Efterskole og forsikring

Efterskolen dækker ikke dit barn

Hvor dejligt det end ville være, er dit barn ikke forsikret gennem efterskolen – det er derimod dit ansvar som forælder at forsikre barnet, også mens han eller hun er på efterskole.

De følgende forsikringer er altid gode at have, men mange efterskoler kræver ligefrem, at barnet har dem:

Sørg gerne for, at I har alle forsikringerne eller hør barnets efterskole om, hvilke forsikringer de ønsker, barnet har på efterskolen.

Køb indbo- og ansvarsforsikring nu


Forsikringer er essentielle på efterskolen

Når dit barn tager på efterskole, er der flere risici du skal overveje ift. dine forsikringer. Dette er blot 3 eksempler:

 • Kommer dit barn til at ødelægge noget på efterskolen, fx smadre et vindue, drukne en af skolens computere i cola eller slå en tand ud på en klassekammerat, er det din indboforsikring, der dækker barnets erstatningsansvar, hvis barnet er erstatningspligtig for skaden.

 • Når barnet tager på efterskole, har han eller hun formentlig en del tøj, elektronik, bøger, hobbyudstyr og lignende med sig.

  Tingene dækkes ikke af barnets efterskole, derfor er det op til dig som forælder at betale eller have en indboforsikring, til hvis tingene fx bliver stjålet eller brænder.

 • I tilfælde af dit barn kommer til skade på efterskolen, er det også dig og din forsikring, som skal dække.

  Som minimum bør barnet have en ulykkesforsikring, men hvis I også vil være sikret i tilfælde af sygdom, er en børneforsikring med sygdomsdækning den ideelle forsikring for jer.

Ødelægger barnet noget af efterskolens eller andre elevers ejendom, risikerer du at modtage en regning fra skolen eller den anden elevs forældre.

I såfald skal du anmelde skaden til dit forsikringsselskab, så forsikringen kan betale, hvis barnet har handlet uforsigtigt/påpasseligt (uagtsomt).

Barnet er kun erstatningspligtigt, hvis han eller hun har skadet med vilje eller ikke har været påpasselig nok. Drejer det sig fx om et hændeligt uheld, er barnet ikke erstatningsansvarlig ifølge loven – Kontakt altid dit forsikringsselskab, hvis du er i tvivl.

Ansvarsforsikringen dækker ikke, hvis barnet har lavet skaden med vilje.

Artiklen fortsættes nedenfor

Unge mennesker på en klippe.
Pas godt på barnet på efterskolen.
 • Et godt sted at være

  Årets Forsikringsselskab
  I både 2014, 2016 og 2018 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”. Prisen uddeles hvert andet år med undtagelse af 2020.

  Danmarks Bedste Kundeservice 2019
  Prisen blev uddelt af Wilke, der samtidig udnævnte If til Årets Digitale Forsikringsselskab.

 • Beregn indboforsikring

  Sikr din familie og dine værdier med en indboforsikring hos os.

  Beregn pris på 30 sek!
 • Har du spørgsmål?

  Vi er klar til at hjælpe dig.
  Ring til os på 70 12 12 12skriv sikkert til os via Mine Sider​ - eller få os til at ringe til dig​.​​​​​​​​​

Vi dækker gerne dit barn, når det er på efterskole

Når du har en indboforsikring hos os, er dine udeboende børn dækket indtil de fylder 21 år – Det gælder også, når de er på efterskole.

Der er visse ting, du og dit barn skal være opmærksomme på, for at forsikringen dækker på efterskolen:

 • Sportsskader – også ved farlig sport
  Når dit barn har en børne- eller børneulykkesforsikring hos os, er han eller hun altid dækket ved både almindelig og farlig sport - også mens barnet er på efterskole. Det gælder fx go-cart, dykning og lignende, hvilket især er aktuelt på idrætsefterskoler.

  Hos mange efterskoler skal du som forælder skrive under på, at det er i orden, at dit barn dyrker farlig sport.

  Husk desuden at gennemgå de relevante sikkerhedsforanstaltninger (fx cykelhjelm) med barnet, så risikoen for skader minimeres mest muligt.

  Køb børne- eller ulykkesforsikring nu

 • Simpelt tyveri
  På efterskoler er værelsesdørene sjældent låst og ofte er der mange mennesker, der har nøgler til værelserne.

  Barnets ting er altså mere udsatte ift. tyveri, end hvis de befandt sig derhjemme, og derfor vurderes tyveri på efterskoler ofte som ”simpelt tyveri”. Ved simpelt tyveri er dækningen begrænset ved visse ting, mens andre er helt undtaget, fx kontanter.

  Tal gerne med barnet om vigtigheden af at aflåse værelset og at passe godt på deres nøgler.

  Køb forsikring til dit indbo nu

 • Privat ansvar
  Det er ofte et krav fra efterskolen, at barnet har en privat ansvarsforsikring, som dækker, hvis barnet kommer til at ødelægge noget på efterskolen - dette er inkluderet i indboforsikringen hos os.

  Lad barnet vide, at han/hun ikke skal acceptere et erstatningskrav, før han/hun har snakket med dig og I har snakket med forsikringsselskabet.

  Risikoen er, at I kommer til at acceptere et erstatningskrav, som I ifølge dansk lov ikke skal erstatte. Vi kan rådgive jer om jeres rettigheder i disse sager.

  Køb ansvars- og indboforsikring nu
 • IT-udstyr lånt af efterskolen
  Har du enten indboforsikringen Indbo Plus eller Indbo Super hos os, dækker forsikringen det IT-udstyr, som barnet har lånt af sin efterskole.

  Lær gerne barnet, hvordan vedkommende passer bedst på elektronik på efterskolen, fx altid have covers på telefoner og iPads, ikke at have åbne drikkevarer i nærheden af elektronikken og ikke placere computere på gulvet – så undgår I, at skulle gøre brug af forsikringen.

  Køb Indbo Plus eller Indbo Super nu

 • På udlandsture med efterskolen
  Tager barnet på udlandsrejser med sin efterskole, er det også din egen forsikring, som skal dække.

  Med en rejseforsikring hos os, er barnet dækket både ved studierejse og studieophold i udlandet.

  Husk at tjekke, om du har tilvalget Vintersport, hvis barnet skal på skitur med efterskolen.

  Køb en forsikring til rejsen nu

 • Hvis barnet har dyrt udstyr med på efterskole
  Går dit barn på en efterskole med fokus på fx musik eller film, har han eller hun måske dyrt udstyr med på efterskolen. Her er det en ekstra god idé at tjekke, om indboforsikringen dækker tilstrækkeligt.

  Hos os kan I sikre jer ekstra godt med tilvalget Indbo Unik – så er violinen eller videokameraet forsikret mod det meste.

  Tilkøb Indbo Unik ved at ringe til os på 70 12 12 12.

Senest opdateret den 7. august 2019.

Pige sidder med en tablet.
Sørg for at have de rette forsikringer på efterskolen.