Pas på din cykel med en cykelforsikring

Styr på indboforsikringen? Køb én med cykelforsikring. 

Beregn pris

Forsikring af cykel

Hvis du ejer en cykel, har du sikkert oplevet besværet med punkteringer, afhoppede kæder og frosne gear – men der er ikke noget så irriterende som en stjålet cykel.

Hvor de første besværligheder nemt kan ordnes hos en cykelhandler, er en stjålet cykel en sag for din cykelforsikring.

Hos os kan du nemt få din cykel forsikret, om det så er en dyr eller billig model. Når du køber en indboforsikring, vælger du selv, hvor meget du vil forsikre din cykel for i tilfælde af cykeltyveri.​​

Køb forsikring til dit indbo inkl. cykel

Derfor bør du have en cykelforsikring

Har du en dyr cykel, eller du er afhængig af din cykel til hverdag, er det en rigtig god idé at have en cykelforsikring.

Med en cykelforsikring melder du det blot til os, hvis du fx er blevet offer for cykeltyveri eller hærværksskader efter tyveriforsøg.

Er din cykel blevet stjålet, udbetaler vi en erstatning til dig, så du kan købe en ny cykel, og hvis din cykel er blevet udsat for hærværk, betaler vi for reparationen af cyklen.

Kvinde kigger på sin telefon ved sin cykel
Sikr din cykel mod cykeltyveri.

Hvad dækker en cykelforsikring?

Når du har en cykelforsikring hos os, er du rigtig godt sikret, hvis din cykel bliver stjålet eller beskadiget.

Cykelforsikringen dækker skader på cyklen efter:

 • Brand
 • Hærværk efter tyveriforsøg
 • Overfald
 • Røveri.

Cykelforsikringen dækker desuden cykeltyveri, hvis:

 • Cyklen er låst med en godkendt cykellås, mens den befinder sig på offentligt areal
 • Cyklen er låst med godkendt cykellås, mens den befinder sig i et fælles cykelrum
 • Cyklen står ulåst i dit aflåste private kælderrum, hvor kælderrummet har en forsvarlig lås
 • Cyklen står ulåst i din aflåste garage eller skur, som er forsvarligt låst.

En godkendt cykellås er en lås, som er godkendt af Dansk Varefakta Nævn. Det er ikke et krav, at låsen er fastmonteret til cyklen. Vi accepterer også løse bøjlelåse.

Har du købt vores cykelforsikring, er dine el-løbehjul også dækket mod brandskader, indbrud, røveri og overfald. Vi dækker med indtil 6.000 kroner pr. el-løbehjul. Bemærk, at vi kun dækker el-løbehjul, der højst kan køre 20 km/t fra producentens side.

Husk, at alle cykler som benyttes i Danmark, skal have et lovpligtigt dansk cykelstelnummer påført.

Har din cykel ikke et stelnummer, kan du få udleveret et af det lokale politi. 

Læs mere om vores indboforsikring​

Artiklen fortsættes nedenfor

Sådan køber du en cykelforsikring

Hos os vælger du selv, hvorvidt du ønsker en cykelforsikring, når du køber en indboforsikring.

"Har du en særligt dyr cykel, er det en god idé at udvide din indboforsikring med Indbo Unik frem for den klassiske cykelforsikring. Hvor cykelforsikringen dækker en lang række forskellige skader, dækker Indbo Unik din cykel, uanset hvilken type skade, cyklen måtte udsættes for overalt i Danmark - og i udlandet på ophold af op til 3 måneder.

Fx dækker den skader på cyklen under transport til og fra udlandet, fx hvis du sender den med fly til Mallorca", forklarer Eva Lindberg Vibe, Head of Property i If.

Her kan du læse mere om de 2 måder, som du kan forsikre din cykel på, hos os:

 1. Tilvalg: Cykelforsikring
  Du kan nemt vælge at købe en cykelforsikring til din indboforsikring. Du skal bare angive, hvor meget din cykel var værd som ny, om den har en værdi af op til enten 20.000, 40.000 eller 80.000 kroner pr. cykel.

  Med denne cykelforsikring får du både dækket normale cykler, elcykler, ladcykler, el-ladcykler, cykelanhængere, løse cykeldele, foruden Segways, som også betragtes som en cykel. Cykelforsikringen dækker alle husstandens cykler, uanset antal, op til den valgte sum pr. cykel.

  Cykelforsikringen dækker også dine el-løbehjul mod brandskader, indbrud, røveri og overfald med op til 6.000 kroner pr. el-løbehjul. El-løbehjulet må dog højst kunne køre 20 km/t fra producentens side.

  Beregn din pris på en forsikring til indbo nu

 2. Tilvalg: Cykel Kasko med Indbo Unik
  Har du en særligt dyr cykel eller ønsker du bare den bedst mulige dækning, er det en god idé at udvide din indboforsikring med Indbo Unik, frem for den klassiske cykelforsikring.

