Er din virksomhed det rigtige sted på forsikringstrappen?

Er du én af dem, der kan lide sit job, men som synes, det er frustrerende at rode med forsikringer og kontrakter? Der er hjælp at få.

Uanset om du er maler, tømrer eller gulvlægger, er forsikring en vigtig del af din arbejdsdag, men det kan være svært at vide, hvilken beskyttelse, der er nødvendig for netop din virksomhed.

Et tip er at tage det trin for trin. Ved at tænke på forsikring som en trappe bliver det lettere at sikre, at din virksomhed altid er korrekt forsikret.

Bliv kontaktet af en rådgiver

Trin 1: Opstartsfasen

Tillykke med at starte din egen virksomhed!

Måske er du bare dig selv, eller måske har du et par medarbejdere. Her er det vigtigt, at du holder styr på de forsikringer, der skal til for at kunne tage dine første opgaver. Byggebranchen er underlagt standardaftaler (AB04), som stiller krav til, hvordan din virksomhed skal forsikres.

Du arbejder også i en risikabel branche. Selv med fuldt beskyttelsesudstyr og gode sikkerhedsprocedurer kan der opstå ulykker. Sørg for, at du og dine medarbejdere får kompensation, hvis der skulle ske noget.

En almindelig risiko: Indbrud i firmabilen

For dem der er nye i branchen, fungerer bilen ofte som kontor, men desværre er det almindeligt at bryde ind i varebiler. Husk, at bilforsikringen kun erstatter skaderne forårsaget af indbruddet. Sørg for, at du også får erstatning for værktøj og andre ting, som tyvene finder.

Omkostningseksempel: Ofte bliver der stjålet for 30.000-50.000 kroner, når tyve bryder ind i håndværkeres varebiler.

Sådan forsikrer du dig selv: Med en forsikring af eget gods i egen bil.

Trin 2: Vækstfasen

Virksomheden vokser, og større opgaver kommer ind. Måske har du nu både kontorer og lagre med maskiner, værktøj, computere og andre aktiver. Det betyder, at virksomheden har en såkaldt forsikringsfacilitet, der skal beskyttes, f.eks. i tilfælde af indbrud eller brand.

Jo flere klienter, jo større er risikoen for at komme ind i en juridisk tvist. Sørg for at få erstatning for advokaten og sagsomkostninger, hvis det skulle ske.

En almindelig risiko: Erstatningskrav

Forestil dig en situation, hvor dit arbejde forårsager revner i naboejendommen, og du pludselig får et erstatningskrav. Med den rette forsikring får du hjælp til at forhandle og undersøge skaden samt erstatning, hvis det viser sig, at du er erstatningsansvarlig.

Omkostningseksempel: Anslået pris 100.000-200.000 kroner.

Sådan forsikrer du dig selv: Med en ansvarsforsikring der inkluderer rethjælpsforsikring.

.

Trin 3: Veteranfasen

Du er nu etableret i branchen, og du kører måske en totalentreprise med femten ansatte. Ud over flere biler og større egne lagre har virksomheden investeret i eget stillads og en gaffeltruck.

Måske har du nu omkring femten ansatte og har investeret i flere avancerede værktøjer og maskiner. Her kan det være godt at styrke forsikringsdækningen yderligere. Skulle der opstå brand på lageret, vil du få erstatning gennem din ejendomsforsikring, men måske ønsker du også kompensation for faste omkostninger, løn og tabt fortjeneste, når arbejdet er nede? Eller hvis der skulle ske noget andet uventet på byggepladsen.

Her kan det være på tide også at tilføje en fordel, der hjælper dine medarbejdere med at forblive sunde og dermed produktive.

En almindelig risiko: Nedslidning

En af nøglepersonerne på dit team har en øm skulder. Medarbejderen har været i smerte i lang tid i troen på, at det vil gå væk af sig selv og har ikke søgt pleje. Her kan en sundhedsforsikring være forskellen på et længere sygefravær, og at medarbejderen får den rette pleje med det samme og hurtigt kan komme tilbage på arbejde.

Omkostningseksempel: Medarbejderen har en månedsløn på 30.000 kroner og bliver sygemeldt i en måned. Det koster virksomheden omkring 17.000 kroner i sygedagpenge plus 37.000 kroner i faste omkostninger og 62.000 kroner for en eventuel vikar. Et års sundhedsforsikring svarer til prisen på to sygedage.

Sådan forsikrer du dig selv: Med en sundhedsforsikring.

Prøv forsikringsguiden

Er du stadig usikker på din virksomheds behov?

Vi har lavet en interaktiv guide, hvor du på to minutter helt uforpligtende kan kortlægge dit forsikringsbehov.

Kortlæg dit forsikringsbehov