Til dig, der vil være social, engageret og aktiv

Nu har du chancen for at gøre dét, du hidtil kun har turdet drømme om. Eller prøve noget, som du slet ikke havde tænkt på at gøre. Hvis du har brug for lidt inspiration og idéer, håber vi, at du finder det her.

Bliv frivillig

Hvis du synes, at det blev for stille og tomt, da du holdt op med at arbejde, og hvis du gerne vil gøre en indsats, kan du prøve at arbejde som frivillig.

Der er altid plads til mennesker, der frivilligt stiller op og hjælper andre med forskellige ting. Du kan kontakte menigheder, Røde Kors, genbrugsforretninger eller andre organisationer for at høre, hvad de mangler hjælp til. Du kan også starte din egen frivillige forening.

Frivilligjob.dk

Bliv frivillig – Røde Kors


Læs bøger i en gruppe

Start en bogklub! Saml et hold venner, der mødes regelmæssigt for at ses og diskutere de seneste bøger, I har læst. Det er en hyggelig måde at få inspiration til at læse andet end det, man plejer.

Hvis du hellere vil se film, kan du jo arrangere filmaftener. Se en film sammen, og diskuter den efterfølgende over en bid brød og lidt godt til ganen.

Der er brug for dit engagement!

Dans dig lykkelig

At danse er en vidunderlig måde at bevæge sig på og samtidig have det sjovt.

Der er mange former for dansemusik, og det er kun din smag, der sætter grænserne.


Syng igennem!

Der er flere undersøgelser, der viser, at mennesker, der synger i kor, trives rigtig godt. Sangen og fællesskabet er godt for vores velbefindende og holder os friske. Der er mange kor i Danmark, og det et let at finde et kor at synge i.

Sang og dans gør os glade.

Spil golf

Golf er en dejlig sport uanset alder. Du kommer ud i naturen i forskelligt vejr og møder mange skønne mennesker. Hvis du ikke vil konkurrere, er der andre sjove aktiviteter som eksempelvis golfrejser både i og uden for Danmark.

Læs mere hos Dansk Golf Union


Oplev naturen

Kom ud i det fri og oplev naturen på alle årstider. Med et par gode stave, kan du gå stavgang i skoven og bruge alle sanser; lytte til fuglenes sang, dufte fyrrenålene og se solen glimte igennem trækronerne.

Du kan også arbejde på konditionen ved at tage rulleskiene på – i Danmark findes masser af gode skov- og markstier, du kan løbe på. Uanset hvad du har lyst til, kan Visit Danmark inspirere dig til en række fantastiske aktiviteter.

Læs mere på Visit Danmarks hjemmeside

Op på sadlen eller ud på vejen

Cykling og løb har fået et opsving, og der er flere og flere, der uanset alder både cykler og løber en tur.

Ønsker du ikke at cykle eller løbe alene, er der mange muligheder for at finde andre, der kan gøre dig selskab.

Find en cykelklub