Flytning og forsikring

Der er specielt 2 typer forsikring, som du skal overveje, når du flytter: Indboforsikring og husforsikring.

Køb indboforsikring Køb husforsikring

Indboforsikringen anbefaler vi, at du altid har, uanset om du bor til leje, har købt hus eller noget helt tredje. Derimod kan det variere, hvorvidt du har brug for en husforsikring.


Boligtypen påvirker, hvilke forsikringer du bør have

Lejer du eller bor i fremleje? Hvis du lejer dit hus eller lejlighed, skal du blot sikre dig, at du har en dækkende indboforsikring.

Ansvaret for at sikre den lejlighed eller hus, du bor i, ligger på ejeren af ejendommen, ikke på dem, der lejer eller fremlejer det.

Hvis du selv ejer din bolig, er det anderledes. Har du købt hus, skal du huske også at have en husforsikring, mens bygningen ved ejerlejligheder og andel dækkes af ejer- eller andelsforeningen. Tjek derfor, hvordan foreningen er forsikret, inden du køber.


Mange glemmer at flytte forsikringen med

Når du flytter, er der en million ting, du skal holde styr på. Men husk også at flytte indboforsikringen - det er nøglen til en sikker start i det nye hjem.

Hver aften er der tusindvis af boligejere, der lægger hovedet på puden, uden at have tegnet en indboforsikring. Det betyder, at de ingen dækning har, hvis uheldet skulle være ude, og de mister deres ejendele ved fx tyveri eller brand.

Et fællestræk for mange er, at de enten har en forkert dækning eller ingen dækning, efter de er flyttet. Specielt unge mennesker der flytter hjemmefra for første gang, glemmer at få en indboforsikring, der passer til deres nye hjem.

Andre forsikringer kan også være påvirket af adresseskiftet. Er du forsikret hos os, kan du nedenfor læse, hvordan dine forsikringer påvirkes af flytning: Flytning og forsikring


Sådan sikrer du, at dine ejendele dækkes, når du flytter

Hvis du allerede har en indboforsikring hos os og skal flytte, behøver du ikke anmelde den nye adresse til os. Vi får automatisk oplyst din nye adresse, når den registreres i Folkeregisteret. Dog er det en god ide at kontakte os i forbindelse med flytningen, da der er flere ting, der kan påvirke prisen og dit dækningsbehov.

Ting, der påvirker din indboforsikring:

  • Størrelsen på dit nye hjem – er det et større eller mindre sted ift. din tidligere bopæl?

  • Flytter børnene med, eller er der andre ændringer i antal mennesker på den nye bopæl? Hvis børnene flytter hjemmefra, er det også en god ide at sikre, at de er dækket af deres egen indboforsikring i deres nye hjem.

  • Flytter du sammen med din kæreste eller en ven, der også har en indboforsikring, er det en god ide at snakke om, hvem af jer der skal beholde forsikringen, og hvordan den samlede indboforsikring skal dække alle jeres ting i hjemmet.

Ved at kontakte os, sikrer du, at vi modtager de ændrede oplysninger, der er behov for, så at du får den rigtige forsikringsdækning i dit nye hjem.

Bestil telefonisk forsikringstjek her


Få den rigtige dækning på din indboforsikring

Forsikringer er en vigtig del af flytningen.

Har du svært ved at gennemskue hvilken dækning, der passer til dit behov, kan du bruge vores online forsikringsberegner. 

Når du udfylder felterne i beregneren med dit CPR-nummer og information om din bolig, får du hurtigt en uforpligtende og personlig pris på indboforsikringen.

Beregningen tager et minut, og du binder dig ikke til noget.

Husk indboforsikringen under flytningen.

Hvordan er du dækket på flyttedagen?

At flytte indebærer en temmelig stor forandring. Du får nyt hjem, nye naboer og skal måske lære et nyt helt område eller en ny by at kende. Der kan være mange bekymringer og ting at huske.

Sørg for at sætte dig ind i, hvordan dine ting er forsikret under flytningen. Er det fx din indboforsikring, der dækker, hvis flyttemændene ødelægger noget?


Sådan dækker vi under flytningen

I forbindelse med flytningen vil din indboforsikring dække både det nye og det gamle hjem i 3 måned fra flyttedatoen. Hvis du efter denne periode stadig har to hjem, skal du have en udvidet indboforsikring, eller en forsikring for hver enkelt af de to adresser.

Hvis du har Indbo Super hos os, har du automatisk Flyttedækning som en del af indboforsikringen. Det betyder, at selvom noget går i stykker under din private transport mellem det gamle og nye hjem, dækker vi skaderne.

Læs mere om indboforsikring


Sådan dækker flyttefirmaet under flytningen

Det er flyttefirmaets forsikring, der skal dække, hvis noget går i stykker, mens det er overladt til dem. Det er dog ikke alle flyttefirmaer, der sikrer deres kunder på denne måde, så tjek gerne om dine flyttemænd er forsikrede, før du overlader dit indbo til dem.

