Stefan, 62 år, biavler
Stefan er aktiv som musiker og komponist. Nu udlever han sin drøm om at starte biavl. Stefan fortæller, at han har skrevet og spillet musik hele sit liv. Han har været aktiv i forskellige bands og lavet arrangementer til tv-programmer og reklamer.
Mød biavleren Stefan

"Men det er svært at leve af selv at skrive og spille musik. Siden midten af 70'erne har jeg også arbejdet halv tid som musiklærer", fortæller Stefan.

"Tanken om at gøre noget helt andet ved siden af musikken har eksisteret længe, men jeg vidste ikke rigtigt, hvad det skulle være.

En dag i efteråret 2011, da jeg netop havde afsluttet en musiktime, slog det mig pludseligt. Biavl! Jeg ved ikke, hvor netop den idé kom fra, men jeg begyndte at google og besluttede mig straks for det.

Jeg meldte mig til et kursus i biavl for nybegyndere, og ved samme lejlighed så jeg en annonce for en honningslynge hos en biavler her på egnen.

Da jeg ringende til ham vedrørende slyngen, benyttede jeg muligheden til at spørge, om jeg også kunne komme i praktik hos ham. Det kunne jeg. Det anbefales, at man begynder med to eller tre bisamfund, men jeg købte tolv på en gang. Nu har jeg 120 bikuber, så det begynder at være på erhvervsniveau det hele.

Jeg tror, at indstillingen til at blive ældre og gå på pension er ved at ændre sig. Vi er jo ikke lige så gamle ved de 60 som for 30 år siden. Det virker som om, at flere og flere forsøger at udleve deres drømme også senere i livet. For mig vil musikken altid være der på en eller anden måde. Biavlen ligeså. Jeg overvejer at omdøbe min virksomhed til Bibop."

Marie, 70 år - ballerina

Ballet var noget Marie drømte om, men som blev udskudt. Da hun gik på pension tilmeldte hun sig et ballethold.

Læs om Maries drømme

Rolf, 68 år - surfer

Rolf er stadig i iværksætterrollen, nu inden for idrætten er han nybegynder igen – nu med kitesurfing.

Læs om Rolfs interesse

Susanne, 68 år - landmand

"Ifm. jeg arvede, besluttede jeg mig for at købe en grund for at opbygge et biodynamisk jordbrug."

Læs om Susannes liv som landmand

Stefan, 62 år - biavler

Stefan er stadig professionel musiker og komponist. Nu udlever han sin drøm om biavl med hele 120 bikuber.

Læs om Stefans opstart

Gudrun, 71 år - bokser

Som nyudklækket pensionist begyndte Gudrun i en bokseklub. Og så fik hun ovenikøbet en helt ny gruppe venner.

Læs Gudruns historie

Ole, 66 år - snedker

"Møbelsnedkeriet er en drøm, jeg har haft længe. Jeg vil fx lære at snedkerere et smukt møbel."

Læs om Oles snedkerdrømme