Knallertforsikring


Vi træffer automatiske afgørelser ifm. dit online køb og udfører opsøgende telefonopkald for at garantere kvaliteten. Læs mere i vores Håndtering af personoplysninger

Få op til 15 % rabat NU!
 1. Privat
 2. Forsikringer
 3. Knallertforsikring

Ejer du en knallert eller Speed Pedelec elcykel, skal du have en knallertforsikring med ansvarsdækning – det er nemlig lovpligtigt i Danmark.

Med en ansvarsforsikring til knallert, får du dækket de skader, som du og din knallert måtte forårsage på andre mennesker, deres ting og køretøjer – ansvarsforsikringen dækker dog ikke selve din knallert.

Hvis du i stedet køber en knallertforsikring med kaskodækning, er din egen knallert også dækket i tilfælde af skader, og du sparer potentielt en masse penge på reparationer.​

Skal du forsikre en Speed Pedelec elcykel? Så læs mere her: Speed Pedelec


 • Skader påvirker ikke prisen

  Du får en fast pris på din knallertforsikring, også selvom du oplever skader.

 • Ingen selvrisiko på ansvarsskader

  Du betaler 0 kr. ved ansvarsskader, og kun 1.000 kr. i selvrisiko ved kaskoskader.

 • Danmarks Bedste Kundeservice

  If vandt prisen for Danmarks Bedste Kundeservice i 2019. Prisen blev uddelt af Wilke.

Sammenlign dækninger Kasko Ansvar
Skader på andre mennesker, deres ting og køretøjer

Du får dækket de skader, du som fører af dit køretøj forårsager på andre mennesker, deres ting og køretøjer.

Hvis du fx rammer en cyklist, dækker vi erstatningen til cyklisten.

Skade​r på det forsikrede køretøj

Du får dækket de skader, som dit motorkøretøj har fået, fx som følge af sammenstød, påkørsel, eneuheld eller totalskade.

Brand, lynnedslag, eksplosion og kortslutning

​Dækker skader forårsaget af brand, lynnedslag, eksplosion eller kortslutning.

Redningshjælp i udlandet

​​Du får redningshjælp i udlandet gennem SOS Internationals røde kort-ordning.

Du får fx dækket merudgifter til hjemtransport, uforudsete hotelophold på uheldsstedet, bugsering, fremskaffelse af reservedele mv.

​Retshjælpsforsikring

​​​​Kommer du ud for en uenighed, der må afgøres ved retten, kan du i mange tilfælde opnå retshjælpsdækning.

Med en retshjælpsforsikring betaler vi dine advokatomkostninger og øvrige omkostninger i forbindelse med at føre sagen.​

FÅ EN KNALLERTFORSIKRING MED ANSVARSDÆKNING

Ligegyldigt om du har en knallert 30, knallert 45 eller Speed Pedelec elcykel, skal du ifølge loven have en knallertforsikring med ansvarsdækning til din knallert.

Med denne type knallertforsikring er du sikret, hvis du kommer til at skade andre mennesker, deres ting eller køretøjer med din knallert.

Læs mere om forsikring til Speed Pedelec


FÅ EN KNALLERTFORSIKRING MED KASKODÆKNING

Hvis du gerne vil sikre dig mod skader på din egen knallert, bør du opgradere din knallertforsikring til at inkludere kaskodækning.

Den største fordel ved en knallertforsikring med kaskodækning er, at du foruden at have ansvarsdækningen, også er dækket ved skader på din egen knallert, om det så er en knallert 30, knallert 45 eller scooter.

Knallertforsikringen dækker fx ved skader på grund af sammenstød, kortslutning, eksplosion, lynnedslag, samt tyveri og hærværk - og så ligger selvrisikoen kun på 1.000 kroner ved hver kaskoskade.


FÅ RETSHJÆLP GENNEM DIN KNALLERTFORSIKRING

Hvis du har en knallertforsikring med kaskodækning, kan du få retshjælp, hvis du som ejer, bruger eller fører af knallerten, kommer ud for en uenighed, som må afgøres ved retten.

