Lovpligtig erhvervsforsikring

Det kan være svært at finde rundt i hvilke erhvervsforsikringer, der er lovpligtige, og hvilke der ikke er.

Herunder guider vi dig igennem hvilke forsikringer din virksomhed skal have jævnfør dansk lov, og hvilke forsikringer som er valgfrie.

Erhvervsforsikring Læs mere Prøv vores guide til erhvervsforsikringer

Lovpligtige og frivillige forsikringer

Når man taler om erhvervsforsikringer kan man dele dem ind i to grupper: De lovpligtige forsikringer og de frivillige forsikringer.

Lovpligtige forsikringer er forsikringer du som minimum er påkrævet at tegne jævnfør dansk lovgivning. Selvom de frivillige forsikringer, som ordet beskriver, er frivillige, er det vigtigt, at du som virksomhedsejer sætter dig ind i, hvilke risici din virksomhed har, og at du laver en risikovurdering. Har du ansatte? Har du inventar? Giver du rådgivning til kunder? Har du ejendom? Lager? Køretøjer? Osv. 

Alle brancher er forskellige og indebærer altid visse risici. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i de frivillige forsikringer, da de er gode at have. 

Hvilke forsikringer er lovpligtige?
Selvom frivillige forsikringer ikke er påkrævet via lov, er de gode at have.

Hvilke risici findes i din branche?

Få et skræddersyet tilbud

De lovpligtige forsikringer

Uanset hvilken slags virksomhed du driver, og hvilke risici dit erhverv bærer, er der forsikringer, du skal tegne. 

Som arbejdsgiver skal du derfor sørge for, at dine ansatte har disse forsikringer:

Arbejdsskadeforsikring kan du tegne hos os, hvorimod du skal tegne din erhvervssygdomsforsikring hos AES.

Har du overblik over, hvilke forsikringer er lovpligtige?
Nogle forsikringer skal du tegne jævnfør dansk lovgivning.

Hvad er arbejdsskadeforsikring, og hvad er erhvervssygdomssikring?

Arbejdsskadeforsikring og erhvervssygdomssikring er begge lovpligtige forsikringer, som skal sikre medarbejdere på det danske arbejdsmarked. Her forklarer vi lidt om forskellene.

Skal jeg have begge lovpligtige forsikringer?

Termen arbejdsskade dækker over både arbejdsulykker og erhvervssygdomme. Selvom ordet dækker både arbejdsulykke og arbejdsskade, skal man have to forskellige forsikringer.  Arbejdsulykker er dækket af arbejdsskadeforsikringen, hvilket er en forsikring du skal tegne hos et forsikringsselskab. Erhvervssygdomme er dækket af Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring, som arbejdsgivere har pligt til at tilmelde sig.

Som arbejdsgiver er du forpligtet til at tegne arbejdsskadeforsikring, der dækker dine ansatte, hvis de kommer til skade i forbindelse med arbejdet. Det er påkrævet, at du tegner en forsikring til alle, du har ansat, uanset om de får løn eller ej, og uanset om de er fuldtids- eller deltidsansatte.

Enkeltmandsvirksomhed: Skal jeg stadig købe lovpligtige forsikringer?

Du sidder måske nu og tænker, om du overhovedet behøver de lovpligtige forsikringer, når du driver en enkeltmandsvirksomhed. Svaret er ja.

Forsikringerne må man ikke frasige sig, på trods af at man driver en enkeltmandsvirksomhed.

Dit forsikringsbehov kan dog virke mere overskueligt i kontrast til større virksomheder, som typisk har mange flere forskellige risici i form af flere produkter, ansatte med mere.

Værd at vide

Vores forsikringer

Udover den arbejdsskadeforsikring tilbyder vi også en bred vifte af erhvervsforsikringer til dig, din virksomhed og dine ansatte.