Forsikringsselskaber i Danmark

Styr på forsikringerne? Ellers kan du få det her!

Se vores forsikringer

Ifølge Den Danske Ordbog betyder ordet "forsikringsselskab": en "erhvervsvirksomhed der sælger forsikringer og udbetaler erstatning" – og det er helt grundlæggende, hvad forsikringsselskaber er, og hvad forsikringsselskaber laver.

Ordet "forsikring" defineres som en "aftale hvorved nogen, typisk et forsikringsselskab, forpligter sig til at yde erstatning ved skader eller ulykker, der rammer aftalens anden part, mod at denne betaler et beløb (præmie), fx en gang om året".

Forsikringsselskaber og forsikringer hænger altså uadskilleligt sammen, selv i orddefinitionerne.

De billigste forsikringsselskaber

Det varierer fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, hvor lave priser, samt hvilke dækninger, de kan tilbyde.

Forsikringsselskabers kerneprodukter

Oftest kommer det an på forsikringsselskabets fokus. Hvert enkelt forsikringsselskab har visse kerneprodukter, som selskabet selv fokuserer meget på både i forhold til dækning og fordelagtige priser - og det er her, man kan finde de billigste forsikringer.

Kundetyper og behov

Derudover afhænger den enkelte forsikrings pris ofte af den specifikke kunde, og hvilken type forsikring denne kunde ønsker at købe hos et forsikringsselskab.

Hvis du har behov for en særligt omfattende dækning, bliver dine forsikringer dyrere, end hvis du blot valgte forsikringsselskabernes mest basale dækninger.

Dine ønsker til forsikringsselskabet

Hvorvidt et forsikringsselskab er billigt, afhænger altså ikke mindst af dig selv, dine krav samt ønsker til forsikringen og forsikringsselskabet.

Derudover tilbyder mange forsikringsselskaber, If inklusiv, rabat på flere af dine forsikringer, hvis du samler dem – på denne måde bliver dine forsikringer billigere, uden at du skal gå på kompromis med dækningen.

Saml dine forsikringer og få op til 15 % rabat!

Facts om forsikringsselskaber og deres arbejder

Vi har samlet 2 eksempler på, hvad forsikringsselskaber laver, og hvordan de arbejder:

1. Antal skadesanmeldelser på motorkøretøjer

I første kvartal af 2015 blev der anmeldt i alt 158.333 skader på motorkøretøjer til danske forsikringsselskaber, hvilket svarer til, at danske forsikringsselskaber modtog 1.759 skadesanmeldelser om dagen – alene vedrørende forsikringer til motorkøretøjer.

Langt størstedelen af disse anmeldelser omhandlede skader på biler, og det er især i forbindelse med bilskader, at forsikringsselskaberne udbetaler mange penge i erstatning.

I første kvartal af 2015 udbetalte forsikringsselskaberne i Danmark hele 661 mio. kroner til ansvarsskader på bil, hvilket er 87 % af det samlede udbetalte beløb til ansvarsskader på motorkøretøjer i det hele taget.

Forsikring Ansvarsskader 1. kvartal af 2015​ Kaskoskader 1. kvartal af 2015​
Bil
31.604 113.174
Motorcykel
107 254
Knallert
160 46
Øvrige motorkøretøjer
4.427 8.562
I alt
36.297 122.036

2. Stor stigning i antallet af sundhedsforsikringer

I 2015 havde 1.813.215 mennesker en sundhedsforsikring hos et forsikringsselskab - de fleste gennem deres arbejde. Dette er en stigning på knap 2 % i forhold til året før.

Men hvis man blot kigger tilbage på tallene fra 2003, hvor kun 228.719 havde en sundhedsforsikring hos et forsikringsselskab, er stigningen på svimlende 693 %.

År
2011 2012
2013 2014 2015
Antal forsikrede
1.340.890 1.511.514 1.614.181 1.783.695 1.813.215

Kilde: Forsikring & Pension

Disse forsikringer skal du have

En del af de forsikringer, forsikringsselskaberne tilbyder, er lovpligtige. Det betyder, at du skal have dem, hvis du har produktet, der passer til.

Især ansvarsforsikringer til køretøjer og dyr er ofte lovpligtige, men der er også visse forsikringer, der tit bliver forlangt, at du ejer, hvis du låner penge af banker, finansieringsselskaber eller realkreditinstitutter.

Oversigt over lovpligtige og ofte påkrævede forsikringer

 • Ansvarsforsikring til hunden
 • Ansvarsforsikring til hesten – typisk dækket via din private ansvarsforsikring
 • Ansvarsforsikring til bilen
 • Ansvarsforsikring til motorcyklen
 • Ansvarsforsikring til scooteren
 • Ansvarsforsikring til knallerten
 • Kaskoforsikring til dit motorkøretøj, hvis du har lånt penge til finansieringen
 • Brandforsikring til din ejerbolig, hvis du har lån i huset

Lovpligtige forsikringer skal typisk sikre, at du kan betale erstatningen, hvis du påfører andre eller andres ting skade. De er også med til at sikre, at du kan betale dit lån tilbage, hvis fx din belånte bil bliver totalskadet eller stjålet.

Disse forsikringer kan du selv tilvælge

Hvis du vil sikre dig selv og dine egne ting, kan du se på, hvilke af forsikringsselskabernes øvrige udbud, du kan supplere de lovpligtige forsikringer med. Udvalget af forsikringer varierer fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, men det overordnede udvalg ser således ud:

 • Privat ansvarsforsikring
 • Indboforsikring til huset eller lejligheden
 • Indboforsikring til fritidshus
 • Husforsikring
 • Forsikring til båden, campingvognen og traileren
 • Kaskoforsikring til motorkøretøj
 • Vejhjælpsdækning til motorkøretøj
 • Tilbageleveringsforsikring ved leasing
 • Ulykkesforsikring til voksne og børn
 • Helbreds, sygdoms- eller sundhedsforsikring til voksne og børn
 • Livs- og pensionsforsikring
 • Arbejdsløshedsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Ejerskifteforsikring

Hvis du gerne vil have et godt tilbud på en forsikring, er du velkommen til at ringe til os eller selv beregne din pris i vores webshop.

Det er fx hurtigt og let at beregne din pris på vores bilforsikring

Senest opdateret den 3. marts 2017.