Derfor er en indbo- og familieforsikring vigtig

En familieforsikring og indboforsikring er det samme - hos os kalder vi det en "indboforsikring".

Beregn pris

Det er altid vigtigt at have forsikringer, især hvis du fx ejer en bil, motorcykel, knallert eller hund – her er det nemlig lovpligtigt at have mindst en ansvarsforsikring.

Der er dog også andre forsikringer, som er mindst lige så vigtige, også selvom de ikke lovpligtige – her tænker vi især på indboforsikring, som også kaldes en "familieforsikring".

Hvad er en familieforsikring?

En familieforsikring er et andet ord for indboforsikring, og er altså en forsikring, der dækker din husstand og families ting. Selvom navnet "familieforsikring" kan lede tanken hen på personforsikringer – fx ulykkes- eller sygeforsikringer til hele familien – dækker familieforsikringen i virkeligheden husstandens ejendele.

Med vores nye udgave af familieforsikringen – vores indboforsikring – får du bl.a. dækket skader på dine ting som følge af brand, storm, skybrud, vandskader, tyveri eller hærværk, og derudover dækker vi altid retshjælp, så du altid kan få bistand, hvis du kommer ud for en uenighed, som skal afgøres ved retten.

Beregn prisen på forsikring til dit indbo her

Fra familieforsikring til indboforsikring

Den 11. oktober 2015 opdaterede og omdøbte vi vores daværende "familieforsikring" til "indboforsikring", dels for at tydeliggøre, at forsikringen dækker fysiske ejendele og ikke personer.

Indboforsikringen dækker stadig familiens ting, ligesom den tidligere familieforsikring gjorde.

Familie står på en græsplæne.
Pas godt på din familie med en indbo- eller familieforsikring.

Forsikringen har blot fået et nyt navn, nogle nye dækninger og nye vilkår – alt sammen for at gøre det nemmere for dig at få den mest optimale og gennemskuelige forsikring.

Hvor du med familieforsikringen kunne vælge mellem 2 dækninger og 5 tilvalgsdækninger, har du med indboforsikringen mulighed for at vælge mellem hele 4 dækninger og 4 tilvalgsdækninger.

Vi har desuden tilpasset vores Super-dækninger således, at du er sikret på bedst mulig måde, ligegyldigt om du bor i hus eller lejlighed.

Artiklen fortsættes nedenfor

Sikr familien med en indbo- eller familieforsikring

Selvom det ikke er lovpligtigt at have en indbo- eller familieforsikring, er det stadig en rigtig god idé.

Hvis fx din eller dit barns cykel bliver stjålet, hjælper forsikringen dig til at købe en ny, eller hvis dine møbler bliver skadet pga. af brand eller storm, får du ligeledes disse erstattet.

Du slipper altså for at stå med en stor regning oveni en i forvejen ubehagelig situation.

En indbo- eller familieforsikring er ikke bare en forsikring af dine ejendele, det er også i høj grad en forsikring af din familie og jeres hverdag.


Har du en indbo- eller familieforsikring?

Er du i tvivl om hvorvidt du har en indbo- eller familieforsikring hos os, kan du nemt tjekke det i Mine sider.

Senest opdateret den 20. maj 2021.