Lær at spotte phishing

Phishing er en måde for hackere at få adgang til hjemmesider og netbanker ved at snyde sig til følsomme oplysninger. Phishing-angreb mod danske virksomheder er blevet både hyppigere og mere avancerede de sidste år.

Corona-pandemien lader kun til at have eskaleret denne tendens.

Din virksomhed kan blive udsat for svindel, det er derfor vigtigt, at du og dine medarbejdere ved hvilke kendetegn, der er gældende ved phishing. ​​​​​​​​​​​​

Bestil et skræddersyet og uforpligtende tilbud på it-forsikring, eller læs mere om phishing herunder.

Bestil skræddersyet tilbud

Hvad er phishing?

Ordet phishing er afledt af det engelske ord for fiskeri ("fishing") og et slangudtryk for hacking ("phreaking"), og det henviser til, at man fisker følsomme informationer ud af en person ved at lyve for dem. Det er en form for såkaldt social engineering.

Hvis du gerne vil undgå denne form for svindel, kan du og dine medarbejdere med fordel blive bedre til at gennemskue, hvornår der er tale om bedrageri.

Hvis uheldet er ude

Vidste du, at If tilbyder flere forskellige it-forsikringer, som kan skræddersys til din virksomheds behov? På den måde er du dækket, hvis uheldet er ude, og du bliver offer for it-kriminalitet.

Læs mere om:

Kendetegn ved phishing

Et phishing-forsøg er ofte en mail eller sms, men det kan også være et telefonopkald. Ofte indeholder henvendelsen flere kendetegn, hvorved det er muligt for dig at spotte svindel. Nedenfor har vi listet nogle af de ting, du skal være opmærksom på.

Sådan undgår du phishing

Sætter du dig grundigt ind i, hvordan du spotter falske mails, sms-beskeder hjemmesider eller telefonopkald, så kan du undgå at blive snydt:

  • Du bør vide, hvordan din bank eller andre myndigheder normalt kommunikerer med dig. 
  • Hvis du handler på nettet, så er det vigtigt, at du har tillid til webstedet. 
  • Besvar eller åbn aldrig noget som du ikke har tillid til. Når du først har gjort det, så ved afsender at din mail er aktiv, og du vil modtage flere phishing mails. 
  • Husk, at de forsøger at lokke dig! Er et tilbud for godt til at være sandt, så er det ofte fup.
  • Du kan installere et spamfilter på din mail, så du undgår spam.
  • Hvis du tilmelder dig mange nyhedsbreve og konkurrencer m.m. så opret en separat mail til dette, da det ofte er her, svindlerene får fat i din mail adresse.
  • Husk, at du aldrig bør oplyse adgangskoder via telefon - heller ikke selvom personen hævder at arbejde for samme organisation som dig!
Phishing er et effektivt og hyppigt anvendt redskab anvendt af hackere
Bliver du bedt om at dele en adgangskode over telefonen? Er du helt sikker på, hvem du taler med?

Lær mere om trusler mod din it-sikkerhed