Forsikringer til unge i Danmark

Har du styr på dine forsikringer?

Nedenfor finder du nyttige oplysninger om hvilke forsikringer du kan have brug for som ung i Danmark, og hvad du skal være ekstra opmærksom på ift. forsikringer til unge. Du får også gode råd om, hvordan du undgår skader og ulykker.​

Jeg er studerende

Lær mere om SU og hvordan du sparer penge som ung og studerende. 

Læs mere

Jeg flytter hjemmefra

Flyt hjemmefra-guide: Lær hvordan du flytter adresse og hvilke udgifter du får.

Læs mere

Jeg skal rejse

Husk dine vacciner, visum, billetter og pas – og få endnu flere gode råd her.

Læs mere

Vi flytter sammen

Husk at afstemme jeres håb og ønsker til hinanden og jeres fælles hjem.

Læs mere

Jeg har kæledyr

Søger du et kæledyr eller har du allerede ét? Så husk disse ting.

Læs mere

Vi køber bil

Ønsker I en ny eller brugt bil, og hvor godt skal bilen være forsikret?

Læs mere

Hvilke forsikringer skal man have som ung?

Som udgangspunkt er der ikke nogen forsikringer du absolut skal have, når du er ung. Der er dog visse forbrugsgoder, som du skal have en forsikring tilknyttet, fx biler og motorcykler, hvis du ejer en af disse.

Der er dog ingen krav om, at du skal have hverken en ulykkes-, indbo- eller livsforsikring, hverken mens du er ung, eller når du blevet lidt ældre.

Det er dog altid en god idé at have sine ungdomsforsikringer i orden, så man ikke står helt alene, hvis uheldet en dag er ude.


Hvilke forsikringer skal jeg vælge som ung?

Danske unge og studerende har typisk tre typer forsikringer: Indboforsikringer, rejseforsikringer og ulykkesforsikringer. Mange unge vælger dermed at beskytte dem selv og deres indbo ved ulykker, så det mest basale altid er dækket.

En forsikring som ofte bliver overset i unges husholdning, er livsforsikringen. Det er en rigtig vigtig forsikring, især hvis du bor sammen med en kæreste eller har pårørende, som er afhængige af dig og din indkomst.

Læs mere om livsforsikring​

Det er de færreste unge mennesker, der har brug for andre forsikringer end de ovenstående, fx husforsikring, bådforsikring og børneforsikringer, da de sjældent ejer hverken et hus eller båd, eller har børn.

Hvis du som ung ejer et hus, båd, bil, motorcykel, knallert eller lignende, eller du har børn, er det dog en god idé at udvide samlingen af forsikringer til også at omfatte disse.


Har dit liv ændret sig for nylig?

Når dit liv ændrer sig, er der stor sandsynlighed for, at dit forsikringsbehov ændrer sig samtidig. Dette gælder fx når du flytter hjemmefra, når du får et nyt job eller begynder at studere. 

Læs mere her: Når dit liv ændrer sig


Få forsikringsrådgivning til unge

Hvis du som ung er i tvivl om hvilke forsikringer du skal have, står vi altid klar til at rådgive dig. Du er velkommen til at ringe til os på 70 12 12 12 eller chatte med os her​ – så sørger vi sammen for, at dine forsikringer er i orden! ​​​​

Senest opdateret den 29. december 2015.