Få tips til hvordan du vælger flyttefirma.

Sådan påvirker flytningen dine forsikringer

Hvorvidt og hvordan din flytning påvirker dine forsikringer, kan du finde ud af her:

Når du flytter, kan prisen på din bilforsikring ændre sig.

  • Anbefalet: Hvis du selv kontakter os og giver besked om din nye adresse, får du din nye pris og opdaterede police med det samme.

  • Hvis du ikke selv gør os opmærksom på flytningen, får vi besked via CPR-registret. Herefter vil din pris ændre sig ved hovedforfald. Du kan se din nye pris på din betalingsoversigt eller på dit girokort ca. 14 dage før ændringsdatoen.

Hvis dit kilometerforbrug ændrer sig i forbindelse med din flytning, beder vi dig venligst kontakte os på 70121212, så vi kan hjælpe dig med at tilpasse din bilforsikring.  

Flytning har ingen indvirkning på børne- eller børneulykkesforsikringen.

Hvis du skifter havn i forbindelse med flytningen, kan den nye havns klassificering havde indflydelse på forsikringsdækningen på din bådforsikring.

Afhængig af om det er en A-, B-, C- eller D-havn, er der forskellige regler med hensyn til at henligge i vandet året rundt.

Hvis båden fx flyttes til en A-havn, dækkes det hvis båden henligger i vandet hele året, samt sejlads hele året. Hvis flytningen i stedet går til en B-havn, betyder det, at båden må henligge i vandet i perioden 1/4 - 15/11. Uden for denne periode dækker bådforsikringen ikke, hvis båden ligger i vandet.

Flytning har ingen indvirkning på campingvognsforsikringen.

If tilbyder desværre ikke ejerskifteforsikringer i øjeblikket.

Flytning har ingen indvirkning på hundeforsikringen.

Når du sælger og flytter fra dit hus, bliver din nuværende husforsikring opsagt, også selvom du flytter ind i et nyt hus. En husforsikring kan ikke overføres fra det ene hus til det andet, og derfor oprettes der en helt ny husforsikring til hvert enkelt hus.

Prisen på den nye husforsikring beregnes bl.a. på baggrund af husets adresse, og du kan derfor få en anden pris end på den gamle husforsikring. Prisændringen vil desuden slå igennem med det samme, når du får den første opkrævning.

Ved flytning er det især din indboforsikring, der påvirkes, og her kan prisen enten stige eller falde.

Hvis du har købt din indboforsikring hos os efter den 11. oktober 2015, vil du umiddelbart efter din flytning modtage et brev fra os, hvor du gøres opmærksom på ændringen. Hvis prisen på din indboforsikring ændres, vil denne slå igennem med det samme på din næste regning.

Hvis du har købt din indboforsikring hos os før den 11. oktober 2015, og dermed har en familieforsikring, vil både vilkårene og prisen på din indboforsikring fortsætte som før, medmindre du aktivt gør os opmærksomme på din flytning.

Det er muligt at købe en særlig flyttedækning som tilvalg til indboforsikringen. Den dækker, hvis I selv forestår flytningen og noget går i stykker under undervejs.

Flytning har ingen indvirkning på knallertforsikringen.

Flytning har ingen indvirkning på livsforsikringen.

Ved flytning kan prisen på din MC forsikring ændre sig.

Der er 2 måder hvorpå vi kan information om din flytning:

  • Anbefalet: Hvis du selv henvender dig til os med den nye adresse, kan du få den nye pris og nye police med det samme.

  • Hvis ikke du selv gør os opmærksom på flytningen, vil vi alligevel få det at vide af CPR-registret, hvorefter din pris vil ændre sig ved hovedforfald. Du finder den nye pris på din betalingsoversigt eller girokort ca. 14 dage før ændringsdatoen.

Flytning har ingen indvirkning på rejseforsikringen.

Flytning af din primære bolig har ingen indvirkning på sommerhusforsikringen. Hvis du derimod sælger dit nuværende sommerhus og derefter køber et nyt, vil din oprindelige sommerhusforsikring blive opsagt, og der vil blive oprettet en ny forsikring på det nye sommerhus.

Prisen kan variere på den gamle og den nyoprettede sommerhusforsikring, og vil slå igennem ved den første opkrævning på den nye forsikring.

Flytning har ingen indvirkning på trailerforsikringen.

Din ulykkesforsikring flytter automatisk med til din nye adresse, og prisen forbliver den samme. Hvis du er flyttet i forbindelse med nyt erhverv, beder vi dig venligst kontakte os på 70121212, så vi kan opdatere dit erhverv på din ulykkesforsikring. På den måde sikrer vi, at du altid er korrekt forsikret.

Senest opdateret den 5. maj 2017.