I sådanne tilfælde, betaler knallertforsikringen dine advokatomkostninger og andre omkostninger helt op til 175.000 kroner. Det eneste du selv skal gøre, er at betale 10 % af de samlede omkostninger, dog mindst 2.500 kroner.


Husk at have dit forsikringsBEVIS VED HÅNDEN

I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, hvis man ejer en knallert. Derudover skal du altid have dit forsikringsbevis (kvittering for betaling) på dig, når du er ude at køre. Du skal nemlig kunne fremvise beviset, hvis politiet spørger efter det.

Om du så har en knallertforsikring med ren ansvarsdækning eller både ansvars- og kaskodækning hos, bør du derfor have forsikringsbevis på dig, når du kører på knallerten.


FÅ BILLIGERE FORSIKRINGER MED vores FORDELSPROGRAM

Når du har din bil, dit indbo eller dit hus forsikret hos os, bliver du automatisk del af If Fordelsprogram, hvor du bl.a. får 10 % rabat på alle forsikringer, foruden 100 kroner indsat på en særlig selvrisikoopsparing for hvert skadefrit år.

Hvis du samler din bil- og indbo- eller husforsikring hos os, får du hele 15 % rabat på alle forsikringer, foruden en selvrisikoopsparing på 200 kroner – og hvis du desuden forsikrer dig selv, din partner eller barn hos os, stiger selvrisikoopsparingen til 500 kroner, og I får mulighed for vores forsikringsservice.

Læs mere om If Fordelsprogram


Dækninger

Knallertforsikring med ansvarsdækning​

Ifølge loven i Danmark, skal alle ejere af knallert 30, knallert 45 eller scootere have en knallertforsikring med ansvarsdækning, før det er lovligt at køre på knallerten.

Ansvarsforsikringen til knallert sørger for, at du får dækket de skader, som du og din knallert måtte påføre andre mennesker, deres ting eller køretøjer - På denne måde er andre mennesker altid sikret via din knallertforsikring.

Ansvarsdækningen har en selvrisiko på kun 0 kroner, dog inkluderer den ikke skader på din egen knallert – du bør derfor have en mere omfattende knallertforsikring, hvis du gerne vil have din egen knallert dækket.


Knallertforsikring med kaskodækning

Med en kaskoforsikring til knallert får du en optimal dækning, som bl.a. sikrer dig i tilfælde af skader på din egen knallert - Uanset hvem der har skylden!

Knallertforsikringen dækker også skader som følge af sammenstød, kortslutning, eksplosion, lynnedslag m.m., samt tyveri og hærværk, og følgerne heraf.

Selvrisikoen på kaskoforsikringen er fast 1.000 kroner, og med denne forsikring er din knallert 30, knallert 45 eller scooter godt dækket.


Retshjælpsforsikring - En del af kaskodækningen

Kommer du som ejer, bruger eller fører af din knallert ud for en uenighed, der må afgøres ved retten, kan du få retshjælp gennem din knallertforsikring med kaskodækning.

Knallertforsikringen betaler dine advokatomkostninger og andre omkostninger med op til 175.000 kroner, så længe du selv betaler 10 % af de samlede omkostninger, dog mindst 2.500 kroner.​​​

Spørgsmål & svar

Hvad koster en knallertforsikring?

Din knallertforsikring pris afhænger af nogle få ting, bl.a. afhænger prisen af, om du ønsker en ansvarsforsikring eller kaskoforsikring til knallert.

Derudover afhænger din knallertforsikring pris også af, om du ønsker at forsikre:

 • Knallert 30 uden nummerplade
 • Knallert 30 med nummerplade
 • Knallert 45 med nummerplade

Hverken knallertens mærke eller alder påvirker prisen, når du køber en knallertforsikring hos os.


Hvordan får jeg en billig knallertforsikring?

Det er ikke altid en god idé at gå efter den billigste knallertforsikring, da dækninger og pris ofte følges ad – du risikerer altså at få en rigtig billig knallertforsikring = utilstrækkelig dækning.

Det er derfor vigtigt, at du læser vilkårene og dækninger grundigt igennem, før du vælger en knallertforsikring, og at du sørger for, at knallertforsikringen dækker hvad den skal, så du ikke får en negativ overraskelse den dag, du pludselig får en skade.

