Flytning og forsikring

Der er specielt 2 typer forsikring, som du skal overveje, når du flytter: Indboforsikring og husforsikring.

Køb indboforsikring Køb husforsikring

Indboforsikringen anbefaler vi, at du altid har, uanset om du bor til leje, har købt hus eller noget helt tredje. Derimod kan det variere, hvorvidt du har brug for en husforsikring.


Boligtypen påvirker, hvilke forsikringer du bør have

Lejer du eller bor i fremleje? Hvis du lejer dit hus eller lejlighed, skal du blot sikre dig, at du har en dækkende indboforsikring.

Ansvaret for at sikre den lejlighed eller hus, du bor i, ligger på ejeren af ejendommen, ikke på dem, der lejer eller fremlejer det.

Hvis du selv ejer din bolig, er det anderledes. Har du købt hus, skal du huske også at have en husforsikring, mens bygningen ved ejerlejligheder og andel dækkes af ejer- eller andelsforeningen. Tjek derfor, hvordan foreningen er forsikret, inden du køber.


Mange glemmer at flytte forsikringen med

Når du flytter, er der en million ting, du skal holde styr på. Men husk også at flytte indboforsikringen - det er nøglen til en sikker start i det nye hjem.

Hver aften er der tusindvis af boligejere, der lægger hovedet på puden, uden at have tegnet en indboforsikring. Det betyder, at de ingen dækning har, hvis uheldet skulle være ude, og de mister deres ejendele ved fx tyveri eller brand.

Et fællestræk for mange er, at de enten har en forkert dækning eller ingen dækning, efter de er flyttet. Specielt unge mennesker der flytter hjemmefra for første gang, glemmer at få en indboforsikring, der passer til deres nye hjem.

Andre forsikringer kan også være påvirket af adresseskiftet. Er du forsikret hos os, kan du nedenfor læse, hvordan dine forsikringer påvirkes af flytning: Flytning og forsikring


Sådan sikrer du, at dine ejendele dækkes, når du flytter

Hvis du allerede har en indboforsikring hos os og skal flytte, behøver du ikke anmelde den nye adresse til os. Vi får automatisk oplyst din nye adresse, når den registreres i Folkeregisteret. Dog er det en god ide at kontakte os i forbindelse med flytningen, da der er flere ting, der kan påvirke prisen og dit dækningsbehov.

Ting, der påvirker din indboforsikring:

  • Størrelsen på dit nye hjem – er det et større eller mindre sted ift. din tidligere bopæl?

  • Flytter børnene med, eller er der andre ændringer i antal mennesker på den nye bopæl? Hvis børnene flytter hjemmefra, er det også en god ide at sikre, at de er dækket af deres egen indboforsikring i deres nye hjem.

  • Flytter du sammen med din kæreste eller en ven, der også har en indboforsikring, er det en god ide at snakke om, hvem af jer der skal beholde forsikringen, og hvordan den samlede indboforsikring skal dække alle jeres ting i hjemmet.

Ved at kontakte os, sikrer du, at vi modtager de ændrede oplysninger, der er behov for, så at du får den rigtige forsikringsdækning i dit nye hjem.

Bestil telefonisk forsikringstjek her


Få den rigtige dækning på din indboforsikring

Forsikringer er en vigtig del af flytningen.

Har du svært ved at gennemskue hvilken dækning, der passer til dit behov, kan du bruge vores online forsikringsberegner. 

Når du udfylder felterne i beregneren med dit CPR-nummer og information om din bolig, får du hurtigt en uforpligtende og personlig pris på indboforsikringen.

Beregningen tager et minut, og du binder dig ikke til noget.

Husk indboforsikringen under flytningen.

Hvordan er du dækket på flyttedagen?

At flytte indebærer en temmelig stor forandring. Du får nyt hjem, nye naboer og skal måske lære et nyt helt område eller en ny by at kende. Der kan være mange bekymringer og ting at huske.

Sørg for at sætte dig ind i, hvordan dine ting er forsikret under flytningen. Er det fx din indboforsikring, der dækker, hvis flyttemændene ødelægger noget?


Sådan dækker vi under flytningen

I forbindelse med flytningen vil din indboforsikring dække både det nye og det gamle hjem i 3 måned fra flyttedatoen. Hvis du efter denne periode stadig har to hjem, skal du have en udvidet indboforsikring, eller en forsikring for hver enkelt af de to adresser.

Hvis du har Indbo Super hos os, har du automatisk Flyttedækning som en del af indboforsikringen. Det betyder, at selvom noget går i stykker under din private transport mellem det gamle og nye hjem, dækker vi skaderne.

Læs mere om indboforsikring


Sådan dækker flyttefirmaet under flytningen

Det er flyttefirmaets forsikring, der skal dække, hvis noget går i stykker, mens det er overladt til dem. Det er dog ikke alle flyttefirmaer, der sikrer deres kunder på denne måde, så tjek gerne om dine flyttemænd er forsikrede, før du overlader dit indbo til dem.

Få tips til hvordan du vælger flyttefirma.

Sådan påvirker flytningen dine forsikringer

Hvorvidt og hvordan din flytning påvirker dine forsikringer, kan du finde ud af her:

Senest opdateret den 5. maj 2017.