Er du berørt af Terror?

Se, hvem du skal kontakte og hvordan du er dækket ved terror.

Hvad skal du gøre?

Hvis du er direkte berørt af et terrorangreb, råder vi dig til at:

  • Kontakte dine pårørende, så de ved, hvor du er og hvordan du har det.
  • Kontakte din rejsearrangør/flyselskab om booking af ny billet eller evakuering fra området, hvis du er på ferie.
  • Følge myndighedernes anvisninger.
  • Tjek gerne Udenrigsministeriets hjemmeside eller download deres app UM rejseklar. Via appen kan de sende dig beskeder, hvis landet kommer i krisetilstand.
  • Kontakte If på 70 12 12 12. Hvis du er på ferie, skal du dog først kontakte rejseselskabet for hjælp og herefter If, hvis rejseselskabet ikke kan hjælpe dig.
  • Kontakte Viking på 70 12 12 42, hvis du er på ferie og har brug for vejhjælp.


Sådan dækker rejseforsikringen

Med en rejseforsikring hos os er du dækket, hvis du kommer til skade i udlandet som følge af terror. Du er også dækket i tilfælde af, at Udenrigsministeriet, Statens Serum Institut eller lokale myndigheder opfordrer til evakuering fra det sted, du befinder dig.

Forsikringen dækker desuden psykologisk krisehjælp på og under ferien. Med en Rejse Super-forsikring har dine pårørende i Danmark også mulighed for at få krisehjælp.

Rejseforsikringen dækker ikke, hvis du vælger at blive i eller rejse til et område, som du er blevet anbefalet af forlade eller undgå, eller hvis du selv deltager aktivt i konflikter eller lignende.


Sådan dækker ulykkesforsikringen

Med en ulykkesforsikring hos os, er du dækket, hvis du får et varigt mén efter en skade, der er opstået ifm. et terrorangreb – både herhjemme og i udlandet. Det kan fx være, at du kommer til skade ifm. en brand eller eksplosion.

Ulykkesforsikringen dækker ikke, hvis du vælger at blive i eller rejse til et område, som du er blevet anbefalet at forlade eller undgå, eller hvis du deltager aktivt i konflikter eller lignende.


Sådan dækker indbo-, hus- og sommerhusforsikringen

Hvis dit hus eller sommerhus bliver ødelagt ved en brand efter eksplosion eller flystyrt som følge af terror, er det bygningsbrandforsikringen, som dækker. Indboforsikringen dækker de ejendele, som har lidt skade.


Sådan dækker bilforsikringen

Din bil er dækket af kaskoforsikringen, hvis der sker en skade på den ifm. et terrorangreb.

Hvis du har brug for vores hjælp, kan du døgnet rundt kontakte os på + 45 70 12 12 12.