Forsikring selvstændig

Hvilke forsikringer behøver jeg som selvstændig erhvervsdrivende? Vi ved, at det med erhvervsforsikring kan være svært. Lad os gøre det nemt for dig.

CVR-nummeret skal indeholde 8 tal
Jeg mangler CVR-nummer

Forsikring til dig som selvstændig


Det kan som udgangspunkt være svært at vide, hvilke forsikringer din virksomhed har brug for. Dette især fordi det kan være svært at forstå risiciene og vide, hvilken støtte du faktisk kan få.

Vi giver dig et overblik over, hvad du som selvstændig erhvervsdrivende skal være opmærksom på, når du forsikrer din virksomhed. 

Lovpligtige forsikringer

Har du styr på de lovpligtige forsikringer? Som selvstændig kan man lokkes til at tro, at det er nok blot at være forsikret som privatperson.

Dette er dog ikke tilfældet da der som selvstændig er lovpligtige forsikringer du skal købe. Disse er ansvarsforsikring på bilforsikring hvis du har en bil du benytter i arbejdstiden og arbejdsskadeforsikring til dine ansatte, hvis du har det. 

Kontor i hjemmet? Dette skal du være opmærksom på

Det er vigtigt for dig som selvstændig erhvervsdrivende at vide, at din indboforsikring ikke dækker det der tilhører din virksomhed. Mange selvstændige med hjemmekontor tror, at den computer, der bruges i arbejdet, er dækket af indboforsikringen. Dette er dog ikke tilfældet. Det er vigtigt at have den rigtige forsikring, da det kan true hele virksomheden, hvis der fx opstår en ulykke. Dyre arbejdsredskaber eller maskiner kan blive stjålet, eller der kan være juridiske sager i forskellige sammenhænge, hvilket kan være meget dyrt for virksomheden. Læs mere her om hvad du skal tænke på, når du som selvstændig arbejder hjemmefra. 

Har du husket at forsikre din idé?

Immaterielle rettigheder er en fælles betegnelse for forskellige patenter, varemærker, design og copyright og kan være en idé, et logo eller et design. Har du husket at sikre dig imod kopiering og misbrug? Hvis ikke, kan du læse mere her. Det er nemlig vigtigt for dig som selvstændig erhvervsdrivende at have styr på - Både for din egen skyld, men også fordi du ubevidst kan komme til at krænke andre virksomheders immaterielle rettigheder.