Ekspertens 3 tips: når du skal pakke flyttekasser

De fleste har prøvet at flytte mindst et par gange i deres liv. Men hvordan flytter du så smertefrit som muligt?

Her får du ekspertens 3 bedste tips til pakning af flyttekasser. 

Husk indboforsikringen, når du skal flytte. 

Beregn din pris

Flyttespecialist Joakim Håkansson har hjulpet privatpersoner med at flytte i over 20 år. Her er 3 af hans bedste tips til flytning, fx hvordan du pakker dine flyttekasser rigtigt.

1. Én kasse pr. kvadratmeter

Det er nogen gange svært at vide, hvor mange flyttekasser der er behov for, når du skal flytte.

Du ønsker ikke at ende op med for mange ting og for få flyttekasser, men det er også træls at købe flyttekasser, som man ikke har brug for.

Joakim har en god tommelfingerregel:

"Vi plejer at sige 1 flyttekasse pr. kvadratmeter, når du skal flytte. Lyder det af meget? Det stemmer for det meste – et almindeligt flyt er omkring 80-100 flyttekasser plus møbler, malerier og så videre."

Få gode råd til en gnidningsfri flytning

2. Pak porcelæn rigtigt

For at undgå at skrøbelige ting som fx porcelæn og glas skal gå i stykker i flyttekassen, er det især vigtigt at pakke disse korrekt. Det bliver de dog oftest ikke, siger Joakim:

"Du skal vide, at mange pakker deres porcelæn forkert. Bruger du avispapir til at lægge mellem tallerkner i flyttekasserne, når du skal flytte? Det er helt forkert! Du skal stille dem på siden for at undgå at de går i stykker i flyttekassen. Avispapir giver også aftryk på tallerkner og porcelæn. Brug silkepapir i stedet."


3. Marker flyttekasser tydeligt

Dette er et trick, der sparer en masse tid, når dine flyttekasser skal ind i den nye bolig. Marker flyttekasserne tydeligt med "køkken", "soveværelse" osv., så er det nemt at vide, hvor flyttekasserne skal sættes i det nye hjem.

"Samtidig vil jeg også anbefale, at du beskytter dine gulve bedst muligt, når du skal flytte ind. Når vi flytter ind i nye huse, deler vi os altid op i dem, der bærer flyttekasserne inde, og dem der står ude og rækker flyttekasser ind. På den måde undgår vi at trække snavs ind, der kan ødelægge det nye hjems gulve."

Skal nogle af dine ting opmagasineres eller overvejer du at hyre flyttefirma? Se alle vores gode tips og råd til en god flytning

Senest opdateret den 20. oktober 2021.