Du kan læse mere om vores knallertforsikring, både når du beregner din pris i webshoppen og i vores vilkår.

Beregn din knallertforsikring pris her​

Hvad er forskellen på en scooter forsikring og en knallertforsikring?

Der er ingen forskel på en scooter forsikring og knallertforsikring hos os, da vi kun tilbyder knallertforsikringer – du kan dog sagtens forsikre din scooter via vores knallertforsikring.

Hvad er forskellen på en scooter og en knallert?
Som udgangspunkt findes der 2 typer knallerter, nemlig knallert 30 og knallert 45 – ordet ”scooter” refererer ikke til et køretøj i sig selv, men er i stedet en betegnelse for knallertens design.

En scooter kendes på det åbne design og den lette påstigning, hvor du ikke skal løfte benet højt op, for at sætte dig op. Du sidder på den lukkede motorkasse med samlede ben, med fødderne hvilende på scooterens bundstykke – der er derfor ikke brug for en særskilt scooter forsikring, da knallertforsikringen dækker både scootere og knallerter.


Hvad er forskellen på en knallert 30 og knallert 45?

Den 1. juli 2006 blev der indført indregistreringspligt for alle knallerter. Hvis du har købt din knallert tidligere, har du muligvis en knallert 30 uden nummerplade, mens alle nye knallerter skal have en nummerplade påsat.

Nummerplade

 • Knallert 30: Hvis du har en knallert 30, skal du have en gul nummerplade med 2 bogstaver efterfulgt af 4 tal.​
 • Knallert 45: Hvis du har en knallert 45, skal du have en hvid nummerplade med 2 bogstaver efterfulgt af 3 tal.

Hastighed

 • Knallert 30: Knallert 30 må højst køre 30 km/t.
 • Knallert 45: Knallert 45 må højst køre 45 km/t.​

Vejkørsel

 • Knallert 30: ​Knallert 30 må ikke køre på vejen, hvis ​der er en cykelsti.
 • Knallert 45: Knallert 45 skal køre på vejen og aldrig på cykelstien.

Betegnelser

 • Knallert 30: Knallert 30​, Lille knallert og Almindelig knallert
 • Knallert 45: Knallert 45, Stor knallert og EU-knallert​​

Du kan nemt få både en knallert 30 forsikring eller knallert 45 forsikring hos os - enten ved selv at købe den i vores webshop eller ved at kontakte os pr. telefon.

Beregn din knallert 30 forsikring eller knallert 45 forsikring her: Beregn knallertforsikring​


Hvordan er knallertforsikringens selvrisiko?

Hvis du har en ansvarsforsikring til knallert hos os, har du den samme lave selvrisiko, nemlig 0 kroner. Hvis du har den mere dækkende knallertforsikring, kaskoforsikringen, hos os, får du en fast selvrisiko på 1.000 kroner.

Når du køber en knallertforsikring med kaskodækning, får du desuden en retshjælpsforsikring med i købet – her er selvrisikoen 10 % af de samlede omkostninger, dog minimum 2.500 kroner.


Kan jeg forsikre min veteran knallert hos jer?

Du kan sagtens få en ansvarsforsikring til din veteran knallert hos os, men desværre tilbyder vi ikke kaskoforsikringer til veteran knallerter.

Dette skyldes, at gamle knallerter er mere upålidelige end nye knallerter, og risikoen for skader er større ved veteran knallerter – derudover er veteran knallerter dyre - og i visse tilfælde umulige - at reparere, enten fordi reservedelene ikke længere produceres eller fordi de er svære at skaffe.​​​​​​​

Vilkår, købsvilkår og produktinfo

Vilkår for forsikringen

Vi henviser til de gældende vilkår for knallertforsikringen:

Købsvilkår

Her finder du vores købsvilkår: 

Information ved køb af forsikring

Produktinfo

Læs mere om forsikringen i vores dokument med oplysninger om forsikringsproduktet: 

Produktinfo om knallertforsikring

SAML DINE FORSIKRINGER

Få op til 15 % rabat
 1. Privat
 2. Forsikringer
 3. Knallertforsikring