UDBETALING VIA ViRKSOMHEDENS NEMKONTO

Vi har gjort det nemt for dig, når du skal have penge fra os.

Vi overfører udbetalingerne til dig direkte til din virksomheds NemKonto.

Nedenfor finder du de typiske spørgsmål og svar omkring NemKonto. Få også mere information hos NemKonto

Skal alle virksomheder have en NemKonto?

Ja. Alle virksomheder i Danmark skal have en NemKonto. Det er den bankkonto, som alle offentlige myndigheder udbetaler penge til.

Hvilken konto er virksomhedens NemKonto?

Vi kender ikke virksomhedens NemKonto. Vi får de aktuelle oplysninger om jeres NemKonto, når vi skal udbetale penge til virksomheden. På den måde kan vi altid overføre penge til den rigtige konto. Også selv om I har skiftet bank siden sidste udbetaling.

Hvem kan se oplysninger på virksomhedens NemKonto?

Ja. Ved henvendelse til NemKonto kan du få registerindsigt. Så får du information om, hvornår og til hvem NemKonto har givet virksomhedens kontoinformationer.

Skal If have tilladelse til at anvende virksomhedens NemKonto?

Vi må benytte NemKontoen så længe, virksomheden ikke har sagt nej.

Kan jeg nægte, at If anvender virksomhedens NemKonto?

Ja. Du skal blot give os besked om, at vi ikke må anvende virksomhedens NemKonto. Så sender vi en check ved eventuelle udbetalinger af erstatning. Har du sagt nej tak til brug af NemKonto, gælder det for alle virksomhedens forsikringer hos If.

Hvis If ikke har virksomhedens cvr-nummer?

Hvis vi ikke har virksomhedens CVR-nummer, kan vi ikke overføre en eventuel udbetaling til NemKonto'en. Vi vil så sende en check på beløbet i stedet for.

Gemmer If virksomhedens bankoplysninger?

Nej. Vi sender CVR-nummeret og det aktuelle beløb til Ifs bank, som så parrer nummeret med informationerne om virksomhedens bankkonto hos NemKonto og overfører beløbet til den registrerede NemKonto.

Kan If hæve penge på virksomhedens NemKonto?

Nej. Vi kan kun overføre penge til NemKonto.

Kreditorbeskyttede erstatningsudbetalinger?

Falder den udbetaling du modtager fra If ind under reglerne i retsplejelovens § 513 om kreditorbeskyttelse, kan der gøres udlæg i beløbet, medmindre beløbet bliver indsat på en særskilt konto i bank eller sparekasse, eller på anden måde er holdt klart adskilt fra din øvrige formue.

Ønsker du denne kreditorbeskyttelse, skal du hurtigst muligt og inden beløbet bliver sendt til udbetaling, meddele If registreringsnummer og kontonummer på den særskilte konto, som du ønsker beløbet indsat på.

Bemærk, at denne særskilte konto ikke kan være din NemKonto.