Marie, 70 år, ballerina
Jeg gik på pension, da jeg var 66 år. Inden da arbejdede jeg som leder i ældreplejen. Jeg havde en masse målsætninger, da jeg gik på pension: Jeg ville bl.a. prøve at køre på motorcykel, og så ville jeg engagere mig i kommunalpolitik og være lægmand. Så det gjorde jeg.
Mød balletdanseren Marie.

"Den mere langvarige drøm var at begynde til ballet igen. Det var en tanke, jeg havde haft i flere år, men havde gået og udskudt. Jeg dansede klassisk ballet fra jeg var 6 år, til jeg var omkring 15.

Da jeg skulle konfirmeres, ringede præsten til min far og ville have, at jeg skulle vælge mellem at blive konfirmeret og fortsætte med at danse ballet. Han anså vel dans for at være syndigt! Min far syntes, at det var latterligt, så jeg fortsatte med begge dele og lod som ingenting. Men så kom der andre ting i vejen. Man skulle jo ud og more sig og sådan noget.

Drømmen om ballet hang ved, så da jeg gik på pension, meldte jeg mig til et ballethold for seniorer. Vi træner en gang om ugen. De fleste af os har danset som unge, og det er så fantastisk dejligt at se, at de gamle bevægelsesmønstre og positioner stadig sidder der! Dans er en fremragende hobby for os ældre. Det er blide bevægelser, som styrker kroppen og giver en god holdning.

Jeg tror, at det er vigtigt, at man har drømme og mål, når man går på pension, og at man ikke venter med at udleve dem. Jeg kan se, hvor utroligt godt jeg har det med at være i gang og gøre ting, jeg har drømt om, møde mennesker og udsætte mig selv for nye situationer. Det er ikke noget, jeg vil holde op med."

Marie, 70 år - ballerina

Ballet var noget Marie drømte om, men som blev udskudt. Da hun gik på pension tilmeldte hun sig et ballethold.

Læs om Maries drømme

Rolf, 68 år - surfer

Rolf er stadig i iværksætterrollen, nu inden for idrætten er han nybegynder igen – nu med kitesurfing.

Læs om Rolfs interesse

Susanne, 68 år - landmand

"Ifm. jeg arvede, besluttede jeg mig for at købe en grund for at opbygge et biodynamisk jordbrug."

Læs om Susannes liv som landmand

Stefan, 62 år - biavler

Stefan er stadig professionel musiker og komponist. Nu udlever han sin drøm om biavl med hele 120 bikuber.

Læs om Stefans opstart

Gudrun, 71 år - bokser

Som nyudklækket pensionist begyndte Gudrun i en bokseklub. Og så fik hun ovenikøbet en helt ny gruppe venner.

Læs Gudruns historie

Ole, 66 år - snedker

"Møbelsnedkeriet er en drøm, jeg har haft længe. Jeg vil fx lære at snedkerere et smukt møbel."

Læs om Oles snedkerdrømme