Forebyg indbrud på byggepladsen

Indbrud på byggepladser er blevet mere og mere almindelige. Tyvekosterne bliver ofte taget ud af landet og videresolgt af kriminelle bander.

Der findes ingen garanti mod indbrud på byggepladsen, men du kan reducere risikoen for at blive påvirket. Læs mere herunder.

Du kan også tage en snak med os om, hvordan du bedst sikrer ikke bare dit udstyr, men også din omsætning hvis arbejdet må stoppes på grund af tyveri.

Snak med os om forsikring

Hampus Larsson, der er advokat hos If, har oplevet en stigning i antallet af skader i forbindelse med indbrud på byggepladsen, men frem for alt ser han, hvordan værdien af det stjålne er steget.

Tyvene går efter alt fra byggematerialer og -maskiner til elværktøj og GPS-udstyr. De stjæler gasflasker, brændstof og sågar stilladser.

Hampus mener, at det er vigtigt, at virksomheder arbejder forebyggende mod indbrud:

"Maskiner og materialer skal så vidt muligt opbevares i bygninger eller beholdere med godkendte låsesystemer, og arbejdsområderne skal være lukket med hegn."

Mærkningsværktøjer er også vigtige. I dag anvendes der for eksempel DNA-mærkning, der børstes på værktøj eller maskiner, der derefter kan spores tilbage til ejeren. Ud over mærkning er det godt at gemme serie- og produktionsnumre til maskiner og værktøj.

"Det er svært helt at forebygge indbrud, men det er vigtigt at gøre det sværere for tyvene. Jo længere et indbrud tager, jo større er chancen for, at de bliver fanget," siger Hampus.

Fakta: Sådan forebygger du indbrud

  • Start med at gøre status over risici og planlægge sikkerhedsforanstaltninger og beskyttelse.
  • Fastgør byggeområdet med god områdebeskyttelse.
  • Overvej placeringen af bygninger og skurvogne. Det skal være svært at køre op ved siden af skurvognene.
  • Gør det vanskeligt at få adgang til arbejdspladsen ved f.eks. at placere afspærringer på vejene.
  • Placer containere på en måde, der gør indbrud vanskeligere, og som øger chancerne for, at nogen ser tyvene.
  • Hold altid dyrt og let flytbart udstyr som håndværktøj og måleinstrumenter godt låst fast i sikker opbevaring.
  • Placer aldrig dieseltanken ved indgange. Installer aflåselige låg, slangebeskyttelse og alarmer.

Er du ordentligt forsikret?

Selv hvis du følger alle sikkerhedsforanstaltninger, er det svært helt at forhindre indbrud. Derfor er det vigtigt at være ordentligt forsikret.

Har du en ejendomsforsikring for kontorer og pakhuse? Svarer forsikringsbeløbet til den faktiske værdi af virksomhedens aktiver? Har du brug for beskyttelse af driftsafbrydelser, dvs. kompensation for den tid, arbejdet er nede efter et indbrud?

"Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din virksomhed har den rette beskyttelse, skal du kontakte en forsikringsrådgiver, der kender byggebranchen. Vi kan hjælpe dig med at gennemgå risici, vurdere værdien af din ejendom og give tips til, hvordan du bedst beskytter den," siger Hampus Larsson.

Vidste du, at...?

Vidste du, at vi har en interaktiv forsikringsguide, hvor du helt uforpligtende kan kortlægge din virksomheds forsikringsbehov.

Prøv guiden nu!

Gør det sværere for tyven

Er du det rigtige sted på forsikringstrappen?

Forsikringer er komplicerede.

Forskellige virksomheder har forskellige behov, og man kan både være bange for at være underforsikret og overforsikret.

Vi anbefaler at tage det trin for trin, så du får den helt rigtige forsikring. Hverken for meget eller for lidt.

Find din virksomhed på forsikringstrappen