Gudrun, 71 år, bokser

Som nybagt pensionist begyndte Gudrun at bokse. Med i købet fik hun en hel gruppe nye venner.

"Da jeg gik på pension, mærkede jeg et ophobet behov for at gøre nogle ting", fortæller Gudrun. "Jeg havde arbejdet som børnehavepædagog de seneste 25 år, hvoraf de sidste år var med flygtninge. Jeg trivedes utroligt godt, men mod slutningen havde jeg ikke rigtigt den samme energi længere.

Da jeg gik på pension som 66-årig, følte jeg stærkt, at jeg ville studere og gøre alt det, jeg ikke havde nået før. Så jeg hoppede på en masse kurser på Senioruniversitetet: Filosofi, idéhistorie og astronomi. Det var fantastisk sjovt!


Og ind kom boksningen

En dag gik jeg forbi en bokseklub og blev straks meget inspireret. Jeg ringede til bokseforbundet, og de fortalte mig om et nystartet hold for pensionister. I begyndelsen var vi en gruppe på 12 personer, både kvinder og mænd, som trænede sammen. Men rygtet spredtes hurtigt, og i dag er vi næsten 40.

Jeg træner to pas på to timer om ugen. Der er meget fysisk træning og mange balanceøvelser og frem for alt koordinationstræning og taktik. Boksning er lidt som skak. Man skal hele tiden tænke på næste træk.

Jeg havde meget svært ved at komme til at svede, når jeg lavede gymnastik og sådan noget, men når jeg bokser, bliver jeg så svedig, at håret klæber. Jeg troede ikke, at jeg havde nogen aggressioner, men jeg tog tydeligvis fejl. Det er virkeligt sjovt at slå på sække og få det hele ud!


Sammenholdet er vigtigt!

En dejlig ting ved boksningen er sammenholdet med gruppen. Vi plejer altid at drikke kaffe sammen efter træningen – vi har vores stamsted nær bokseklubben. Det er fantastisk, at jeg har lært disse mennesker at kende. Vi har det så sjovt sammen!

Et højdepunkt for holdet var, da vi i efteråret tog til USA for at træne på den legendariske bokseklub Gleason's i Brooklyn, hvor mange berømtheder har trænet.

Ifm. pensionistlivet har jeg tænkt meget over, hvor vigtigt det er at have venner. Ud over alle de gamle venner har jeg via boksningen nu pludselig fået en strøm af nye mennesker i mit liv. Det er utrolig værdifuldt."

 not convey semantic meaning. If you need to italicise text, use the emphasis tag instead. However, italics should be used  show full description

Mød nybegynderen Gudrun.

Har du de rette forsikringer som nybegynder?

Der er mange ting at holde styr på som nybegynder, og forsikringer er næppe den sjoveste del at bruge tid på.

Dog kan det blive rigtig dyrt at springe denne del over. Vi vil derfor gerne hjælpe dig med at sikre, at du er godt dækket, uanset om du fortsat arbejder, er pensionist eller udlever din nybegynderdrøm.

Bestil forsikringstjek - så sikrer vi sammen, at du er ordentligt forsikret.

Du er også velkommen til selv at købe dine forsikringer online i vores webshop.