JEG FORTSÆTTER PÅ JOBBET

Der er mange fordele ved at fortsætte på jobbet, især ift. økonomi og kammeratskab.

Du behøver ikke holde op med at arbejde, bare fordi du når pensionsalderen. Faktisk har Danmark brug for flere seniorer i arbejde, og jo længere du bliver på arbejdsmarkedet, jo mere kan du spare op til din pensionisttilværelse.

Som udgangspunkt er det muligt både at være pensionist og arbejde, det afhænger blot af din arbejdsgiver. Mens nogle virksomheder har en stålsat pensionsalder, ønsker andre at beholde deres medarbejdere så længe som muligt – også efter de har nået pensionsalderen.


Fordele ved at fortsætte arbejdslivet

Mange seniorer vælger at forsætte på arbejdsmarkedet, også efter de har nået den gældende pensionsalder. Faktisk viser tal fra ATP, at mange forsætter arbejdet i yderligere 10, 20 og 30 år, før de trækker sig tilbage til pensionisttilværelsen.

Så længe du har et godt helbred, gåpåmod og lyst til at arbejde, bør du ikke lade din alder stå dig i vejen. Ifølge Ældre Sagen ønsker 6 ud af 10 mennesker på over 55 år, at fortsætte med at arbejde udover pensionsalderen – så hvis du har lyst til at arbejde, gælder det bare om at blive ved.

Hvis du gerne vil fortsætte på dit nuværende job, kan du starte med at tage en snak med din leder. Sammen kan I forventningsafstemme og gennemgå dine muligheder for at fortsætte på jobbet, fx hvis du ønsker nedsat tid eller andre arbejdsopgaver.


Dit forsikringsbehov afhænger af din jobsituation

Visse forsikringer får du betalt gennem din arbejdsgiver, fx arbejdsskadeforsikringen. Derudover er der flere og flere virksomheder, der desuden sundhedsforsikrer deres medarbejdere.

Selvom man som arbejdende er dækket af en arbejdsskadeforsikring gennem arbejdet, anbefaler vi, at du også har en privat heltidsulykkesforsikring.

Baggrunden for dette er, at arbejdsskadeforsikringens forsikringssum er lavere end den sum, vi normalt anbefaler folk at have. Ønsker du ikke den højere dækning, mens du fortsat arbejder, kan du nøjes med en fritidsulykkesforsikring, der kun dækker i din fritid.

Læs om Ulykkesforsikringer​

Hvis du køber en bil kasko-, indbo- eller husforsikring hos os, bliver du en del af If Fordelsprogram, hvilket giver dig 10-15 % rabat på alle dine og hustandens forsikringer samt 100-500 kroner indsat på en selvrisikoopsparing hvert eneste skadesfrit år!

Læs mere om If Fordelsprogram

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Hvor meget må man tjene som pensionist?

Du må gerne arbejde, selvom du får folkepension, dog skal du være opmærksom på, at din pension påvirkes af dine indtægter. Som folkepensionist har du et bundfradrag på 60.000 kroner om året, således at du kan tjene op til 60.000 kroner, før din pension påvirkes.

Derudover har du som folkepensionist mulighed for årligt at tjene op til 10.700 kroner skattefrit (2017), ved at arbejde for privatpersoner i private hjem. Du behøver ikke få din folkepension udbetalt, du skal blot være berettiget til at modtage pension, for at denne regel gælder.

Alt hvad du tjener over 10.700 kroner beskattes på normal vis, og arbejdet kan fx bestå af børnepasning, madlavning og rengøring, eller andre ting, man normalt udfører i private hjem.

Læs mere her: SKAT.dk


Opsat pension: udskydelse af pensionen

Hvis du gerne vil have en opsat pension eller endnu ikke ønsker at modtage din folkepension, kan du vælge at udskyde udbetalingerne. På denne måde vil du få en højere pension, når du senere ønsker den udbetalt.

En opsat pension er især en god idé, hvis du stadig arbejder og gerne vil vente med pensionsudbetalingerne, til du ikke længere arbejder. Samtidig er arbejdet en forudsætning for, at du kan få opsat pension. For at få opsat folkepension, skal du nemlig dokumentere, at du arbejder mindst 750 timer om året.

Du kan udskyde din folkepension i op til 10 år, og du kan gøre brug af muligheden over 2 omgange. Du kan fx arbejde videre og udskyde din pension, hvorefter du modtager pension i en periode, for så igen at arbejde og udskyde.

Visse private pensioner giver også mulighed for at udskyde pensionsudbetalingerne. Snak med dit pensionsselskab omkring dine muligheder.


Få styr på tiden efter jobbet

Hvis du gerne vil have styr på din pension, er det en god idé at undersøge dine nuværende forhold på pensionsinfo.dk. Hjemmesiden har netop lanceret et nyt værktøj på pensionsmaaler.dk, hvor du kan se virkningerne af at skrue op eller ned for dine pensionsudbetalinger.

Senest opdateret den 6. juni 2017.