Jeg rejser på ferie

Få tips til hvilke papirer du skal medbringe, hvordan du forbereder en lang rejse og meget andet.

Husk rejseforsikring

Vi danskere går rigtig meget op i at rejse, og vi bruger ofte mange penge og tid på at planlægge vores ferier. Det er dog ikke alle rejser, som går efter planen, og slet ikke, hvis ikke du har rejseforsikringen i orden.


Husk disse ting, før du rejser på ferie

Selvom du er ved at gå til at spænding, når du skal ud at rejse, er det vigtigt også at fokusere på de mere praktiske ting ved rejsen.

Du skal huske at pakke de rigtige ting, du skal have styr på vacciner, medicin og rejseforsikringen, og i det hele taget være forberedt på lidt af hvert.

Der er visse ting, som er vigtigere at huske end andre:

Pak det essentielle i håndbagagen, når du rejser på ferie

Der er forskellige måder, hvorpå du kan mindske muligheden for problemer, når du rejser på ferie. Én af måderne er, at have de vigtigste ting i håndbagagen.

Så bliver du ikke lige så generet, hvis din indtjekkede kuffert ikke når frem til tiden.

Ting, der bør pakkes i håndbagagen:

 • Al din medicin, så du har til hele opholdet (og gerne til et par uger ekstra, bare for tilfældets skyld).

 • Hus- og bilnøgler, så du ikke risikerer at blive låst ude, når du kommer hjem fra din rejse.

 • Elektronisk udstyr såsom tablets, mobiltelefoner og computere inklusiv opladere.

 • Værdigenstande såsom smykker, ure, penge og lignende.

  Vær opmærksom på, at værdigenstande og elektronisk udstyr ikke normalt erstattes af rejseforsikringen, hvis de bliver skadet eller forsvinder fra indtjekket bagage.

 • Rejser du for at deltage i et bryllup, dåb eller lignende, er det en god idé at pakke gaver og festtøj i håndbagagen.

  Så behøver du ikke lede efter flot tøj i sidste øjeblik, hvis din kuffert ikke dukker op til tiden.

 • Forbered dig grundigt på flyveturen, så den bliver så behagelig som muligt. Medbring tyggegummi, tykke sokker og underholdningsmateriale, og sørg for at bevæge dig og drikke masser af vand.

  En næsespray er også en god idé, hvis du har tendens til at blive kold og forkølet på flyrejser.

Hav dine papirer ved hånden

Der er visse papirer, som det er vigtigt at have ved hånden, når du rejser på ferie:

Artiklen fortsættes nedenfor

Tips til længere rejser

Om du så rejser som ung backpacker i dit sabbatår eller tager dine børnebørn med på en længere rejse, er det vigtigt at være klar over forskellene på korte og lange rejser.

De nedenstående råd kan naturligvis bruges ift. alle typer rejser, men er især vigtige ved længere rejser:

 • Husk at tilmelde dig Udenrigsministeriets Danskerliste, hvis du er på en lang rejse i ét eller få lande. Så vil du få besked, hvis situationen i landet ændrer sig.

  Registrer dig hos Udenrigsministeriet

 • Pak ikke mere end du selv kan bære eller transportere. Har du mere end 1 stk. håndbagage og 1 stk. kuffert eller rygsæk, vil mængden af bagage forsinke dig, især hvis du er til fods.

 • Medbring altid medicin og en førstehjælpskasse, så sygdom, skrammer og sår kan behandles med det samme.

 • Hav altid håndsprit, spritservietter og lommetørklæder på dig, så du kan rengøre hænder, ansigter og lignende, både før og efter du har spist eller været på toilettet.

 • Det er en god idé at lære rejselandets sprog før afrejse, fx hvordan du siger "hej", "ja", "nej" og lignede udtryk. Hav gerne en rejseparlør eller smartphone med en oversættelses-app ved hånden.

 • Medbring tøj til alle typer vejr, fx lange bukser og langærmede trøjer, også selvom du rejser til et varmt sted. Måske bliver det koldt om natten eller måske skal du beskytte skoldet hud mod den skarpe sol.

 • Når du rejser på ferie, så medbring kun tøj som er nemt at skylle op og som tørrer hurtigt. Brug gerne mørke bukser og shorts, da pletter ikke ses lige så tydeligt som på lyst tøj.

 • Husk at have styr på din rejseforsikring. Hvor vores Rejse og Rejse Plus dækker rejser på op til 30 dage, dækker Rejse Super helt op til 60 dages sammenhængende rejse.

Læs om vores rejseforsikringer

Pas på dig selv på ferien

Der er mange måder hvorpå du kan passe på dig selv på ferien, så risikoen for sygdomme og skader mindskes.


Sådan undgår du sygdomme på ferien

Mht. sygdomme, skal du fx tænke nøje over, hvad du drikker og spiser, især hvis du besøger et meget varmt land.

Pas især på med at spise mad, der har ligget fremme længe, eller drikke vand og is, hvor du ikke ved, hvor vandet kommer fra.

Andre lande har andre bakterier, end vi er vant til herhjemme, og selvom de lokale ikke bliver syge af dem, kan du godt blive det.


Sådan undgår du ulykker på ferien

Mht. skader, er der mange måder hvorpå du kan passe på dig selv på rejsen. Lejer du fx en motorcykel eller cykel, skal du sørge for at køre med hjelm. Bevæger du dig i trafikken, skal du se dig rigtig godt for, og hellere være overforsigtig end uforsigtig.

Når man er på ferie, begiver man sig gerne ud på nogle eventyr, som man ikke nødvendigvis har mulighed for herhjemme, fx dykning, rafting og bjergbestigning.

Derudover er sikkerheden også ofte mindre end i Danmark, og du bør derfor tjekke både dine forsikringer og sikkerhedsudstyr grundigt, før du dyrker farlig sport.

Læs om vores ulykkesforsikringer her

Du skal også helst undgå de mere usikre dele af byen, du besøger, især hvis området er kendt for overfald af turister.

Pas godt på dig selv på rejsen.

Ikke alle sygehuse er lige sikre

Bliver du syg eller skadet, mens du er ude at rejse, kan du risikere at komme på hospitalet og betale så meget for din behandling, at det efterfølgende vil ødelægge din økonomi.

I nogle lande findes der endda hospitaler og sygehuse, som er decideret usikre, og det er derfor vigtigt at undersøge, hvilke steder du bør holde dig fra, før eller mens du rejser.

Med en god rejseforsikring får du ikke bare hjælp til at betale hospitalsregningerne, du får også vejledning ift. hvilke hospitaler du bør besøge, og hvilke du bør undgå på din ferie.

Hos os får du adgang til en dansk, døgnbemandet vagtcentral, som sidder klar til at hjælpe dig, hvis du bliver syg på rejsen.

Læs mere om vores rejseforsikring


Køb din rejseforsikring online

Du kan altid beregne og købe din rejseforsikring i vores webshop. Du tilpasser den selv til netop dine behov, og har du nogen spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

God rejse!

Senest opdateret den 16. maj 2018.