prisen

I Danmark er vi meget pris- og kvalitetsbevidste, især når det kommer til de dyrere højinteressekøb som tasker, sko - og særligt biler. Disse ting er med til at repræsentere os som individer, og ses ofte som en forlængelse af os selv og vores personlighed.

Derfor giver det også god mening at passe ekstra godt på disse ting – bl.a. ved hjælp af forsikringer.


Pris og kvalitet hænger sammen

Ligesom med alle andre typer produkter, er det vigtigt at huske, at der er en sammenhæng mellem forsikringernes pris og kvalitet, og at man sjældent får mere, end hvad man betaler for.

Din bilforsikring pris er ingen undtagelse, og det bør du huske, når du beregner bilforsikringer.

Beregn din bilforsikring online

Den nemmeste måde at finde sin bilforsikrings pris på, er ved at beregne bilforsikringen online.

I vores webshop skal du bare indtaste din bils nummerplade, besvare nogle grundlæggende spørgsmål om dig selv, din bil og din bopæl, og så er bilforsikringsberegningen i gang.

Et par sekunder efter får du præsenteret flere forskellige priser, én for hver af de bilforsikringer, vi tilbyder.

Beregn din pris på en forsikring til din bil her

Beregn prisen på din bilforsikring online nu.

Du kan derefter selv beregne prisen på de enkelte typer bilforsikringer, du kan justere selvrisikoens størrelse og til- og fravælge tilvalgsdækninger. Du kan næsten praktisk talt sammensætte din bilforsikring, som du vil.

Læs mere om vores bilforsikringer

Artiklen fortsætter nedenfor

Dette skal du tænke på, når du beregner bilforsikringer

Når du starter jagten på en ny bilforsikring, så tænker du sikkert: "Jeg vil gerne have en god bilforsikring, hvor jeg kun betaler for, hvad jeg har brug for – hvad koster det?".

Det er desværre et svært spørgsmål at besvare. Bl.a. fordi estimatet "god" varierer fra person til person, og fordi man hver især har forskellige behov og ønsker til en bilforsikring.

For at beregne netop din bilforsikrings, er der flere faktorer, du skal vurdere. Visse kan du selv påvirke, mens andre er mere låst fast. Fælles for faktorerne er, at de er med til at determinere prisen, når du beregner din bilforsikring.

Når du beregner bilforsikringer, afhænger prisen af:

  1. Din biltype
  2. Din selvrisikos størrelse
  3. Mængden, du kører
  4. Din alder
  5. Din adresse
  6. Din skadehistorik
  7. Din profil.

Beregn bilforsikring faktor 1: Din biltype

Når du beregner din bilforsikring, afhænger din pris bl.a. af din bils type. Fx er ældre biler billigere at forsikre end mange andre typer.

Dette skyldes bl.a., at disse biler ofte holder stille i garagen, og at de i det hele taget kører få kilometer om året og bliver passet ekstra godt af deres ejere.

I den anden ende af skalaen findes de dyre eller specialfremstillede biler, foruden biler med store motorer, som ofte er dyre at reparere, bl.a. fordi reservedelene i sig selv er dyre.

Dette får bilforsikringens pris til at stige markant.

Når du beregner bilforsikringer, skal du altså tænke over, hvilken biltype du har.

Prisen er ikke den samme for en Ferrari, som for en Skoda, og du kan derfor ikke sammenligne deres priser.

Beregn bilforsikring faktor 2: Din selvrisikos størrelse

Størrelsen på din selvrisiko er i høj grad med til at påvirke prisen på din bilforsikring, da en høj selvrisiko giver en billigere bilforsikring.

Når du beregner en forsikring til din bil i vores webshop, kan du selv justere selvrisikoen og se, hvordan den påvirker din bilforsikringsberegning.

Når du vælger din selvrisiko, skal du huske på, at når du får en skade, skal du selv have råd til at betale selvrisikoen – det nytter altså ikke noget at sætte selvrisikoen højere, end du har råd til.

Beregn din bilforsikring pris her.

Beregn bilforsikring faktor 3: Mængden du kører

Jo mere du kører i din bil, jo højere er risikoen for, at bilen får udvendige skader som ridser og buler – både når du kører, men også når bilen holder stille på offentlige steder.

Derudover er kørslen ligeledes med til at slide på bilen, hvilket højner chancen for indvendige skader. Når du beregner din bilforsikring, så husk at have for øje, hvor meget du faktisk kører.

Beregn bilforsikring faktor 4: Din alder

Når du ejer en bil, spiller din alder en forholdsvis stor rolle ift. bilforsikringens pris.

Det skyldes bl.a., at jo yngre du er, jo mindre tid har du haft til at træne din bilkørsel, og dermed blive en erfaren bilist.

Der er altså, statistisk set, større sandsynlighed for, at unge og uerfarne bilister får skader, end at ældre og mere erfarne gør, hvilket afspejles i prisen, når du beregner din bilforsikring.

Beregn bilforsikring faktor 5: Din adresse

Mange bilforsikringer varierer i pris, alt afhængigt af hvor du bor.

Visse områder anses for værende mere udsatte ift. skader og biltyverier, og prisen på bilforsikringer er derfor højere i disse områder.


Beregn bilforsikring faktor 6: Din skadehistorik

Prisen på din bilforsikring påvirkes af din skadehistorik, og prisen vil derfor være lavere, jo færre skader du har oplevet. Dette ændres ikke ved at flytte forsikringsselskab, da ens skadehistorik flytter med.

Mange forsikringsselskaber ser desuden på årstallet for skaderne, og jo ældre skaderne er, jo mindre betyder de ift. din bilforsikrings pris.

Husk derfor at være nøjagtig med din skadehistorik, når du beregner din bilforsikring.

Beregn bilforsikring faktor 7: Din profil

Når du beregner din bilforsikring, skal du huske, at du som person også påvirker beregningen. Har du fx klip i kørekortet, kan det visse steder påvirke prisen på din bilforsikring – dog ikke hos os.

En anden ting, der kan påvirke din bilforsikring er, hvis du står i RKI som dårlig betaler – så kan det ofte blive svært at få en kaskoforsikring, og det kan desuden hæve prisen på bilforsikringen.

Hvorvidt du er elitebilist, helt ny bilist eller noget helt tredje, spiller også ind, når du beregner din bilforsikring. Jo mere erfaring du har jo, jo billigere bilforsikring kan du som regel få.

Få en god pris på din bilforsikring her.

Beregn bilforsikring online her

Du er mere end velkommen til at beregne prisen på din bilforsikring online i vores webshop.

Beregn din pris på en forsikring til din bil her

Husk, at er du fordelskunde hos os, får 10-15 % rabat på både din bilforsikring og på alle dine andre forsikringer. 

Senest opdateret den 23. juni 2022.