Få vores bedste råd til at undgå tyveri

Bliv godt dækket ved tyveri med en indboforsikring.

Beregn din pris

Lommetyve er lynhurtige og fingernemme. Men med disse få råd kan du gøre livet surt for tyvene, undgå tyveri og holde fast på dine værdisager – både hjemme og på ferien.

Skulle du alligevel være uheldig, så er du altid godt dækket med vores indboforsikring.


Undgå tyveri i hverdagen og på ferien med disse råd

I 2020 alene blev der anmeldt 11.613 tyverier fra lommer, tasker og bagage i Danmark. Til sammenligning blev der i 2018 anmeldt 25.437 tyverier fra lommer, tasker og bagage – det svarer til næsten 3 tyverier i timen!

Med så mange tyverier er der god grund til at være på vagt og tage sine forholdsregler, så du forhåbentlig undgår tyveri.

Beregn prisen på en forsikring til dit indbo

Gode råd til at undgå tyveri

Her får du vores 5 bedste råd til at undgå tyveri:

 1. Læg aldrig din pung øverst i indkøbsposen eller tasken, og gå ikke med tegnebogen i baglommen. Læg pung og nøgler i en lukket lomme, så de ikke kan ses.

 2. Hold altid din håndtaske lukket, og hold den tæt ind til kroppen, især når der er trængsel.

 3. Læg ikke pung og mobiltelefon fra dig på caféborde, butiksdiske og lignende steder. Læg aldrig din taske i indkøbsvognen i supermarkedet.

 4. Lommetyve elsker trængsel, så pas på, hvor det myldrer med mennesker, fx i tog, busser, ved stationer og fodgængerovergange.

 5. Vær opmærksom på, om der er personer, der står unaturligt tæt på dig. Vær opmærksom på dine tasker og lommer, hvis en person umotiveret henvender sig til dig – det kan være en afledning af din opmærksomhed, mens en medskyldig stjæler din pung.

Sådan identificerer du tyven og undgår tyveri

Undgå tyveri og undgå besvær

Selvom du måske har en indboforsikring, som dækker tyveri, er det altid rarest at undgå tyveriet helt.

Bliver fx din pung stjålet, skal du dels blokere alle dine dankort og bestille nye, du skal bestille nyt sundhedskort og kørekort, og du skal selvfølgelig ud at købe en ny pung.

For ikke at tale om eventuelle billeder og minder, som det vil være svært at erstatte. Alt dette besvær vil du kunne undgå, hvis selve tyveriet gøres umuligt for tyven.

Læs mere om vores indboforsikring

Artiklen fortsætter nedenfor

Undgå tricktyverier

Med over 973 tricktyverier i 2020, er der god grund til at vogte sig, når mistænkelige fremmede henvender sig til dig, eller opholder sig ubehageligt tæt på dig.

Vil du gerne undgå tyveri, bør du være meget opmærksom på dine værdier og dine omgivelser:

 • Hold hånden for tasterne, når du indtaster din kode på dankortterminaler og hæveautomater. Tyve prøver at aflure din kode for bagefter at stjæle dit betalingskort.

 • Tricktyve arbejder typisk i flok og virker ofte overdrevent hjælpsomme. De siger fx, at du har tabt noget, giver dig blomster og skaber forvirring omkring dig, mens du har pung, betalingskort eller telefon fremme, så pas godt på, hvis du vil undgå tyveri.

Antal anmeldte tyverier i Danmark

Anmeldte forbrydelser 2017 2018 2019 2020

Tyveri fra lomme/taske/bagage

34.995 25.437 22.105 11.613

Tyveri af taske/bagage

8.518 7.308 6.389 3.699

Tricktyveri

3.357 1.937 1.729 973

Tyveri fra personer i alt

46.891 34.709 30.256 16.308

Kilde: Danmarks Statistik

Langsigtet forebyggelse til at undgå tyveri

 • Gør din telefon ubrugelig for tyven: Benyt låsefunktionen og installer en sporings-app.

 • Mærk dit udstyr, så er det svært for tyven at sælge det videre. Læs mere om mærkning af værdigenstande med SmartDNA.

 • Registrer dine apparater og gem kvitteringer, hvor købspris, modeltype og serienummer fremgår. Så er det meget lettere at anmelde tyveriet til os og politiet.

Er du blevet offer for tyveri?

Husk altid at anmelde tyveriet til politiet først og få gerne en kvittering for anmeldelsen. Bagefter kan du anmelde tyveriet til os.

Sådan dækker vi tyveri

Er du blevet offer for lommetyveri, afhænger din dækning af, hvorvidt du opdagede tyveriet, da det skete:

 • Opdagede du ikke tyveriet, idet det skete, kaldes tyveriet "simpelt tyveri". Det kan fx være, at du kommer hjem og opdager, at din taske er skåret op og indholdet er stjålet.

  I sådanne tilfælde dækker vi ting som din pung og kreditkort, dine nøgler etc., men ikke kontanter.

 • Opdagede du selv eller har du et vidne til tyveriet, er det "åbenlyst tyveri". Her dækker vi også kontanterne.

Læs mere om vores indboforsikring

Din indboforsikring dækker på samme måde i udlandet som i Danmark på rejser af op til 3 måneder, forudsat at du har bagagedækning på din forsikring.

Bliver du udsat for tyveri i udlandet, skal du først anmelde tyveriet til det lokale politi. Husk at få en kvittering, som du kan vise os, når du anmelder tyveriet til forsikringen.


Bliv godt dækket ved tyveri

Det kan være svært helt at undgå tyveri, og det er altid en god idé at have forsikringen i orden, til hvis det nu skulle ske. Med vores indboforsikring er du godt dækket ved tyveri.

Køb din forsikring online

Senest opdateret den 30. juni 2021.