5 tips til at fremme dit boligsalg

Et succesfuldt boligsalg giver dig penge i hånden og åbner døren til en endnu bedre bolig i den næste fase i livet. Her er 5 smarte tips til at fremme dit boligsalg.

Husk indboforsikringen, når du flytter i ny bolig. 

Beregn pris

1. Vælg den rigtige mægler til dit boligsalg

Mægleren er den, der vil hjælpe dig gennem boligsalget. Mægleren er eksperten, og derfor er det vigtigt at give dem så meget information som muligt.

Hvordan opleves det at leve i hjemmet? Hvad er fordelene? Jo flere oplysninger du giver, jo flere muligheder har mægleren for at beskrive og præsentere boligen til mulige købere.

Det er derfor vigtigt at vælge den rigtige mægler. Et godt tip er at invitere forskellige mæglere til at vurdere boligen. På den måde kan du sammenligne, hvordan de ser på værdien af boligen, gebyret og salgsprocessen.

5 tips til hussalget.

2. Sælg på det rigtige tidspunkt

Det er ikke muligt kategorisk at sige, hvilket tidspunkt på året, det er bedst at sælge sin bolig. Det kan variere fra sted til sted, og alt efter hvilken boligtype, du sælger. Samlet set siger mæglerne, at det bedste tidspunkt for boligsalg er tidligt forår og sommer, og når juleferien er ovre. På disse tidspunkter har mange købere haft mulighed for at tænke deres prioriteter igennem og er klar til at handle.


3.Tænk på lyset under dit boligsalg

Der er langt flere mennesker, der ønsker at bo i lyse end mørke hjem. Du kan derfor fremme dit boligsalg ved at style dit hjem med lys indretning før fremvisning. Luk så meget lys fra vinduet ind som muligt.

Mange fremvisninger finder sted om aftenen, og det er derfor vigtigt også at tænke på den kunstige belysning i boligen.

Se alle vores artikler med gode råd ifm. flytning


4. Husk på duften

Lugtesans kan bruges til mere, end vi måske tror. Men faktum er, at duft spiller en rolle i, hvad vi mener om forskellige ting, herunder oplevelsen af et hus eller en lejlighed.

Før fremvisningen er det derfor en god ide at inspicere din ejendom og fjerne enhver dårlig lugt. Et rent hus ser også indbydende ud, og lugter godt. Rens alle overflader, gulve, vinduer og toiletter, samt større værelser og rum.


5. Brug rummene godt

Det er altid et spørgsmål, hvor meget energi man skal lægge i at indrette boligens værelser, før en fremvisning. Her kan mægleren normalt komme med gode ideer til, hvad der virker indbydende for eventuelle købere til boligen.

Når dit boligsalg er succesfuldt overstået, skal du også finde et nyt hjem. Få en oversigt over, hvad der er godt at overveje, når du skal beslutte dig for hvilken type, dit nye hjem skal være i vores artikel om køb og salg af bolig.

Senest opdateret den 20. oktober 2021.