Pas godt på dit barn med en børneulykkesforsikring

Har du styr på børneforsikringen?

Hvis ikke, så kan du beregne din pris på 30 sek! 

Beregn din pris

Husk forsikringen til dit barn

Ifølge tal fra Børneulykkesfonden, besøger ca. 175.000 børn under 15 år hvert år landets skadestuer som følge af en ulykke. Det er over 470 børn om dagen, som kommer så slemt til skade, at de må have professionel hjælp.

Det er svært helt at undgå ulykker, men man kan sørge for at passe godt på sig selv og sine børn, fx ved at bruge cykelhjelm under cyklingen, at holde kogende vand og skarpe ting uden for rækkevidde og at have den rette børneulykkesforsikring.

Med en børneulykkesforsikring er dit barn godt dækket, både derhjemme, i institutionen og på besøg hos andre – husk, at det er op til dig som forælder, at forsikre dit barn, også i børnehaven, og skolen.


Derfor skal dit barn som minimum have en børneulykkesforsikring

Siden den 1. januar 2012 har det ikke længere været muligt for landets kommuner at betale for børneulykkesforsikringer i daginstitutioner, skoler osv.

I stedet er det barnets private børneulykkesforsikring, der dækker, også når barnet er i skole eller institution – og det er op til dig som forælder at købe den private børneulykkesforsikring.

Det kan blive en dyr affære, hvis barnet ikke har en børneulykkesforsikring, og uheldet er ude.

Piger holder taktikmøde til fodbod
Pas godt på dit barn med en forsikring mod ulykker og sygdom.

Men inden du køber en traditionel børneulykkesforsikring, så overvej, om ikke det er en børneforsikring med både ulykke- og sygdomsdækning, der skal til.

Beregn din pris

Vil du have mere end en børneulykkesforsikring?

Ifølge en undersøgelse vi foretog i 2022 i samarbejde med YouGov, troede hele 54 % af de danske forældre med hjemmeboende børn, at deres børn var dækkede ved varige mén som følge af sygdom, hvis bare de havde en børneulykkesforsikring.

Hver 3. forælder var desuden af den overbevisning, at børneulykkesforsikringen ville dække, hvis deres barn blev alvorligt syg og måtte indlægges.

Dette er ikke tilfældet.

For at få dækning ved sygdom, skal du have vores Børneforsikring eller Børneforsikring Super. Med en børneforsikring er dit barn sikret mod både ulykke og sygdom i én forsikring, mens en børneulykkesforsikring kun dækker ved ulykker.

Forsikringer til børn Børneforsikring Super Børneforsikring Børneulykkes-forsikring

Ulykke

Inkluderet Inkluderet Inkluderet

Sygdom

Inkluderet Inkluderet Ikke inkluderet

Nedsat erhvervsevne

Inkluderet Ikke inkluderet Ikke inkluderet

Få dækning ved både ulykke og sygdom

Opgraderer du dit barns børneulykkesforsikring til en børneforsikring eller Børneforsikring Super, får dit barn ret til erstatning ved en méngrad på mindst 5 % ved både sygdom og ulykke.

Derudover dækker børneforsikringerne bl.a.:

  • Et engangsbeløb på 100.000 kroner som økonomisk førstehjælp ved visse sygdomme, fx kræft, diabetes 1 eller hjernehindebetændelse.
  • Hospitalskompensation i form af 300 kroner om dagen, hvis dit barn er indlagt i mindst 8 sammenhængende dage. Så kan du være hos dit syge barn, uden at skulle spekulere på udgiften til dine måltider og overnatninger.
  • Børneulykkesforsikringen dækker kiropraktor, fysioterapeut, tandlæge eller anden behandler efter en ulykke.

Hvor vores børneforsikring og Børneforsikring Super dækker ved både ulykke og sygdom, dækker en børneulykkesforsikring kun ved ulykker. 

Artiklen fortsætter nedenfor

Pengene til en børneforsikring er godt givet ud

Bliver dit barn alvorligt syg, og står du uden en børneforsikring, kan du som forælder risikere at stå med dobbelte bekymringer. Dels er du selvfølgelig bekymret for dit barn, men oven i det, får du måske også pengebekymringer.

Forældre får nemlig ikke dækket de udgifter, der er relateret til deres barns sygdom, hverken med en børneulykkesforsikring eller via det offentlige.

Har du i stedet vores Børneforsikring, får du mulighed for hospitalskompensation i form af 300 kroner om dagen, hvis dit barn er indlagt i mindst 8 dage i træk.

Der er altså flere gode grunde til at investere i en Børneforsikring eller Børneforsikring Super, hvis du vil sikre dine børn og din familie bedst muligt.

Beregn forsikring til børn

Køb en børneulykkesforsikring eller børneforsikring i dag

Du kan købe en forsikring til dit barn hos os, allerede fra barnet er 0 måneder, og frem til barnet fylder 16 år – herefter dækker forsikringen til barnet fylder 25 år.

Du kan hurtigt og nemt købe enten en børneulykkesforsikring, Børneforsikring eller Børneforsikring Super i vores webshop.

Læs mere om vores børneforsikring – eller kontakt os, hvis du har spørgsmål.

Børneforsikringer er stadig relativt ukendte i Danmark

Mens børneulykkesforsikringer efterhånden er et velkendt fænomen i Danmark med over 40 års eksistens, har danskerne kun haft mulighed for at købe de nyere og mere moderne børneforsikringer fra omkring år 2010.

Til sammenligning har børneforsikringer været tilgængelige i Finland siden midten af 1980'erne, siden 1990 i Norge og siden 1970'erne i Sverige.

Børneforsikringer er altså stadig et relativt nyt område for danskerne, og vi forveksler derfor stadig ofte børneulykkesforsikringer med børneforsikringer.

Denne misforståelse kan desværre blive dyr, hvis skaden pludselig sker, og man står uden hverken opsparing eller forsikring.

Beregn pris på en forsikring til dit barn

Senest opdateret den 3. marts 2023.