  Forsikrer du din cykel med en Indbo Unik-dækning, og ikke ønsker at forsikre andre cykler, behøver du ikke også have tilvalgsdækningen cykelforsikring, da cyklen allerede er fuldt ud dækket.

  Hvor cykelforsikringen dækker en lang række forskellige skader, dækker Indbo Unik din cykel, uanset hvilken type skade, cyklen måtte udsættes for. Dækningen gælder overalt i Danmark og i udlandet på ophold af op til 3 måneder.

  Indbo Unik fungerer på samme måde som en kaskoforsikring til bil. Det er kun undtagelserne, som ikke er dækket - resten dækker forsikringen. Fx dækker den skader på cyklen under transport til og fra udlandet, fx hvis du sender den med fly til Mallorca.

  Der er en selvrisiko på 500 kroner og erstatningen opgøres til genanskaffelsesprisen, uden afskrivning på grund af alder. Du kan forsikre cykler med en nyværdi på op til 100.000 kroner.

Ønsker du at købe en cykelforsikring, er du meget velkommen til selv at beregne din pris i vores webshop. Foretrækker du vores særlige dækning Indbo Unik, er du meget velkommen til at ringe til os på 70 12 12 12.

Forsikring af racercykel

Racercyklen er manges foretrukne transportmiddel til længere distancer samt en moderne måde at få motion og oplevelser på.

Det kan være en god idé at forsikre din racercykel med Indbo Unik af flere grunde:

 • Det kan være, at din racercykel er af høj værdi, du har stor tilknytning til den eller du af praktiske årsager finder din racercykel uundværlig. Da kan det være en god idé at forsikre racercyklen med vores Indbo Unik.

 • Det kan også være, at din racercykel i større eller mindre omfang består af specialiserede og skræddersyede dele. Specielle bremser, pedaler, gear, fjederforgafler, wattmålere mv. er alt sammen med til at gøre din racercykel unik, og det er samtidig med til at højne dine racercykels værdi.

Din racercykel kan altså have både personlig og økonomisk høj værdi, og det kan derfor ofte være en god idé at forsikre racercyklen ved at udvide din indboforsikring med Indbo Unik.

Denne forsikring er særlig fordelagtig for dig, da selvrisikoen er lav og erstatningen ikke bliver reduceret på grund af alder. Så er din racercykel bedst muligt forsikret mod skader og tyveri.

Køb Indbo Unik over telefonen ved at ringe til os på 70 12 12 12.

Forsikring af elcykel

Med en elcykel får du hjælp på cykelstien, så du lettere eller hurtigere kan komme frem til din ønskede destination.

Elcyklen fås i mange variationer, men grundmodellen i elcyklen er oftest den samme og består af en eller flere elektriske systemer, som forstærker den kraft, du selv producerer i elcyklens pedaler.

Opbygningen af din elcykels elektriske system og ikke mindst din elcykels batteri har stor indflydelse på din elcykels pris og værdi.

Pas godt på din cykel med en cykelforsikring.
Pas godt på din elcykel med en cykelforsikring.

Elcykler er ofte dyrere end cykler uden elmotor, hvilket kan gøre det smart at forsikre elcyklen bedre end med vores almindelige cykelforsikring – nemlig ved at udvide din indboforsikring med Indbo Unik.

Fx dækker Indbo Unik også kortslutninger i de elektriske systemer, som den traditionelle cykelforsikring ikke dækker.

Læs mere om elcykler her

Sådan bruger du din cykelforsikring

Er du fx blevet offer for cykeltyveri, og ønsker du at benytte din cykelforsikring, skal du anmelde tyveriet til politiet. Derefter skal du anmelde cykeltyveriet til os, og oplyse os om cyklens data, model, nyværdi, alder og stelnummer samt fremvise låsebevis.

Du kan anmelde tyveriet online her

Er din cykel blevet beskadiget, betaler vi for reparationen, hvis skaden er dækket af cykelforsikringen. Kan cyklen ikke repareres inden for cyklens værdi eller cyklen er stjålet, får du i stedet en kontanterstatning eller genleveret en tilsvarende cykel.

Hvis cyklen bliver stjålet: Dækker din forsikring?

Ved du, om din nuværende forsikring dækker, hvis din cykel bliver stjålet?

Det er en god idé at have styr på, hvilke krav din forsikring stiller til fx din cykellås og –opbevaring, så du ved, om din forsikring dækker i tilfælde af en stjålet cykel.

Uanset hvordan din forsikring dækker i tilfælde af din cykel bliver stjålet, er det altid en ærgerlig oplevelse. Vi har derfor samlet gode råd til, hvordan du undgår at få stjålet genstande fra din cykel, og hvordan du undgår cykeltyveri.

Senest opdateret den 10. marts 2023.