Susanne, 68 år, landmand

Efter et arbejdsliv som sygeplejerske har Susanne realiseret et drømmeprojekt og opbygget en biodynamisk gård. ”Jeg har altid været søgende”, fortæller Susanne.

"Da jeg var ung, ville jeg arbejde med noget meningsfuldt, så jeg uddannede mig til sygeplejerske og videreuddannede mig derefter inden for psykiatri og behandling af unge.

I starten af 70'erne gik jeg på barrikaderne som radikal og miljøforkæmper og ville forandre verden.
Der var for meget snak og for lidt handling. Derefter kom jeg i kontakt med antroposofien, som satte en masse ting på plads for mig.

Jeg blev stadig mere kritisk over for stordrift, og min interesse for miljøet og mit engagement i biodynamisk dyrkning blev endnu større. Jeg følte stærkt, at jeg ville yde mit bidrag på en eller anden måde.

Flere år senere ifm. jeg arvede, besluttede jeg mig for at købe noget jord og starte et biodynamisk landbrug. I 2011 købte jeg 200 hektar jord. Som en gave fra oven, blev jeg kontaktet af et vidunderligt ungt par, der ønskede at drive projektet, og vi gik straks i gang.

To og et halvt år senere var der bygget en miljøvenlig hølade, en kostald og et mejeri. I dag er det helt biodynamisk og selvforsynende.

Jeg oplever, at det er fint at blive ældre. Det føles som om, at jeg har fundet et slags indre kompas, som jeg stoler på. Det er fantastisk at finde sin opgave i livet og have den glæde at udføre den."

Mød landmanden Susanne.

Har du de rette forsikringer som nybegynder?

Der er mange ting at holde styr på som nybegynder, og forsikringer er næppe den sjoveste del at bruge tid på.

Dog kan det blive rigtig dyrt at springe denne del over. Vi vil derfor gerne hjælpe dig med at sikre, at du er godt dækket, uanset om du fortsat arbejder, er pensionist eller udlever din nybegynderdrøm.

Bestil forsikringstjek - så sikrer vi sammen, at du er ordentligt forsikret.

Du er også velkommen til selv at købe dine forsikringer online i vores webshop.